خواص مواد غذايي سلامت

آشنايي با خواص و مضرات سیب زمینی

سيب زميني يكي از سبزيجاتي است كه بدون اغراق بيشترين كاربرد را در پخت انواع خوراك ها و غذاها داراست. با ما همراه باشيد تا هر آنچه كه لازم است را درباره سيب زميني بدانيد.

سيب زميني يكي از سبزيجاتي است كه بدون اغراق بيشترين كاربرد را در  پخت انواع خوراك ها و غذاها داراست. با ما همراه باشيد تا هر آنچه كه لازم است را درباره سيب زميني بدانيد.

potatoes-3

خواص سيب زميني:

  • سیب زمینی سرشار از بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین آ) است که وقتی پخته می‌شود به آسانی جذب می‌شود.
  • مهم‌ترین ماده اصلی موجود در سیب زمینی نشاسته‌ است که معمولاً ۹ تا ۲۵ درصد آن را تشکیل می‌دهد، از این رو برای تامین انرژی ماده مفیدی است
  •  سیب زمینی در بین سبزیجات حاوی ویتامین ث بالایی است و برای تامین ویتامین ث مورد نیاز برای جلوگیری از خونریزی لثه مفید است، ولی نکته بسیار مهم این است که در اثر ماندن در انبار و پخت نامناسب مقدار زیادی از ویتامین ث آن به هدر می‌رود.
  • سیب زمینی حاوی مقدار زیادی ویتامین ب۶ است. یک فنجان سیب زمینی پخته ۲۱ درصد ب۶ مورد نیاز روزانه شما را تامین می‌کند.
  • سیب زمینی مهم‌تر از هر چیز منبع نشاسته (کربوهیدرات) و همچنین مقداری مواد معدنی مانند پتاسیم و کلسیم است.
  • سیب زمینی علاوه بر ویتامین ث حاوی مواد مفید دیگری مثل پتاسیم، فسفر، آهن و منیزیم است.
  • سیب زمینی به‌علت داشتن ویتامین C زیاد برای مقابله با بیماری اسكوربیت به‌كار می‌رود‌.
  • سیب زمینی دارای آنزیم مهار‌كننده می‌باشد. بنابراین ضد سرطان و ضد ویروس است مخصوصاً سیب زمینی در این مورد از شیر یا سویا قوی‌تر است‌.
  • پوست سیب زمینی مانند پوست میوه‌ها و سبزیجات دارای ماده آنتی اكسیدان است بنابراین از پیر شدن سلول‌ها و نیز از بوجود آمدن سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌كند‌.
  •  سیب زمینی بهترین دارو برای آنهائی است كه بدنشان اسیدی است و اینگونه اشخاص باید سیب زمینی را با پوست و با بخار پخته و بخورند زیرا سیب زمینی آب پز و سرخ شده برعكس سیب زمینی با بخار پخته شده تولید اسید در بدن می‌كند‌.
  • سیب زمینی داروی خوبی برای از بین بردن تورم است‌. برای این منظور سیب زمینی را طبقه طبقه كرده و در سوپ بیاندازید و بگذارید تقریباً نیم‌پز شده و سپس آن را بخورید.
  • سیب زمینی به‌علت دارا بودن پتاسیم زیاد تمیز‌كننده كبد نیز می‌باشد‌.
  •  سیب زمینی بدن را جوان می‌كند‌.
  •  سیب زمینی داروی بیمار‌ی‌های قلب نیز می‌باشد‌.
  •  برای درمان اسهال سوپ سیب زمینی را با شیر بپزید و آن را میل كنید. اسهال سریع متوقف می‌شود.
  •  كسانی كه دچار رعشه می‎شوند سیب‎زمینی را در غذای روزانه خود قرار دهند.
  •  كسانی كه زخم معده دارند از پوره سیب‎زمینی به‎عنوان غذا استفاده كنند.
  • سیب‎زمینی برای بی‎خوابی‎هایی كه دراثر ضعف می‎باشد مفید است.
  •  سیب‎زمینی ضدكم‎خونی است.
  •  اشخاصی كه مبتلا به ورم مفاصل می‎باشند در برنامه غذایی خود سیب‎زمینی تنوری و آب‎پز را بگذارند.
  •  یكی از غذاهای خوب برای اطفال شما پوره سیب‎زمینی می‎باشد چون علاوه بر این كه آسان هضم می‎شود به خاطر موادی كه دارد به رشد كودک كمک می‎كند.
  •  همیشه همراه پوره سیب‎زمینی جعفری و تره و پیازچه بخورید.
  •  آب سیب‎زمینی خام نرم كننده بافت‎ها و التیام‎بخش زخم‎هاست.
  •  آب سیب‎زمینی خام برای زخم معده، ورم معده، سوء هاضمه مفید می‎باشد.
  • به خاطر وجود ویتامین 6B در سیب‎زمینی باعث ازدیاد شیر در مادران می‎شود.
  • سیب‎زمینی از تشنج عصبی جلوگیری می‎كند.
  •  به خاطر وجود موادی چون كلروژنیك اسید و پولی فنول برای جلوگیری از سرطان بسیار مفید است.
  • سیب زمینی ادرار  را زیاد می کند، در نتیجه برای کلیه  و مثانه مفید است.
  • سیب زمینی حاوی آنزیم هایی است که برای التیام زخم های معده بسیار مفید است و برای تسکین مواضع متورم خارجی، پخته آن را گرم بر روی محل آسیب دیده می گذارند که موجب التیام خواهد شد.
  • مخلوط سیب زمینی با جوشانده گیاهان کوفتگی ها را بهبود می بخشد.

ساير موارد استفاده:

  • سیب‎زمینی رنده شده به‎صورت ضماد برای ورم و ترك‎خوردگی‎هایی كه در اثر سرما به‎وجود آمده است مفید می‎باشد.
  •  اگر پوست در اثر آب جوش یا آش سوخت فوراً سیب‎زمینی خام رنده كرده روی قسمت سوختگی بگذارید و چندمرتبه عوض كنید.
  • برای درمان آفتاب‎سوختگی از مرهم ماسک سیب‎زمینی استفاده كنید.
  • مخلوط مقدار کمی عسل و سیب زمینی خام رنده شده برای رفع چروک های پوستی و هرگونه لکه پوستی ناشی از افزایش سن مفید است.
  • پودر سیب زمینی رنده و خشک شده در تسکین سوختگی های بدن و رفع خراش های سطحی پوست کاربرد های فراوانی دارد.
  • برای از بین بردن رسوبات كتری یا سماور مقداری پوست سیب‎زمینی را در آن ریخته و بجوشانید.
  • سیب زمینی قرمز درمان كننده بواسیر خونی و دردناك می‌باشد‌. برای این منظور سیب زمینی را به‌طور باریك بریده و به‌صورت شیاف درآورید و روی آن كمی روغن ویتامین E و یا وازلین مالیده و پس از قضای حاجت به داخل معقد بگذارید. این عمل را اگر چند روز ادامه دهید بواسیر برطرف می‌شود‌.
  • مخلوط سیب زمینی خام با روغن زیتون یک مرهم مفید برای درمان مفاصل دردناک است.

فوايد سيب زميني براي پوست و مو و طرز تهيه انواع ماسك سيب زميني را اينجا بخوانيد

مصرف سيب زميني در كاهش وزن:

بسیاری از مردم فکر میکنند چون سیب زمینی شاخص گلیسمی بالایی دارد باعث بالا رفتن هوس غذا خوردن و اضافه وزن میشود، اما تحقیقات نشان داده چنین نیست.

سیب زمینی به دلیل کربوهیدرات بالایی که دارد مدتی از چشم افتاده بود اما با تحقیقاتی که روی آن انجام شد محققان متوجه تاثیرش روی رژیم غذایی و کاهش وزن شدند.

جدای همه اینها، با اینکه سیب زمینی یک کربوهیدرات سنگین است، جزو سبزیجات نیز هست — یک سیب زمینی متوسط حاوی 168 کالری 5 گرم پروتئین و 3 گرم فیبر است. محققان معتقدند چون سیب زمینی دارای نشاسته مقاوم است به فرد احساس رضایت میدهد يعني با مصرف سيب زميني در رژيم غذايي توان بالاتري براي مقابله با احساس گرسنگي و هوس غذا خوردن خواهيد داشت.– نشاسته مقاوم ملکولی است که ما نمیتوانیم هضم کنیم.

بهترين روش استفاده از سيب زميني:

  •  برای پختن سیب‎زمینی، سیب‎زمینی را باید در آب سرد انداخت تا رفته‎رفته جوش آید و بپزد.
  • بهترین نوع خوراک سیب‎زمینی تنوری یا بخارپز آن می‎باشد.
  •  بهترین روش آب‎پز سیب‎زمینی این است كه با آب كمی سیب‎زمینی را پخته تا زمانی كه سیب‎زمینی پخته می‎شود آب ظرف هم خشك می‎شود این نوع سیب‎زمینی خیلی خوشمزه است و كمی نمك به آن اضافه می‎كنند.

مضرات سيب زميني:

  • سیب زمینی برای اشخاصی كه مبتلا به قند هستند مضر است زیرا به‌علت داشتن نشاسته قند خون را بالا می‌برد و این‌گونه اشخاص اگر بخواهند از فواید سیب زمینی استفاده كنند باید آن را تحت نظر پزشك یا متخصص تغذیه مصرف كنند و یا از مصرف آن خودداری كنند.
  • خوردن زیاد سیب‎زمینی فكر را بهم می‎زند و روح را افسرده می‎كند.

هشدارها:

  • سطح سبزی رنگی كه در بعضی از سیب‎زمینی‎ها وجود دارد سمی است از خوردن آن جلوگیری كنید.
  • برای استفاده از سیب زمینی اگر آن را تكه می‌كنید باید فوراً از آن استفاده كنید زیرا خیلی زود اكسیده می‌شود و خواص خود را از دست می‌دهد.
  • سیب زمینی را همیشه باید با بخار و یا در فر بپزید و یا خام آن را میل كنید زیرا خواص آن دست نخورده باقی می‌ماند‌
  • سیب زمینی سرخ شده غیر از اینكه خاصیتی ندارد بلكه برای بدن مضر هم است زیرا سرخ كردن سیب زمینی با روغن آن را ثقیل‌الهضم می‌سازد و باعث بیماری‌های مختلفه می‌شود.
  • سیب‎زمینی كه جوانه زد از خوردن آن خودداری كنید چون مسمومیت ایجاد می‎كند. نشانه‎های مسمومیت: سردرد، تهوع، دل‎پیچه، سرگیجه، ضعف ضربان قلب.
  • سیب‎زمینی پخته شده كه چندساعتی بماند فاسد می‎شود نباید بخورید.
  •  در نظر داشته باشید كه از سیب‎زمینی به‎عنوان دارو استفاده نكنید مگر این كه زیر نظر پزشك یا كارشناس گیاه درمانی باشد.
  •  سعی كنید از اعضای سبز سیب‎زمینی مانند برگ و ساقه آن در مصارف داخلی (خوردن) استفاده نكنید زیرا به خاطر سولانین سمی است.
  •  روی سیب‎زمینی پخته سركه یا آبلیمو نریزید.
  • سیب‎زمینی پخته را در آب نگهداری نكنید چون باعث تولید میكروبی می‎شود كه مرگ‎آور است.نام آن میكروب ciluo protuo است.

 نكات مهم در خريد ، نگهداري و پخت سيب زميني را اينجا بخوانيد

گردآوري شده توسط گروه هفت گنج – اختصاصي 7 گنج

www.7ganj.ir

 

*** كپي برداري بدون ذكر نام و لينك 7 گنج مجاز نمي باشد.

برچسب ها

12 دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

  • از 32 موارد استفاده روی خواص سیب زمینی روی هفتگنج خیلی متشکرم.

  • سلام من یه جایی خوندم واسه چاق شدن صورت از آب سیب زمینی خام استفاده بشه، امروز این کار رو کردم و آب سیب زمینی خام رو خوردم و تقریبا داشت روده هام کنده میشد خیلی تهوع آور بود! نمیدونم ادامه بدم اینکار رو یا نه؟ میترسم بیام لپامو چاق کنم مرض قند بگیرم. نظر شما چیه؟ پیشاپیش از راهنماییتون ممنونم

    • بهتره قبل از هر کاری بایک متخصص تغذیه صحبت کنید تا به خوبی باتوجه به شرایط شمارو راهنمایی کنه. توصیه میکنم سیب زمینی رو بصورت پخته مصرف کنید. تشکر

  • عالی فقط سیب زمینی تنوری…. اونم سیب زی بام تهران … اووووووووووووووف

  • سلام سفیدک زدن پوست سیب زمینی یاجاهایی که روپوستش زده از چیه

  • حاج کمیل عالی بود خاصیت سیب زمینی دمت گرم، اگه بشه از خاصیت بالانتینس و کاتوس و هنسی هم بنویس تشکر

  • واي بسيار عالي تمام اطلاعاتي كه ميخاستم بدست اوردم………..
    مرسي از همتون……………………بسيار ممنونم

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی