آشپزي و شيريني پزي سبك زندگي

طرز تهیه بستنی سنتی زعفراني مخصوص + نكات مهم

اگر ميخواهيد در اين هواي گرم با يك بستني سنتي خوشمزه از مهمانهايتان پذيرايي كنيد با ما همراه شويد...

اگر ميخواهيد در اين هواي گرم با يك بستني سنتي خوشمزه از مهمانهايتان پذيرايي كنيد با ما همراه شويد…

بستني سنتي-7ganj.ir

 

مواد لازم(برای یک و نیم کیلو بستنی)

شیر :یک لیتر
شکر:۳۰۰ گرم
ثعلب :۲ قاشق چایخوری
محلول زعفران:۲ قاشق سوپخوری
گلاب مرغوب:۴ قاشق سوپخوری
پودر هل سفید:یک قاشق چایخوری
خامه ی صبحانه:۱۰۰ گرم
پسته خرد شده:۱۰۰ گرم

 

طرز تهیه :

  • شیر را بجوشانید. ثعلب را با شکر مخلوط کرده، آن را آرام آرام به شیر در حال جوش اضافه کنید.
  • شیر را با مفتول دستی هم بزنید تا شکر در شیر حل شود.
  • سپس آن را روی حرارت برداشته، وقتی شیر داغی خود را از دست داد، از صافی رد کنید تا یک دست شود.
  • بگذارید شیر کمی خنک شود سپس محلول زعفران ، گلاب و هل را به شیر افزوده و هم بزنید.
  • سپس در فریزر قرار دهید. هر یک ساعت یک بار خارج کرده، هم بزنید و مجدداً در فریزر قرار دهید تا خودش را بگیرد ولی یخ نزند، این عمل را ۴ بار تکرار کنید.
  • روش دیگر این است که مایه ی بستی را در دستگاه بستی ساز بریزید و در آخر پسته ی خرد شده را به بستنی بیفزایید.
  • خامه را در سینی فر لبه کوتاه به ضخامت ۱تا۲ میلی متر پهن کنید و در فریزر قرار دهید تا یخ بزند، سپس خامه را خرد کرده و داخل بستی آماده بریزید.
  • بستی را با قاشق چوبی هم زده و مجدداً در فریزر قرار دهید.

 

*** به علت وجود شیر و خامه در بستنی، برای افرادی که به مقدار کم لبنیات می خورند، می تواند مفید باشد.

 

ارزش غذايي:

این دستور دارای ۲۵۳۱ کیلوکالری انرژی، ۳۵۷گرم کربوهیدرات، ۵۵ گرم پروتئین و ۹۷ گرم چربی می باشد.

 

نكات مهم:

  • اگر خامه چرب باشد منجمد نمی شود پس اگر خامه ی شما چرب بود کمی شیر به آن اضافه کرده و بعد در سینی فر آن را پخش کنید.(خامه ی خشک مناسب این کار است)
  • ثعلب باید مرغوب باشد تا بستنی دچار یخ زدگی نشده و کشدار شود.
  • اگر شکر بستنی بیشتر از میزان داده شده باشد، بستنی نمی بندد.
  •  هر چه مقدار ثعلب زیاد باشد بستنی کشدارتر می شود.(البته نه بیشتر از حد مجاز)
  • بهتر است برای زود بسته شدن بستنی به روش سنتی آن را در سینی های لبه دار فلزی بریزید و هر بار با کاردک آن را هم بزنید تا بستنی زود بسته شود.
  • اگر از دستگاه بستنی ساز استفاده شد اجازه دهید بستنی در فریزر کمی ببندد و بعد در دستگاه بستنی ساز بریزید تا به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه هم خورده و بستنی ببندد، بستنی را از دستگاه خارج کرده و در فریزر قرار دهید تا کاملاً بسته شود.

 

گردآوري شده توسط گروه هفت گنج

 

20 دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

  • صدتا سایت رفتم همتون یه مطلبو کپی پیس کردید یه تغییر کوچیکم تو ش ندادید سه تا اشتباه بزرگ داره دستورتون که باعث میشه بستنی یخی بشه و زیر دندون قریچ و قروچ کنه .یه نفرم نمیتونه از روی این دستور بستنی خوب درست کنه.

  • سلام ببخشید اگه خامه نباشه چه مشکلیست ؟
    چرا بستنیم تبلورهای یخی در ان به وجود میاد ؟
    چرا طعمش مانند بستنی بیرون نمیشه؟

  • سلام. خامه رو مشهد دقیق تر توضیح بدید که خشک بشه.. من خامه نزده رو گرفتم و با شیر هم قاطی کردم ولی باز نرم هست و حالت شکننده نمیگیره و خشک نمیشه

  • سلام
    من عاشق بستنی سنتی هستم و همه مواد لازم را فراهم کردم چندین به صورت دستی درست کردم خوب نشد و دستگاه بستنی ساز گرفتم ولی بازم نمیشه
    همه موارد بالا را دقیقا انجام میدم و حتی گفتم از ایران برام ثعلب فرستادن
    همیشه مزه ثعلب توی بستنی میمونه و هنگام خوردن بستنی زبان آدم یک جوری مانند بی حسی پیدا میکنه که مزه ثعلبه
    و وقتی ثعلب را کم میزنم بستنی یخی میشه

    لطفا راهنمای کنیذ که چرا ؟
    آیا ثعلب مورد داره یا ایراد از کجاست
    ممنونم

    • سلام، چند تا نكته به ذهنم ميرسه:
      1- ممكنه تعداد دفعات هم زدن بستني كم باشه و علت يخ زدن بستني به خاطر اين باشه
      2- ممكنه دماي فريزرتون كم يا زياد باشه ، دماي فريزر رو تنظيم كنيد
      3- نكته بعد هم مربوط به مرغوبيت ثعلبه
      اگر تمام نكات رو رعايت ميكنيد و باز هم مشكل يخ يزدگي پا برجاست ميتونيد مخلوط رو از فریزر خارج کنین و داخل مخلوط کن بريزيد و به هم بزنین. مخلوط کاملاً یکنواخت خواهد شد

    • من بستنی فروش هستم مشکل شما با طعم ثعلب اینه که ثعلب شما تقلبی هستش از ثعلب مرغوب تر استفاده کنید ثعلب معمولی بنام سان رُز بفروش می رسه و ثعلب مرغوب بنام دانمارکی

    • نرمي بستني هاي قيفي بيرون به خاطر استفاده از دستگاهه و فكر نميكنم بستني هاي خانگي را بتوان به صورت نرم در آورد

    • منمدچندین بار درست کردم هم تکه های یخ روش میبنده هم مزه بستنی قنادی و نمیده .دلیلش یکی اینکه موادمرغوب نیست.وفکرمیکنم کمی نمک باعث میشه یکدست بستنی یخ ببنده.چون شنیدم برا یخ نبستن فالوده ازنمک استفاده میشه.من میخوام امتحان کنم شمام امتحان کنید ببینید چجوری میشه.چندین بار باید ورداری هم بزنی وموادش اندازه باشه

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی