روانشناسی سلامت

هنگام عصبانیت چه چیزی بخوریم؟

تقویم فارسی اندروید

خشم می‌تواند پاسخی به ترس، ناامیدی یا درد و … باشد، که کنار آمدن با آن احساس، کار آسانی نیست. برخی از افراد زمانی که عصبانی هستند با صدای بلند فریاد می زنند، در حالی که برخی دیگر به آرامی عصبانی می شوند و از ترس یا نیاز به اجتناب از درگیری، خشم خود را حفظ می کنند. جواب به خشم و کنترل آن در افراد متفاوت است. به طور مثال اگر شما یک فرد پرخور یا خوش اشتها هستید این امر بیشتر است که هنگام عصبانیت یا ناراحتی برای کنترل یا فروکش کردن خشم و احساس خود به پرخوری رو ببرید.

چرا بعضی افراد هنگام عصبانیت پر خوری را انتخاب می کنند؟

افرادی که خوردن غذا را هنگام عصبانیت یا ناراحتی انتخاب می کنند از غذا برای حواس پرتی خود، تمرکز و کنترل احساسات استفاده می کنند تا بتوانند خشم خود را متوقف کنند. غذا خوردن باعث می شود این افراد احساس بهتری داشته باشند، اما اگر فقط برای لحظه ای یا مدت کمی باشد. در غیر این صورت ممکن است به خاطر خوردن بیش از حد از خودشان احساس گناه یا شرمساری کنند یا بیشتر از خودشان عصبانی شوند. در نهایت در پاسخ به این احساسات، ممکن است متوجه شوند که دوباره در حال غذا خوردن هستند. این چرخه احتمالاً ادامه خواهد داشت تا زمانی که شما آن را متوقف کنند و دریابند که چگونه با خشم خود روبرو شوند و به روش هایی که خود ویرانگر نیستند، مقابله کنند.

چرا بعضی افراد هنگام عصبانیت پر خوری را انتخاب می کنند؟
چرا بعضی افراد هنگام عصبانیت پر خوری را انتخاب می کنند؟

در مورد خشم خود فکر کنید.

شما خشمگین و عصبانی هستید زیرا شخصی چیزی گفته یا عملی انجام داده که شما را عصبانی کرده و شما از لحاظ روحی اسیب دیده‌اید. در این هنگام شما با روشی که قبلا بارها انجام داده اید سعی می کنید با این حس کنار بیایید و در نهایت بعد از آرام شدن، از پر خوری پشیمان می شوید. بله، درست فکر می کنید، با پرخوری یا خوردن غذاهایی که برای شما مفید نیستند، شما بیشتر به خودتان آسیب می زنید.

این ممکن است به اندازه برخی از روش‌های دیگر برخورد افراد با خشم بد به نظر نرسد، اما کاری که شما واقعاً انجام می‌دهید منجر به افزایش وزن می شود که بر سلامت جسمی و روانی شما تأثیر می گذارد. توجه کنید در طول مدت پر خوری باعث چاقی و مریضی های دیگر می شود که می تواند شما را بیشتر عصبانی و ناراحت بکند.

احساس شرم نسبت به خود نداشته باشید.

خشم فقط یک احساس است و چیزی برای شرمساری نیست. خوردن در پاسخ به خشم یک رفتار طبیعی است شما نباید برای همچنین چیزی خجالت بکشید زیرا بیشتر افراد گهگاه به دلایل احساسی غذا می خورند. پرخوری زمانی مشکل ساز می شود که سلامت و کیفیت زندگی شما را مختل کند.

اگر غذا خوردن در پاسخ به خشم برای شما مشکل ساز است چه کار باید بکنید؟

اگر غذا خوردن در پاسخ به خشم برای شما مشکل ساز است، ابتدا متوجه شوید که این یک احساس است که نیاز شما به غذا را تحریک می کند، نه گرسنگی واقعی. سعی کنید هر زمان که می توانید عصبانیت خود را به زبان بیاورید و وقتی این کار را انجام دادید، کاملاً واضح بگویید که از چه چیزی عصبانی هستید و چرا. اگر نمی‌توانید احساسات خود را به کسی که باعث عصبانیت شما شده است بیان کنید، آن‌ها را در یک نامه یا پیام و … بنویسید یا با یک دوست قابل اعتماد، یکی از اعضای خانواده یا یک روانشناس صحبت کنید. نوشتن راهی ساده برای رهاسازی احساسات به جای سرکوب آنها و خود خوری است. حتی می توانید خشم خود را برای خود بنویسید و به کسی ندهید تا زمانی که فرد مورد اعتمادی برای صحبت پیدا کنید.

پاسخ به خشم
پاسخ به خشم

ورزش کنید.

فعالیت بدنی یکی دیگر از راه های سالم برای کنترل خشم است. مطالعات نشان داده است افرادی که از ورزش برای مقابله با عصبانیت و سایر احساسات منفی استفاده می کنند، کمتر دچار افسردگی می شوند. راه‌های دیگر برای مقابله با احساس خشم شامل تکنیک‌ های آرام‌ سازی و تمرکز حواس مانند یوگا و مدیتیشن، و همچنین تکنیک‌های درمانی مثبت، مانند تمرین بخشش و قدردانی است که می‌تواند به رهایی شما از تجربیات دردناک یا منفی کمک کند.

هنگام عصبانیت چه چیزی بخوریم و چه چیزی نخوریم!

تحقیقاتی وجود دارد که نشان می دهد می توان از رژیم غذایی برای کنترل نسبی خشم استفاده کرد. هنگامی که غذا وارد بدن می شود، به اجزای مختلفی تقسیم می شود که برخی از آنها تأثیرات متفاوتی بر خلق و خو دارند. برخی از غذاها می توانند شما را پرخاشگر کنند در حالی که سایر غذاها می توانند نوسانات خلقی را متعادل کنند.

هنگام عصبانیت چه چیزی بخوریم و چه چیزی نخوریم!
هنگام عصبانیت چه چیزی بخوریم و چه چیزی نخوریم!

6 ماده غذایی برای کنترل عصبانیت و استرس

1. میوه ها و سبزیجات

هنگام عصبانیت از انواع میوه ها و سبزیجات استفاده کنید، زیرا ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های ضروری را فراهم کرده و به سلامت کلی جسم کمک می کنند. شما می توانید میوه ها و سبزیجاتی مانند انواع توت ها، مرکبات، سبزیجات برگ دار و سبزیجات چلیپایی بخورید.

2. پروتئین های بدون چربی

منابع پروتئین بدون چربی مانند مرغ، ماهی، توفو، حبوبات و ماست یونانی را در وعده های غذایی خود بگنجانید. پروتئین ها حاوی آمینو اسیدها برای تولید انتقال دهنده های عصبی بسیار مهم هستند، از جمله سروتونین که در تنظیم خلق و خوی نقش مهمی دارد.

3. اسیدهای چرب امگا 3

غذاهای غنی از اسیدهای چرب امگا 3 مانند ماهی های چرب (سالمون، ماهی خال مخالی و ساردین)، گردو، دانه های چیا و دانه های کتان را شامل می شود. اسیدهای چرب امگا 3 با بهبود خلق و خو و کاهش التهاب در بدن مرتبط است.

اسیدهای چرب امگا 3
امگا 3

4. کربوهیدرات های پیچیده

غلات کامل مانند برنج قهوه ای، جو دوسر و نان سبوس دار را در رژیم غذایی خود بگنجانید. کربوهیدرات‌ های پیچیده به تثبیت سطح قند خون کمک می‌ کنند و باعث آزادسازی مداوم انرژی می‌شوند که می‌تواند به خلق و خوی پایدارتر کمک کند.

5. غذاهای غنی از منیزیم

منیزیم نقش مهمی در حفظ سلامت سیستم عصبی و کاهش استرس دارد. غذاهایی مانند اسفناج، کلم پیچ، بادام، بادام هندی و آووکادو را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا مصرف منیزیم خود را افزایش دهید. غذاهای غنی از منیزیم می توانند در سلامت روان شما معجزه کنند.

6. دمنوش های گیاهی

برخی از دمنوش های گیاهی مانند بابونه، اسطوخودوس و گل ساعتی به خاطر خواص آرام بخش خود شناخته شده اند. لذت بردن از یک فنجان چای گیاهی می تواند به آرامش و کاهش احساس خشم کمک کند.

دمنوش های گیاهی آرامش

5 ماده غذایی که باید در هنگام عصبانیت از آنها اجتناب کنید!

1. محرک ها

غذاها و نوشیدنی هایی که حاوی محرک هایی مانند کافئین هستند همچون قهوه، نوشیدنی های انرژی زا، چای سیاه و نوشابه های خاص  می توانند احساسات را افزایش داده و سیستم عصبی شما را تحریک کنند. این به طور بالقوه می تواند احساس اضطراب، بی قراری و تحریک پذیری را افزایش دهد. کافئین همچنین می تواند با الگوهای خواب شما تداخل داشته باشد که می تواند بر خلق و خوی شما تأثیر بگذارد. برای مدیریت خشم، مصرف کافئین را کاهش دهید.

2. غذاهای قندی

غذاهای با قند بالا، از جمله آب نبات، شکلات، نوشیدنی های شیرین و دسرها می توانند منجر به نوسانات سریع در سطح قند خون شوند. این می تواند منجر به سقوط انرژی، نوسانات خلقی و احساس تحریک پذیری شود. مصرف بیش از حد قند نیز می تواند بر سلامت شما تأثیر منفی بگذارد.

3. غذاهای فرآوری شده یا فست فود

این نوع غذاها اغلب حاوی سطوح بالایی از چربی های ناسالم، افزودنی ها و مواد نگهدارنده هستند. آنها می توانند به التهاب در بدن کمک کنند و تعادل انتقال دهنده های عصبی را مختل کنند و به طور بالقوه بر خلق و خو و وضعیت عاطفی شما تأثیر بگذارند. علاوه بر این، مصرف منظم غذاهای فرآوری شده و فست فودها می تواند منجر به احساس سستی و انرژی کم شود که ممکن است خشم را تشدید کند.

غذاهای فرآوری شده یا فست فود
هنگام عصبانیت غذاهای فرآوری شده یا فست فود ممنوع

4. الکل

در حالی که برخی از افراد ممکن است به الکل به عنوان وسیله ای برای مقابله با عصبانیت یا استرس روی بیاورند، به طور کلی توصیه می شود از آن اجتناب کنند. الکل می تواند قضاوت و تصمیم گیری را مختل کند، کنترل ذهن را کاهش دهد و احساسات منفی را تشدید کند. همچنین می تواند خواب شما را مختل کند و منجر به افزایش تحریک پذیری و کاهش انعطاف پذیری عاطفی و خلقی  شود.

5. غذاهای تند

غذاهای تند می توانند باعث افزایش موقت دمای بدن شوند و ممکن است بی قراری ایجاد کنند. این به طور بالقوه می تواند احساس خشم یا استرس را در برخی افراد تشدید کند. علاوه بر این، غذاهای تند ممکن است باعث ناراحتی گوارشی شوند که می تواند بیشتر به احساس ناامیدی یا آزار در فرد بشود.

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی