خانه » سبك زندگي » آشپزي و شيريني پزي » طرز تهیه خیار شور خانگی به ۳ روش + نکات مهم

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

آشپزي و شيريني پزي سبك زندگي مطالب اختصاصي

طرز تهیه خیار شور خانگی به ۳ روش + نکات مهم

در اين مطلب از هفت گنج قصد داريم طرز تهيه خيار شور خانگي به 3 روش را به شما آموزش دهيم. با ما همراه شويد و بسته به شرايطتان يكي از روش ها را انتخاب كنيد ...

در این مطلب از هفت گنج قصد داریم طرز تهیه خیار شور خانگی به ۳ روش را به شما آموزش دهیم. با ما همراه شوید و بسته به شرایطتان یکی از روش ها را انتخاب کنید …

خیار شور
خیار شور

روش اول:  خیار شور یک روزه

 

اگر می خواهید خیار شور را سریع مصرف کنید این روش را پیشنهاد میکنیم:

مواد لازم

  • خیار تازه: ۲ کیلو
  • ترخون: ۴ الی ۵ ساقه
  • سیر : ۵ حبه
  • آب جوشیده خنک:  به مقدار لازم
  • نمک و فلفل : به مقدار لازم
  • سرکه : نصف لیوان

طرز تهیه

خیار را کاملا شسته و داخل شیشه های بزرگ می ریزیم.

سپس چند ساقه ترخون و ۳ حبه سیر را در شیشه می ریزیم و بعد آب جوشیده خنک را با نمک و فلفل مخلوط کرده و به میزان دلخواه و نصف لیوان سرکه، بر روی خیارهای داخل شیشه می ریزیم.

آنگاه درب شیشه را محکم می بندیم.

سپس یک قابلمه برداشته و شیشه را در وسط آن قرار می دهیم و تا کمر قابمله را پر از آب می کنیم،و قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید.

توجه کنید پس از به جوش آمدن آب،به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت باشد و بجوشد.
سپس شیشه را از قابلمه خارج کرده و می گذاریم تا خنک شود.
وقتی کاملا سرد شد آن را به مدت ۲۴ ساعت درون یخچال می گذاریم تا قابل مصرف شود.

توجه:

این خیارشور شبیه همان خیارشور های شرکتی و با همان طعم و مزه می شود و مهم تر از همه اینکه بدون مواد نگهدارنده و خیلی تازه می باشد.

روش دوم: خیار شور معمولی با نمک و سرکه

در این روش ممکن است خیار شورها بعد از چند هفته نرم شوند پس اگر تا چند هفته خیار شور را مصرف میکنید از این روش استفاده کنید:

مواد لازم:

 

  • خیار قلمی: ۲ کیلو
  • نمک: ۱ لیوان
  •  برگ کرفس: ۲۰۰ گرم
  • فلفل سبز تند: ۵ عدد
  • ترخون: ۳۰۰ گرم
  • شوید: ۲۰۰گرم
  • سیر: ۱ بوته
  • تخم گشنیز: ۱ قاشق چایخوری
  •  آب و سرکه: مقدار لازم

 

طرز تهیه :

خیارها و سبزی ها را با آب سرد بشوئید و خوب خشک کنید تا کپک نزنند.

 

در ظرفی آب ، سرکه و نمک را به جوش اورید ( مقدار سرکه نصف آب است ) سپس از روی حرارت برداشته و بگذارید خنک شود.

 

درون شیشه ای تمیز مخلوطی از برگ کرفس خرد شده ، شوید ، فلفل سبز ، سیر ، تخم گشنیز و ترخون بهمراه خیارها بریزید سپس محلول اب و سرکه را روی مواد بریزید تا کاملا سطح خیارها با ان پوشیده شود سپس در شیشه را محکم ببندید و در دمای محیط به مدت ۱ هفته قرار دهید ، پس از این مدت خیارشورهای اماده شده را درون یخچال بگذارید.

 

نکات مهم :

  • برای اینکه رنگ خیارشور تغییر نکند و سبز بماند در این یک هفته ان را در محیطی که سایه دارد قرار دهید و برعکس برای روشن شدن رنگ خیارشور ان را در نزدیکی پنجره یا محیطی که نور خورشید میتابد قرار دهید.

 

  • دمای آب و سرکه ای که روی خیار شور میریزید بسیار مهم است ، این آب باید گرم باشد یعنی وقتی انگشت خود را درون اب نمک میزنید گرمای ان را احساس کنید

 

  • مقدار نمک بستگی به خودتان دارد اما به طور معمول برای هر ۱۵ لیوان آب ۱ لیوان نمک مناسب میباشد ، برای ترد شدن خیار شور میتوانید از تکه کوچکی زاج سفید درون خیار شور استفاده کنید.

روش سوم: طرز تهیه خیار شور بدون سرکه با سنگ نمک و زاج ترشی

 

اگر میخواهید خیار شور را برای مدت زیادی نگه دارید این روش بهترین گزینه است:

مواد لازم:

  • خیار ریز قلمی : ۲ کیلو
  • برگ کرفس: ۲۰۰ گرم
  • شوید : ۲۰۰ گرم
  • ترخون: یک کیلو
  • سنگ نمک: به میزان لازم
  • سیر: ۴ حبه بزرگ
  • فلفل سبز تند: ۴ عدد
  • زاج سفید: یک تکه کوچک (به بزرگی نخود )

 

طرز تهیه:

سبزی ها و خیار ها رو شسته و بگذارید خوب خشک شوند ( دقت کنید که اگر خوب خشک نشوند خیار شور شما کپک خواهد زد)
آب و نمک را بگذارید تا بجوشد ( تقریبا به ازای هر ۱۵ لیوان آب یک لیوان سنگ نمک خرد شده به کار میرود ) در انتها زاج سفید را هم اضافه کنید و وقتی حل شد از روی گاز بردارید.
خیار و سبزیها را لایه لایه داخل ظرف ترشی ریخته و سیر و فلفل را هم لابه لای آنها قرار دهید

آب و نمک را روی مواد بریزید تا جائی که ظرف پر شود.

بعد درب آن را محکم بسته و بگذارید تا آماده شود.

 

نکات مهم :

  • مدت زمان آماده شدن خیار شور بستگی به دمای هوا دارد، هرچه هوا گرمتر باشد زمان هم کمتر خواهد شد.

 

  • دمای آب و سرکه ای که روی خیار شور میریزید بسیار مهم است ، این آب باید گرم باشد یعنی وقتی انگشت خود را درون اب نمک میزنید گرمای ان را احساس کنید

 

  • میتوانید لابلای مواد ، گوجه های رسیده سفت هم اضافه کنید تا همزمان شوری گوجه فرنگی خوشمزه هم داشته باشید

نوش جان …

 

پیشنهادات ما:

آشنایی با خواص و مضرات مصرف ترشی و شور

طرز تهیه انواع ترشی

گردآوری و تنظیم: گروه هفت گنج – اختصاصی گنج

www.7ganj.ir

 

loading...
کانال تلگرام هفت گنج

۱۲ دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

  • سلام من خیارشور درست کردم ولی طعم نداره عطر وبوی بسیار خوبی داره ولی بیمزه است…اشکال کارم کجاست؟

    • عزیزم حتما نمکش کم بوده حتما نسبت نمک و آب که معمولا ۱ به ۱۵ هست رو رعایت کن.

  • من از شیوه دوم جواب گرفتم اصلا خیارها کپک نمی زنند و عالیه.
    فقط باید وقتی آب نمک و سرکه و انگشت رو توش فرو می کنید گرما را حس می کنید روی خیارها ریختید و سر ظرف رو بستید دو روز بیرون از یخچال قرار بدید و بعد از دو روز در یخچال قرار بدید بعد از ده روز در یخچال آماده خوردن هست. تو این روش حتی بعد از رسیدن خیار می تونید اگه شور بود کمی آب جوشیده و اگر بی نمک بود کمی آب جوشیده و نمک بهش اضافه کنید.
    عالیه
    تخم گشنیز و چند حبه سیر و تخم گشنیز و ترخون و برگ انگور هم چاشنیش هست.

    • جلوگیری از کپک زدن ترشی
      ۱-برای اینکه ترشی شما کپک نزند، آنقدر سرکه روی مواد ترشی بریزید که سرکه کاملاً روی مواد را بگیرید.
      -۲ اگر ترشی شما در حال کپک زدن بود می توانید ظرف ترشی را چند ساعت در معرض نور خورشید قرار دهید،دیگر کپک نمیزند.

      چند نکته در مورد خیار شور
      -برای اینکه خیار شور شما کپک نزند می توانید این چند کار را انجام دهید.
      – سرکه داخل خیار شور نریزید چون باعث کپک زدن خیار شور می شود.

      روی ظرف خیار شور تکه ای نان را به اندازه دهانه ظرف قرار دهید و در ظرف را محکم ببندید.
      – دور ظرف خیار شور را گچ بگیرید تا مانع داخل شدن هوا به ظرف شود.
      می توانید خیار شور را داخل شیشه نوشابه ی خانواده بریزید. به این صورت که از خیارهای ریز استفاده کنید و به دلیل اینکه در
      آن محکم بسته می شود و تا دو سال می توانید خیار شور را نگه دارید. بدون اینکه کپک بزند در موقع استفاده سرشیشه را بچینید تا
      در آوردن خیار شور آسان باشد.
      وسط خیار را با یک میله سوراخ کنید تا داخل خیار پوک نشود

      کتاب اسرار خانه داری