آشپزي و شيريني پزي سبك زندگي مطالب اختصاصي

طرز تهيه سمنو مخصوص بدون آرد گندم + نكات مهم

در اين پست از 7 گنج ، طرز تهيه سمنو به سبك جديد و متفاوت را به علاقمندان آموزش ميدهيم. تهيه سمنو با اين روش در شمال كشور بسيار متداول است...

در اين پست از 7 گنج ، طرز تهيه سمنو به سبك جديد و متفاوت را به علاقمندان آموزش ميدهيم. تهيه سمنو با اين روش در شمال كشور بسيار متداول است. سمنو به اين روش بسيار بسيار خوشمزه و لذيذ بوده و مطمئن باشيد اگر يك بار طعم آن را بچشيد حتما عاشق آن خواهيد شد. با ما همراه شويد…

سمنو
سمنو

مواد اولیه : 

گندم با پوست ………………………………………… 1 كيلو
برنج نيمدانه مرغوب و خوش عطر…………………. 1 پيمانه
فندق و بادام ………………………………………..200گرم
پودر نارگيل براي تزيين………………………………… به ميزان لازم

مرحله اول: سبز كردن گندم

ابتدا گندم را به دقت تمیز كنید و با آب سرد بشویید. سپس روی گندم ها مقداری آب بریزید طوری كه به اندازه بند انگشت روی آن را آب بگیرد.این كار 2 تا 3 روز طول میكشد.طی این مدت چندبار آب آن را عوض كنید تا در گندم‌ها جوانه پدیدار شود سپس آنها را در صافی بریزید و روی صافی آب تمیز خنك بریزید و صبر كنید تا آب آن كاملاً برود . دستمال تمیز و آب ندیده كه نازك باشد(چلوار آب ندیده) را كاملاً خیس كنید. گندم‌ها را در پارچه ریخته و پارچه را در ظرفی قرار بدهید روزی یكی دو بار كمی آب روی پارچه بپاشید دقت كنید كه آب زیادی زیر ظرف گندم نماند و فقط گندم و پارچه مرطوب باشد چون باعث ترش شدن گندم و همچنین سمنوی شما می‌شود.
وقتی ریشه گندم نمودار شد آن را در ظرفی پهن كنید و پارچه را نمدار كنید. و روی گندم‌ها را با پارچه كاملاً بپوشانید تا گندم‌ها ساقه پیدا كند وقتی ساقه سفید گندم جوانه زد قبل از آن‌كه ساقه شكسته شود و سبزی ساقه نمایان شود آن را برای سمنو آماده كنید.

تذكر مهم : اگر سبزي گندم بيرون بزند ، مزه سمنو به تلخي مي زند.

 

جوانه گندم
جوانه گندم

مرحله دوم: پخت سمنو

گندم‌های جوانه‌زده را با چرخ‌گوشت 2بار چرخ كنید بعد 16 ليوان آب ولرم روی آن‌ها بریزید و آن را در صافی بریزید آب و مقداری از شیره گندم از صافی رد می‌شود .

بقیه گندم‌های باقیمانده در صافی را كاملاً فشار دهید تا شیره آن خارج شود.

بعد دوباره تفاله‌ها را در 8 لیوان آب بریزید و دوباره صاف كنید آرد را در ظرف مناسبی كه گنجایش داشته باشد بریزید .

حالا طرف حاوي شيره جوانه گندم و برنج را روي حرارت بگذاريد و زير شعله را زياد كنيد تا آب جوش بيايد. مرتب هم بايد هم بزنيد تا ته نگيرد.

وقتي آب جوش آمد حرارت را كم كنيد و به هم زدن ادامه دهيد

تذكر مهم : سمنو به هم زدن مداوم احتياج دارد و در صورتي كه نتوانيد از پس به هم زدن آن بر آييد سمنوي خوبي تهيه نخواهد شد.

همين كار را انقدر بايد ادامه دهيد تا اب سمنو كاملا از بين برود و سمنو حاضر شود.

در پايان آجيل مورد نظرتان را به سمون اضافه كنيد و شعله را خاموش كنيد.

در صورت تمايل ميتوانيد با پودر نارگيل آنرا تزيين كنيد.

همان طور كه متوجه شديد تهيه سمنو كار چندان سختي نيست ولي نياز به صبر و حوصله زيادي دارد.

 

نكات خيلي مهم:

  • دقت كنید گندم‌ها از نوع مرغوب و سالم و تازه باشد.
  • اگر ميخواهيد سمنوي قرمز داشته باشيد از قابلمه مسي براي تهيه آن استفاده كنيد. در غير اين صورت سمنو به رنگ قهوه اي در مي آيد.
  • خیس‌كردن گندم به مدت 2 تا 3 روز بستگی به گرمی و سردی هوا و محیط دارد و فصل آن خیلی مهم است در گرما 2 روز كافی می‌باشد.
  • جنس دستمال باید حتماً نخی باشد و نایلون نداشته باشد چون نخ نم‌ را نگه می‌دارد و پارچه غیرنخی زودتر خشك می‌شود.
  • وقتی گندم‌ها را در پارچه ریختید بهتر است پارچه را در آب‌كش گذاشته تا آب زیر آن جمع نشود.
  • با اسپری می‌توانید به پارچه گندم‌ها آب بپاشید تا یكنواخت تمام پارچه نمدار شود.
  • موقعی كه ریشه نمودار شد نیز می‌توانید آن را روی یك پارچه به اندازه مقدار گندم‌ها به ضخامت 2 تا 3 سانتی‌متر پهن كنید. روی آن را نیز پارچه بپوشانید و پارچه را نمدار نگه‌دارید.
  • مدت جوان‌زدن ساقه نیز بستگی به گرما و سرمای محیط متغیر می‌باشد.
  • دقت كنید كه ساقه سبز نمایان نشود كه اگر این‌گونه شود سمنو مزه سبزی و تلخي می‌گیرد و شیرینی آن كم می‌شود.
  • باید شیره گندم و آب ولرم را كاملاً هم زد تا مخلوط شود و گلوله نداشته باشد.
  • سمنو با برنج از سمنوهاي متداول با انواع آرد بسيار بسيار خوشمزه تر و لذيذتر و در عين حال ساده تر است . يكبار امتحان كنيد تا خودتان تفاوت را احساس كنيد.نوش جان…

نوشته شده توسط گروه ۷ گنج – اختصاصي 7 گنج

www.7ganj.ir

*** كپي برداري بدون لينك فعال به 7 گنج شرعا و قانونا مجاز نيست.

تقویم فارسی اندروید

3 دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی