تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی

خواص مواد غذايي سلامت

آشنايي با خواص و مضرات انار

با ما در 7 گنج همراه شويد تا با خواص اين معجزه الهي و البته مضرات آن بيشتر آشنا شويد...
 با ما در 7 گنج  همراه شويد تا با خواص اين معجزه الهي و البته مضرات آن بيشتر آشنا شويد…
انار

ارزش غذايي انار:

جداول تركيب و ارزش غذايي انار در يك صد گرم انار:

(gr)مقدار مواد غذائي
65 (cal) انرژي
78.85 رطوبت
0.54 پروتئين
0.13 چربي
4.5 فيبر
0.47 خاكستر
15.5 كربوهيدرات بدون فيبر
8.9 قند
5 گلوكز
4.67 فركتوز
0.39 ساكاروز
(mgr)مقدار مواد غذائي
10 كلسيم
2 آهن
4 سديم
271 پتاسيم
12 فسفر
3 منيزيم
0.001 سلنيوم
0.03 B1 ويتامين
0.03 B2 ويتامين
0.3 B3 ويتامين
0.596 B5 ويتامين
(mgr)مقدار مواد غذائي
0.1 B6 ويتامين
3 C ويتامين
0.55 آتوكوفرول
6 فولات
90 اسيدهاي چرب تك غير اشباعي
10 اسيدهاي چرب چند غير اشباعي
33 gr باقيمانده خوراكي

خواص انار شيرين:

  • انار از مهمترین میوه‌های فصل پاییز است که نام آن از کلمه‌ای یونانی به معنای سیب با هسته‌های زیاد گرفته شده است و این میوه خواص غذایی و دارویی فراوانی دارد.
  • از نظر طب قدیم ایران میوه انار سرد و قابض است . آب انار سرد و تر و پوست انار سرد و خشک و بسیار قابض می باشد .
  • آب، پتاسیم، اسیدهای آلی و فیبر از مهمترین مواد موجود در انار است.
  • انار سرشار از پتاسیم است.
  • این میوه حاوی ویتامین های C و E و آنتی اکسیدان های مختلف می باشد.
  • اين ميوه در بردارنده تركيبات و محتويات متنوعي از جمله پله تيرين، متيل پله تيرين، اپزو پله تيرين، فري ديلين، كالستفين، كريزانتمين، گراناتين B، اسيدبتولينيك، اسيد اورسوليك، بتااستيواسترول، اسيدهاي آلي، كربوهيدراتها، قندها، فلاونوئيدها، آنتوسيانين ها، پكتين، رزين، تانن ها و ويتامين ها ميباشد.
  • جریان خونرسانی را به قلب بهبود می‌بخشد، همچنین آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن از لخته‌شدن خون جلوگیری می‌کند.
  • آنتی اکسیدان موجود در آن، به سیستم دفاعی بدن کمک می کند.

  • به علت داشتن آهن با عرضه آهن به خون از علایم کم خونی که عبارتند از خستگی مفرط، سرگیجه، ضعف و از دست دادن شنوایی پیش گیری می کند.

  •  انار دارای خاصیت ضد ویروسی نیز است.

  • انار در بهبود تصلب شرايين، پيشگيري از آلزايمر  و درمان کم‌خوني نقش به سزايي دارد.
  • انار در جلوگيري از پوکي استخوان در بعد از يائسگي نقش مهمي داشته و مصرف آن براي زنان سالمند توصيه مي‌شود.
  • مقدار آنتی اکسیدان موجود در انار ۳ برابر چای سبز است.

  • مصرف این میوه به سلامت و تحکیم دندان‌ها و لثه‌ها کمک می‌کند و برای افرادی که به اسهال دچار شده‌اند، مفید است.
    مصرف روزانه آب انار به کاهش بیماری فشارخون کمک می‌کند
  • انار معتدل ، مقوی ، ملین ، ادرار آور و ضد تشنگی می‌باشد.
  • انار شیرین برای كسانی كه یرقان دارند مفید است، یك ساعت قبل یا بعد از غذا میل شود.
  • رنگدانه‌های قرمز انار را به عنوان یک آنتی اکسیدان موثر عنوان کرد که از مسدود شدن رگ‌ها و ایجاد بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری می‌کند.كمتر است.
  • انار شیرین سرفه را تسكین می‌دهد و صدا را باز می‌كند.
  • انار شیرین خارشهای بدن را تسكین می‌دهد.
    مقوی معده و كبد است، البته انار شیرین.
  • رب انار یبوست می‌آورد.
  • خوردن انار غم و اندوه را از بین می‌برد.
  • كسانی كه میل به خوردن خاك و چیزی دیگر دارند با خوردن رب انار از بین می‌رود.
  • انار جهت صفرا و تب صفراوی مفید است. قبل از غذا میل شود.
  • خوردن انار مستی را رفع می‌كند.
  • انار خون را تصفیه می كند .
  • آب انار شیرین برای بیماریهای مجاری ادرار مفید است .
    آب انار اسهال را برطرف می کند.
    اگر انار را با عسل مخلوط کرده و هر روز چند قطره در بینی بچکانید از رشد پولیپ در بینی جلوگیری می کنید .
    خون ساز است و خون را تصفیه می کند .
    برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت کلیه است .
    صدا را باز کرده و گرفتگی صدا را برطرف می کند .
    آب انار مقوی قلب و معده است .
  • مصرف انار برای درمان بیماریهایی نظیر استئو آرتریت ، بیماری قلبی و حتی سرطان  توصیه می شود.
  • انار سرشار از آنتی‌اکسیدان است و از بروز برخی سرطان‌ها پیشگیری می‌کند.
  • همچنین مصرف آن به سلامت‌ دندان، شست‌وشوی معده و سلامت‌قلب کمک می‌کند
  • این میوه را می‌توانیم به‌عنوان یک آنتی‌سرطان به‌خصوص در سرطان‌های پروستات و سینه معرفی کنیم.
  • بررسی ها نشان داده، ترکیبات موجود در این میوه باعث کند شدن رشد تومور سرطان پروستات می شود.

  • مصرف آب انار با کاهش خطر سرطان سینه ارتباط دارد.

  • انار به‌عنوان یک میوه شست‌وشو دهنده معده و پاک‌کننده آن مطرح است و بدبویی دهان و زرد شدن دندان‌‌ها را از بین می‌برد.

انار ميوه اي مفيد براي تناسب اندام

  • كسانی كه لاغر هستند خوردن انار برای آنها مفید است البته نوع شیرین آن.
  • برای وزن اضافه کردن انار بخورید .
  • رب انار مقوی بدن و چاق كننده است.
  • ‌افرادی که به دنبال کاهش‌وزن هستند، مصرف انار را در برنامه خود قرار دهند چراکه مصرف انار به حفظ وزن مناسب و کاهش آن کمک می‌کند.

فوايد انار  براي پوست:

  • در برخی کشورها، انار را برای طراوت و شادابی پوست و تسکین دهنده التهاب پوستی به کار می برند.
  • رنگ صورت را شاداب می کند .
  • اگر بعد از غذا انار شیرین خورده شود رنگ چهره زیبا و غذا آسان هضم می‌شود.
  • جالب است بدانيد كه از ماسك انار براي مقابله با چين و چروك پوست صورت استفاده مي كنند.
  • انار به دليل داشتن “آنتي اكسيدان هاي قوي”، با راديكال هاي آزاد كه عامل اصلي پيري پوست هستند، مقابله مي كند.
  • يكي ديگر از علل مفيد بودن انار براي پوست، غني بودن از “اسيد الاژيك” است.
  • پوست انار براي استفاده ي موضعي (ماسك) بهتر است، اما اگر ممكن نبود، از دانه هاي انار نيز مي توان استفاده كرد.
  • امروزه شركت هاي سازنده مواد آرايشي – بهداشتي ، در محصولات مختلفي مانند شوينده هاي صورت، لوسيون هاي پاك كننده، كرم هاي مرطوب كننده و ماسك هاي صورت از انار استفاده مي كنند.
  • براي استفاده موضعي، مقداري آب انار را بگيريد و آن را بدون مخلوط كردن با چيز ديگري روي پوست صورت خود بماليد. اين كار باعث روشن شدن پوست مي شود و براي تغذيه پوست هم بسيار مناسب است.
  • براي جوش هم مفيد است
  • از انار به صورت موضعي براي درمان آكنه نيز استفاده مي كنند.
  • روش تهيه يك ماسك براي بهبود آكنه به اين ترتيب است كه : مازو، پوست انار، گل ارمني و مندل را بكوبيد و با سركه و گلاب آميخته و روي جوش ها بماليد تا بهبود حاصل شود.
  • البته بايد اذعان كرد كه امروزه بيماران زير نظر متخصصان پوست و مو، از داروهاي موضعي يا خوراكي براي درمان جوش هاي صورت يا بدن استفاده مي كنند، اما به هر حال در طب سنتي ما نيز دستورات بسيار جالبي وجود دارد كه انصاف نيست آنها را به طور كامل كنار بگذاريم، كما اين كه بسياري از افراد با مراجعه به متخصصان طب سنتي و مصرف داروهاي گياهي مختلف، نتايج درماني قابل قبولي به دست مي آورند.

طرز تهيه انواع ماسك انار را در اين مقاله دنبال كنيد.

مصرف انار در بارداري:

  • خوردن انار در بارداری ممکن است خطر آسیب به جفت و نیز خطر آسیب مغزی کودک در حین زایمان (بر اثر کمبود اکسیژن) را کاهش دهد.
  • همچنین تولد کودکانی با وزن طبیعی و سلامت، از خواص مصرف انار برشمرده شده است.
  • برخی منابع مصرف مرتب آن را توصیه کرده اند و برخی دیگر  نیز با اذعان به مفید بودن آن، مادران باردار را از مصرف بیش از حد آن در طول بارداری (به علت احتمال افزایش انقباضات رحمی و زایمان زودرس) بر حذر داشته اند.
  • اگر خانم های باردار در این دوران انار مصرف كنند، بزرگترین خدمت را به فرزند آینده ی خود كرده اند؛ چرا كه علاوه بر جلوگیری از ویار و نیز تقویت مادر، به رشد آینده ی كودك هم كمك می كند. انار خون ساز است. در موقع مصرف، زدن كمی گلپر علاوه بر بوی مطبوع به هضم آن نیز كمك می كند؛ ناگفته نماند انار مقوی روح و ذهن است.

 

فوايد مصرف انار در ديابت و مشكلات قلبي – عروقي :

  • یکی از فواید جالب این میوه تأثیر آن درمبارزه با عوارض  دیابت است.
  •  مصرف انار در کاهش کلسترول و کاهش خطر پیشرفت بیماریهای قلبی عروقی موثر است این تأثیرات به دلیل ممانعت از تشکیل پلاک در دیواره ی عروق شده و جریان خونرسانی را به قلب بهبود می‌بخشد، همچنین آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن از لخته‌شدن خون جلوگیری می‌کند.
  • آب انار از وقوع حمله قلبی و سکته پیش گیری می کند.
  • از آنجائیکه بیماری دیابت نوع 2 سبب افزایش خطر تشکیل پلاک درعروق خونی می شود،  قراردادن انار به عنوان بخشی از رژیم غذایی دیابتی راهی برای مقابله با عوارض عروقی دیابت است.
  •  از سوی دیگر انار از طریق کاهش چشمگیر رادیکالهای آزاد در بدن تأثیرات بیشتری را در مقابله  با دیابت از خود بروز می دهد.
  • در حالیکه سایر میوه جات و سبزیجات نیز سبب کاهش رادیکالهای آزاد می شوند اما انار بدون تغییر میزان قندخون دارای این فواید است.
  • در بیماری دیابت بهبود حساسیت به انسولین راهی برای کنترل بیماری است و انار دارای این خاصیت است.
  • در تحقیقات اخیر ثابت شده است  که مصرف انار سبب  کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می شود.
  • فواید مصرف انار به همین خواص محدود نمی شود، تحقیقات نشان داده است که خوردن آب انار در کاهش کبد چرب که دیگر از مشکلاتی است که افراد دیابتی با آن مواجه هستند ، موثر است .
  • همانند سایر ساپلیمنت های طبیعی برای مصرف ساپلیمنت انار یا آب  این میوه  باید با پزشک خود مشورت کنید. پزشک شما از میزان صحیح مصرف این میوه یا مشتقات آن شما را آگاه می کند.

خواص گل، برگ و پوست درخت انار:

  • کلیه قسمت های درخت انار دارای تان می باشد که بسیار قابض است . برای مصارف دارویی از گل ، برگ ، پوست درخت ، پوست ریشه و دانه انار استفاده می شود .
  • طبع پوست انار سرد و خشك است.
  • پوست ریشه درخت انار از بقیه قسمت های این درخت قابض تر است .
    جوشانده پوست ریشه درخت انار کرم معده و روده را از بین می برد .
  • كسانی كه كم خون هستند یا احساس خستگی زیاد می‌كنند از دم كرده یا جوشاندة برگ انار به عنوان چای استفاده (10 گرم در 250 سی‌سی آب) كنند.
  • دم كردة برگ انار میگرن را برطرف می‌نماید. 5 عصر و آخر شب یك لیوان میل شود. 5 گرم گل انار در یك لیوان آب جوش دم كرده.
  • در موقع خوردن جوشانده پوست انار از خوردن روغن كرچك خودداری شود. زیرا ممكن است ایجاد مسمومیت نماید.
  • جوشانده پوست درخت انار نیز اثر ضد کرم دارد
  • برای برطرف کردن گلو درد و زخم گلو از جوشانده پوست انار و یا جوشانده برگهای انار استفاده کنند .
  • خانم هائیکه عادت ماهیانه شان منظم نیست می توانند از جوشانده برگهای انار استفاده کنند.
  • برگهای له شده انار را اگر روی پوست بگذارید خارش را از بین می برد .
  • برای برطرف کردن سوختگی پوست ، گلهای انار را له کرده و با روغن کنجد مخلوط کنید و این پماد را روی قسمت سوختگی بمالید .
  • جوشانده پوست درخت و پوست ریشه درخت انار کرم کش است .
  • دم کرده گل انار اسهال مزمن را برطرف می کند .
  • دم کرده گلهای انار را بصورت غرغره برای از بین بردن زخمهای دهان بکار ببرید .
  • برای برطرف کردن دندان درد ، دم کرده ریشه درخت انار را در دهان مضمضه کنید ۱۱. انار ترش و شیرین (میخوش ) ادرار را زیاد می کند .
  • برای برطرف کردن بواسیر باید معقد را با جوشانده پوست انار شستشو داد .

توصيه هاي مهم:

  • خوردن دانه هاي انار به مراتب بهتر از نوشيدن آب انار است .
  • بهتر است انار را با پرده‌های سفید اطراف دانه‌ها مصرف کنیم.
  • مصرف انار به صورت دانه شده و همراه با شکر اصلا توصیه نمی‌شود و انار را باید با پرده‌های سفید اطراف دانه‌ها مصرف کرد زیرا این لایه حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر نامحلول است که این فیبر نامحلول به حرکات دستگاه گوارش، رفع مشکلات دستگاه گوارش، جلوگیری از یبوست و کاهش اضافه وزن و کنترل اشتهای کاذب کمک می‌کند.
  • بهترين موقع براي مصرف آن صبح وقبل از صبحانه است .

 

مضرات انار:

  • انار ميوه اي است سرشار از ويتامين و به علت داشتن آهن و ساير عناصر ديگر دير هضم مي باشد .
  • کسانیکه سرد مزاج هستند نباید در خوردن انار افراط کنند . زیرا معده را سست کرده و ایجاد نفخ می کند . اینگونه افراد باید انار را با زنجبیل بخورند .
  • با وجود تمام این خواص، خوردن انار برای کسانی که به زخم‌معده و روده دچار شده‌اند مضر است.
  • زیاده‌روی در خوردن آن باعث ایجاد یبوست، ناراحتی‌های معده و گلودرد می‌شود
  •  افرادی که به ناراحتی‌های ریوی دچارند، در مصرف آن باید احتیاط کنند.
  • جوشانده پوست درخت و پوست ریشه آن که برای رفع کرم بکار می رود ممکن است ایجاد سرگیجه و استفراغ کند . بهر حال در خوردن جوشانده آن باید احتیاط کرد و این کار باید تحت نظر متخصص انجام گیرد .
  • آب انار برای درمان اسهال مفید است اما مصرف بیش از حد آن می تواند یبوست ایجاد کند.
  • باید به این موضوع توجه شود که اگر چه تأثیرات مضر جانبی مستقیم از مصرف  این میوه مشاهده نشده است اما مصرف این میوه با انواع خاصی از داروها که برای درمان فشار خون و کلسترول بالا استفاده می شود، مداخله می کند.

 

خواص و مضرات انار ترش:

  • طبع انار ترش سرد است.
  • از انار ترش نیز می‌توان در کاهش قند خون و قطع سکسکه استفاده کرد.
  • كسانی كه زخم معده دارند انار ترش ممنوع است.
  • به طور كلی زیاده‌روی در مصرف انار ترش امكان به وجود آمدن زخم معده را دارد.
  • جهت درمان زخمهای دهان روزی چندبار آب انار ترش را در دهان نگه داشته و مزمزه نمایید.
  • انار ترش نیروی جنسی را كاهش می‌دهد.

 

اگر اين مقاله را مفيد ميدانيد ، با دوستان خود به اشتراك بگذاريد…

گردآوري و تنظيم: گروه 7 گنج – اختصاصي 7 گنج

www.7ganj.ir

 

*** كپي برداري تنها در صورت لينك فعال به اين صفحه مجاز مي باشد.

برچسب ها