سبك زندگي موفقيت در زندگي

4 عاملی که بر تصمیم گیری شما تاثیر مخرب دارد

تقویم فارسی اندروید

4 عاملی که بر تصمیم گیری شما تاثیر مخرب دارد

آیا تا به حال برای تان پیش آمده است که یک تصمیم بگیرید و فکر کنید که خوب است اما پس از مدتی خودتان از نابه جا بودن و اشتباه بودن آن تعجب کنید؟ زمانی که یک ضرر مالی کلان به شما وارد می شود و یا وقتی که از دست کسی ناراحت هستید و یا زمانی که احساس سرخوردگی می کنید احساسات تان به شما اجازه نمی دهند که یک تصمیم منطقی و درست داشته باشید. بهترین تصمیمات زمانی حاصل می شوند که شما یک تعادل درست بین احساسات و منطق تان پیدا کرده باشید. در ادامه عواملی که باعث تصمیم گیری غلط می شوند را با هم مرور می کنیم. با هفت گنج همراه باشید.

1. هیجانات می توانند شانس درست بودن تصمیمات تان را کم کنند.

زمانی که هیجان زده هستید و یا بیش از حد احساس خوشحالی می کنید ریسک پذیری شما به حد افراطی بالا رفته و دیگر خطرات احتمالی را در نظر نمی گیرید. هیجانات شما را سرحال و امیدوار می کنند اما همین عوامل می توانند شما را از یک تصمیم گیری عاقلانه دور کنند.

2. اضطراب بیش از حد در خصوص یک موضوع خاص

اگر شما نگران یک موضوع خاص باشید و این نگرانی از حد خود فراتر برود ممکن است در تصمیم گیری شما اثر سو بگذارد. اگر نگران سلامت دیگران هستید و یا اینکه در خصوص نتیجه ی یک کار مدام اضطراب دارید ممکن است دیگر تصمیم گیری های شما تحت تاثیر قرار گرفته و نتوانید تصمیمات درستی داشته باشید.

3. احساس غم و اندوه

تحقیقات نشان می دهد بسیاری از افراد زمانی که ناراحتند یا احساس غم و اندوه می کنند دیگر تمایلی به رسیدن به اهداف شان و موفقیت هایی که منتظرش بودند ندارند. به علاوه آن ها چیزهای کمتری برای خود می خواهند. برای مثال در یکی از تحقیقات مرتبط دانشمندان از یک گروه خواستند که وسایل خود را به فروش بگذارند. آن هایی که احساس ناراحتی می کردند قیمت پایین تری برای وسایل شان گذاشتند و به نوعی امید کمتری به فروش آن ها داشتند. انتظارات پایین باعث می شود که دیگر نتوانید تمام پتانسیل تان را برای رسیدن به اهداف تان به کار بگیرید.

4. خشم و خجالت می توانند باعث عجله در تصمیم گیری باشند.

احساسات شدید می توانند باعث شوند که تصمیمات عجولانه تری بگیرید. احساس خشم یا خجالت یا احساساتی مانند ترس از خطر یا نگرانی های شدید می تواند باعث باعث شود انتخاب های غلطی داشته باشید و نتوانید روی شرایط درست تمرکز کنید. شما زمانی که به شدت در احساسات خود غرق هستید نمی توانید از مهارت های تصمیم گیری خود به درستی استفاده کنید. بهتر است صبر کنید تا این احساسات فرو بشینند و سپس یک تصمیم درست داشته باشید.

تعادل احساس و منطق

احساسات خود نقش مهمی در تصمیم گیری شما دارند. اضطراب می تواند باعث شود از بی گدار به آب زدن اجتناب کنید و خوشحالی می تواند انرژی شما را برای گرفتن تصمیمات بهتر بالا ببرد. اما از طرفی ایجاد تعادل بین منطق و احساس دتان شما را در تصمیم گیری مناسب کمک می کند. گاهی باید به مغز و قلب تان اجازه دهید که به خوبی با هم کنار بیایند و سپس بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید.

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی