آشپزي و شيريني پزي شیرینی و کیک ها

طرز تهیه شیره انگور (دوشاب انگور)

تقویم فارسی اندروید

آموزش طرز تهیه شیره انگور (دوشاب انگور) . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
زمان تهیه ۱۲۰ دقیقه
زمان پخت ۲۴۰ دقیقه

مواد لازم برای 1 نفر

انگور به مقدار لازم
خاک مخصوص شیره انگور به مقدار لازم

طرز تهیه

1-در مرحله اول انگور ها را در تشتی بزرگ ریخته و شسته و در آبکش می ریزم وقتی همه انگور ها رو شسته و تمام شد.

2-انگور ها را دانه کرده و آب گیری میکنیم.به روش سنتی در کیسه ای میریزند و با چکمه ای تمیز انگور ها رو لگد کرده و آب انگور را میگیرند.

3-حال آب انگور ها را از صافی رد کرده و در قابلمه ای میریزیم.و روی حرارت گذاشته و حال با دست خاک را برداشته و کم کم به آب انگور اضافه میکنیم و هم میزنیم و با کفگیر کف های که روی آب انگور که ایجاد شده میگیریم.

4-ریختن خاک باعث گرفته شدن ترشی آب انگور و زلالی شیره میشود. اگر خاک سفید به آب انگور اضافه نشود آب انگور ترش و به اصطلاح نجس میشود. خاکی که برای تهیه شیره استفاده میشود دارای ترکیب آهکی هست که در دامنه های بعضی کوه ها یافت می شود و یا از عطاری ها تهیه کنید.

5-بعد ریختن خاک و جمع کردن کامل کف های روی آب انگور حرارت را خاموش کرده در ظرف را گذاشته و ۱۰تا۱۲ساعت استراحت داده تا خاک ته نشین شود و آب انگور صاف صاف باشد.

6-بعد مدتی که گفتم گذشت با ملاقه به آرامی از روی آب انگور برداشته از صافی رد کرده تا به ته آب انگور رسیدیم دست می کشیم. ته ظرف که گل و لای آب انگور ته نشین شده رو در کیسه نخی محکم ریخته و در ظرفی دگر گذاشته و رو کیسه ظرف سنگین می گذاریم تا آب انگور از تفاله جدا شود.

7-حال قابلمه را روی حرارت گذاشته تا شیره پخته و غلیظ شود ((در این مدت پخت باز کف های روی شیره ایجاد میشود که با کفگیر برداشته و در ظرف تمیزی بریزید چون این کف تمیز هستش و بعد سرد شدن بسیار خوشمزه و کش دار خواهدبود وبا کمی هم زدن مثل شیره ملایر قهوه ای روشن میشود)) در آخر پخت حتما مراقب باشید چون در آخر شیره بسیار غلیظ شده و سر میرود برای همین شعله را کم کنید تا به غلظت دلخواه برسه.

8-در آخر شعله را خاموش و گذاشته تا سرد شود ودر ظرف ریخته و در بیرون یخچال جای خنک گذاشته شود.

سایر نکات

1- مقدار خاک مخصوص شیره انگور برابر با یک هشتم هر یک کیلو انگور است .
2-از هر پنج کیلو انگور حدود یک کیلو شیره به دست می آید.
3-اگر آب انگور را بدون خاک تهیه کنید شربتی بدست میآید که به آن سکنجبین و یا به زبون ترک ها غوراوا می گویند این شربت با سکنجبین و سرکه انگبین متفاوت هستش و این شربت را کاهو و شنبلیله و یا با کمی آب سرد مخلوط کرده و شربت شیره نوش جان میکنند.
4-برای تهیه شیره از هر نوع انگوری میتوان استفاده کرد و بهترین نوع انگور برای شیره انگور کشمش هستش.
5-شیره انگور ملایر:سفت و رنگ آن قهوه ای روشن هست
6-شیره انگور همدان:شل تر و شیرین تر هست.
7-شیره اردبیل شل تر و پر رنگ تر از شیره همدان هست.
8-شیره خرما هم که به رنگ قهوه ای سوخته است و معمولا از شیره اردبیل شل تر هستش.
طرز تهیه شیره انگور (دوشاب انگور)

یک دیدگاه

  • سلام من تولید کننده شیره انگور هستم جهت خرید و سفارش می توانید با شماره 09126435019
    تماس بگیرید علی اصغر هدیه لو
    کانال تلگرامی محصولات غذایی موجان

یک دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی