خواص مواد غذايي سلامت سلامت جسمي

بهترين خوراكي هاي تنظيم كننده هورمون ها

در ادامه اين مقاله از هفت گنج، بهترين خوراكي هاي تنظيم كننده هورمون ها و كاهش دهنده چربي هاي بدن را از زبان دکتر ناتاشا ترنر، مولف پرفروش‌ترین کتاب سال موسوم به رژیم شارژکننده‌ی هورمون‌ها، فهرست كرده ايم...
تقویم فارسی اندروید

هورمون‌ها، سیستم کنترل کننده‌ی بدن هستند. اما در عصری که هورمون‌های شیمیایی مزاحم در غذاهای فراوری شده، شامپوها و حتی شکلات‌های معطر و خوشبو کننده‌های هوا نیز مخفی شده‌اند، بر هم ریختن تعادل هورمون‌ها امری دور از ذهن نیست. متاسفانه هورمون‌ها بر تمام سطوح سلامت تاثیر گذارند، از کاهش وزن تا بارداری و حتی احساس خوشبختی. عدم تعادل هورمون‌ها خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان‌ها را افزایش داده و موجب برخی بیماری‌های مزمن می‌گردد.

بهترين خوراكي هاي تنظيم كننده هورمون ها
بهترين خوراكي هاي تنظيم كننده هورمون ها

در ادامه اين مقاله از هفت گنج، بهترين خوراكي هاي تنظيم كننده هورمون ها و كاهش دهنده چربي هاي بدن را از زبان دکتر ناتاشا ترنر، مولف پرفروش‌ترین کتاب سال موسوم به رژیم شارژکننده‌ی هورمون‌ها، فهرست كرده ايم…

۱. کلم بروکلی

کلم بروکلی و دیگر سبزیجات برگ‌دار مانند گل‌کلم، کلم بروکسل و کلم قمری حاوی مقادیر فراوانی مواد مغذی گیاهی موسوم به isothiocyanates هستند که سرشار از اسید ایندول۳ است، همین ماده موجب در هم شکستگی و نابودی مواد مضر و نیرومند استروژنی که رشد تومورها را تسریع می‌بخشد، می‌گردد، به ویژه در سلول‌های حساس به استروژن سینه. در سال ۲۰۰۸ محققان دانشگاه کالیفرنیا اثبات نمودند که اسید ایندول ۳ رشد سلول‌های سرطانی را به تعویق می‌اندازد و حتی مانع از گسترش سرطان در بدن می‌گردد.

جزئیات مصرف: فقط ۲و ½ فنجان بروکلی در هفته تمام نیاز بدن برای کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان به ویژه سرطان سینه و پروستات است.

۲. بذر کتان

بذر کتان مملو از lignan، ترکیبات استروژنی گیاهی که طبق تحقیقات برای مقابله با انواع خاصی از سرطان به ویژه سرطان سینه، پروستات و روده بسیار موثر است.

جزئیات مصرف: با افزودن ۲ تا ۳ قاشق سوپ‌خوری بذر کتان به اسموتی، جودوسر، سالاد یا صبحانه‌ی روزانه‌ی خود خطر ابتلا به سرطان کاهش می‌یابد، در عین حال فیبر مورد نیاز و اسیدهای چرب ضروری بدن تامین می‌گردد.

نکته: روغن موجود در بذر کتان به سرعت فاسد شده و بوی نامطبوعی می‌گیرد، بنابراین پودر بسته‌‌بندی آن را خریداری نمائید و در فریزر نگه دارید. از این هم بهتر، هر روز به مقداری که مصرف می‌کنید، آسیاب نمائید.

۳.چای سبز

طبق نتایج مطالعاتی که در مجله‌ی امریکایی مواد مغذی بالینی به چاپ رسید، عصاره‌ی چای سبز تا حد زیادی متابولیسم را افزایش داده و چربی سوز است. در عین حال، کافئین موجود در آن انرژی را افزایش می‌دهد، همچنین چای سبز از تاثیرات آرامش‌بخشی برخوردار است زیرا حاوی ترکیباتی طبیعی موسوم به theanine است که مانع از ترشح کورتیزول می‌گردد و بعلاوه همین امر مانع از تجمع چربی در ناحیه‌ی شکم می‌شود.

جزئیات میزان مصرف: روزانه ۴ لیوان از این نوشیدنی خوشمزه بنوشید و از کاهش وزن بدون رژیم و ورزش لذت ببرید.

جهت مطالعه خواص و مضرات چاي سبز اينجا كليك كنيد

۴. شکلات تلخ

مطالعه‌ایی در فنلاند به اثبات رساند که نوزادان متولد شده از مادرانی که در طی بارداری روزانه شکلات می‌خوردند، بیشتر لبخند می‌زنند و می‌خندند و فعال‌ترند. حتی نوزدانِ مادران پراسترسی که در طی بارداری شکلات می‌خوردند، در مقایسه با نوزادان مادران پراسترسی که در طی بارداری از خوردن شکلات امتناع می‌کردند، ترس کمتری نسبت به محیط جدید از خود نشان می‌دادند. شکلات تلخ، ترشح اندورفین را افزایش داده و همچنین حاوی ماده‌ایی موسوم به tryptophan می‌باشد که از عناصر اساسی سرتونین است و محرک مواد شیمیایی مغز که احساساتی همچون شیفتگی، هیجان و عشق را افزایش می‌دهد.

جزئیات مصرف: روزانه ۳ سانت شکلات تلخ میل کنید. شکلات‌های ارگانیک را برگزینید که حداقل ۷۰٪ آن کاکائو باشد.

۵. روغن زیتون خالص

با گنجاندن روغن زیتون در برنامه‌ی غذایی روزانه، چربی‌های تک اسیدی اشباع شده‌ایی که در آن یافت می‌شود را جدب نمائید زیرا موجب ترشح هورمون ضد اشتها موسوم به لپتین می‌گردد. به طور خاص مشخص شده است که روغن زیتون، حساسیت نسبت به انسولین را افزایش می‌دهد. از دیگر فواید آن؟ در سال ۲۰۰۳ مقاله‌ایی در مجله‌ی بریتانیایی تغذیه منتشر شد که نشان می‌داد موش‌هایی که رژیمی حاوی روغن زیتون داشتند، در مقایسه با موش‌هایی که به آنها روغن سویا داده می‌شد، چربی بیشتری از دست می‌دادند.

جزئیات مصرف: از مصرف روغن‌های صنعتی همانند مارگارین اجتناب کنید و به جای آن از روغن‌ زیتون خالص استفاده نمائید.

جهت مطالعه خواص و مضرات زيتون و روغن زيتون اينجا كليك كنيد

۶.آووکادو

آووکادو سرشار از ماده‌ایی طبیعی موسوم به beta-sitosterol است که به طرز محسوسی میزان کلسترول خون را کاهش می‌دهد. همین ترکیبات به تنظیم هورمون استرس یعنی کورتیزول نیز کمک شایانی می‌کند، در ذخیره‌ی کمتر هورمونی که توسط غده‌ی آدرنالین ترشح می‌شود نیز موثر واقع می‌شود و اساسا با کاهش التهابات ناشی از استرس تمرینات شدید ورزشی نیز پیوند خورده است.

جزئیات مصرف: هر وعده ¼ یک آووکادوی معمولی را میل کنید.

۷. سیب‌های ارگانیک

سیب حاوی quercetin، آنتی‌اکسیدان فلاونوئیدی و آنتی‌هیستامین طبیعی است. همانند دیگر فلاونوئیدها، quercetinنیز از خواص استروژنی گیاهی برخوردار است. یکی از بزرگترین مطالعات در این زمینه در فنلاند صورت پذیرفت که بیش از ۱۰۰۰۰ نفر را به مدت بیش از ۳۰ سال مورد بررسی قرار داد، نتایج حاکی از آن بود که خوردن یک عدد سیب در روز خطر ابتلا به تقریبا تمام بیماری‌های مزمن از قبیل پوکی استخوان، بیماری‌های قلبی، سرطان، سکته و دیابت نوع ۲ که با افزایش سن در ارتباطند را کاهش می‌دهد.

جزئیات مصرف: یک ضرب‌المثل قدیمی می‌گوید: روزی یک عدد سیب ارگانیک بخورید و از دکتر بی‌نیاز شوید!

۸.آجیل

درست مانند آووکادو، اغلب آجیل‌ها نیز منبعی فوق‌العاده از sterol beta –sitosterol گیاهی هستند. بادام به طور خاص، حاوی پروتئین، فیبر، استرول گیاهی و چندین ماده‌ی مغذی دیگر برای سلامت قلب است. بعلاوه بادام موجب به تعویق افتادن جذب کربوهیدرات‌ها در بدن می‌گردد که همین امر در کنترل دیابت موثر است. تحقیقات مرکز دانشگاه پزشکی تگزاس که در مجله‌ی تغذیه به چاپ رسید حاکی از آن است که گردو منبع ملاتونین، هورمون تنظیم خواب، است.

جزئیات مصرف: ۵ بار در هفته یک مشت آجیل بخورید تا نیاز چربی مورد نظر بدن برای تحریک و ترشح لپتین که در کنترل اشتها موثر است را تامین کنید.

جهت مطالعه مقالات مرتبط با فوايد و مضرات آجيل اينجا كليك كنيد

9. دانه سویا

تراکم استخوان‌ها، تعادل هورمون‌ها و سطح کاسترول خون با افزایش سن تغییر می‌کند اما مصرف روزانه‌ی سویا می‌تواند سطح کلسترول خون را کاهش دهد، استخوان‌ها را تقویت کند، سلامت قلب را بهبود بخشد، از پروستات محافظت نماید و علائم ناخوشایند ناشی از یائسگی را فرو نشاند. تاثیرات درمانی محصولات سویا، چنانچه در مصرف آن میانه‌روی شود، ناشی از استروژن‌هایی گیاهی موجود در دانه‌های سویاست. تحقیقات دانشگاه الیونیز نیز اثبات نمود که پروتئین سویا به افزایش متابولیسم کمک می‌کند، در کنترل وزن موثر است و مانع از رشد سول‌های چربی می‌گردد.

جهت مطالعه خواص سويا اينجا كليك كنيد

جزئیات مصرف: فقط ۱ فنجان شیر یا ماست غیر شیرین و ارگانیک سویا، یک مشت آجیل سویا یا یک تکه خمیر سویا تمام آن چیزیست که نیاز بدن را مرتفع می‌سازد.

جهت مطالعه مقالات بیشتر سلامت جسمي ، اینجا کلیک کنید

جهت دریافت جدیدترین اخبار و مقالات از طریق تلگرام ، اینجا کلیک کنید

گردآوری و تنظیم: گروه ۷ گنج 

www.7ganj.ir

منبع: مجله سلامت

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی