خواص مواد غذايي سلامت

آشنايي با خواص و مضرات گوجه فرنگي

گوجه فرنگی از دسته سبزیجات سرد است. این سبزی برای تقویت بینایی بسیار مفید و موثر است همچنین به رشد و ترمیم استخوان ها بخصوص در کودکان کمک زیادی میکند...

گوجه فرنگی از دسته سبزیجات سرد است.  این سبزی برای تقویت بینایی بسیار مفید و موثر است همچنین به رشد و ترمیم استخوان ها بخصوص در کودکان کمک زیادی میکند. کسانی که درد های عصبی دارند میتوانند با مصرف این میوه تا حد زیادی درد خود را تسکین دهند.

گوجه فرنگي-7ganj.ir

ارزش غذایی گوجه فرنگی:

  • گوجه فرنگی سرشار از ویتامین‌های C و A ، اسیدفولیك یا بتا كاروتن و مقدار كمی ویتامین‌های گروه B شامل B1، B2، B3، B5 و همچنین دارای مواد معدنی مختلف شامل كلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر، سدیم، گوگرد، كمی آهن، مس و روی نیز هست.

خواص درماني گوجه فرنگي:

  • خوردن گوجه‎فرنگي براي بيماري تصلب شرايين مفيد است.
  • كساني كه غلظت خون دارند از گوجه‎فرنگي استفاده كنند.
  • كساني كه آب مرواريد دارند از گوجه‎فرنگي استفاده كنند.
  • كساني كه درد مفاصل دارند از گوجه‎فرنگي استفاده كنند.
  • كساني كه يبوست دارند قبل از غذا يك گوجه‎فرنگي بخورند.
  • گوجه‎فرنگي به رشد قد كمك مي‎كند.
  • كساني كه سنگ كليه و مثانه دارند مي‎توانند از آب گوجه‎فرنگي استفاده كنند.
  • گوجه‎فرنگي جهت درمان سياتيك مفيد است.
  • براي مسلولين آب گوجه‎فرنگي يك نوشيدني خوبي است.
  • گوجه‎فرنگي پاك كننده خون است.
  • گوجه‎فرنگي زياد بودن چسبندگي خون را از بين مي‎برد.
  • گوجه‎فرنگي دفع كننده رسوبات ادراري و صفراوي است.
  • براي درمان خستگي مفرط از گوجه‎فرنگي استفاده كنيد.
  • گوجه‎فرنگي از شب كوري جلوگيري مي‎كند.
  • گوجه‎فرنگي از پيري زودرس جلوگيري مي‎كند.
  • مصرف گوجه‌فرنگی سبب کاهش ابتلا به سرطان لوزالعمده و پروستات می‌ شود. اثر گوجه فرنگی در این بیماری‌ها به لیکوپن آن نسبت داده می ‌شود. اگر چه مصرف آن را همراه با سایر سبزی‌ها از جمله کلم بروکلی توصیه می‌ کنند و احتمال مکمل‌ بودن این سبزی‌ها و تأثیر همزمان آنها در درمان بیماری وجود دارد. علاوه بر سرطان لوزالمعده و پروستات، تأثیر گوجه فرنگی در درمان سرطان‌های ریه ، معده و سایر انواع آن نیز مورد بحث و تحقیق است.
  • لیکوپن گوجه فرنگی، آنتی‌اکسیدانی است که مانع ایجاد کلسترول بد خون می ‌شود و به همین دلیل از بروز حملات و بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌ کند. باید دقت شود که مصرف گوجه‌فرنگی خام سبب دفع بخش زیادی از لیکوپن موجود در آن می‌ شود. بنابراین بهتر است که گوجه‌فرنگی را بیشتر به صورت پخته مصرف کنید زیرا در این صورت، لیکوپن بیشتری در دسترس سلول‌های بدن قرار می‌ گیرد.
  • به خاطر وجود ويتامين آ در گوجه‎فرنگي مفيد است.
  • گوجه‎فرنگي صفرآور است.
  • خوردن گوجه‎فرنگي از آپانديس جلوگيري مي‎كند.
  • اگر گوجه‎فرنگي با پوست خام خورده شود پاك كننده خوبي براي معده مي‎باشد.
  • سعي كنيد گوجه‎فرنگي با تخم‎مرغ همراه روغن (املت) درست نكنيد چون بسيار ديرهضم مي‎گردد ولي اگر خام در كنار تخم‎مرغ آب‎پز خورده شود هضمش آسان مي‎شود.
  • گوجه‎فرنگي طول عمر را افزايش مي‎دهد.
  • -گوجه‌فرنگی داروی مناسبی برای رفع عصبانیت‌های افراد است. مصرف مداوم گوجه فرنگی همراه با غذا و به صورت سالاد، سیستم عصبی بدن را تقویت کرده و ‌آرامش را به همراه خواهد آورد.
  • ویتامین A موجود در گوجه فرنگی، سبب تقویت بینایی و سلامت پوست، مخاط و استخوان‌ها می ‌شود.
  • مصرف گوجه فرنگی همراه با مواد نشاسته‌ای به خصوص حبوبات، سبب هضم بهتر این مواد در معده می ‌شود.

فوايد گوجه فرنگي در كاهش وزن:

  • گوجه‌فرنگی به دلیل داشتن فیبر و مواد قندی اندک، در کاهش وزن افراد مؤثر است.
  • افراد چاق براي كم شدن وزن آن‎ها مي‎توانند صبحانه از نان جو همراه با گوجه‎فرنگي خام استفاده كنند.

مصرف گوجه فرنگي در بيماران ديابتي:

  •  گوجه‌فرنگی به دلیل نداشتن نمک و قند غذای مناسبی برای افراد مبتلا به دیابت و فشارخون است .
  • كساني كه بيماري قند دارند روزي يك ليوان يا 2 ليوان آب گوجه‎فرنگي 4 روز در ماه (هفته اي يك روز) بخورند.

فوايد گوجه فرنگي براي پوست و مو:

  • ماليدن گوجه‎فرنگي به پوست كك مك را از بين مي‎برد و از بروز چين و چروك جلوگيري مي‎كند و يك روش ديگر: آب گوجه‎فرنگي را بگيريد يا چند قطره آبليمو به آن اضافه كنيد سپس با يك پارچه روي صورت بگذاريد 15 دقيقه بماند.
  • براي درمان جوش‎ها صورت از ماسك گوجه‎فرنگي له شده استفاده كنيد.
  • ماسك گوجه‎فرنگي چربي اضافي پوست را از بين مي‎برد.
  • گوجه‎فرنگي براي جلوگيري از ريزش مو مؤثر مي‎باشد.
  • براي رفع منافذ باز پوست آب گوجه‎فرنگي را با عسل مخلوط كرده روي پوست بماليد.
  • گوجه‌فرنگی ضامن سلامت و شادابی پوست بدن به ویژه پوست صورت است. با مالیدن آب گوجه فرنگی به پوست، به مرور زمان جای جوش‌های کهنه و نیز لکه‌های قهوه‌ای روی پوست محو شده و پوست، لطافت و شادابی خاصی پیدا خواهد کرد.

مصرف گوجه فرنگي در بيماران مبتلا به آلرژي و آسم:

  • مصرف گوجه‌فرنگی ممکن است در برخی افراد آلرژی یا حساسیت‌های پوستی ایجاد کند. توصیه می‌ شود افرادی که دچار آلرژی هستند، هنگام بروز این بیماری از مصرف مواد حساسیت‌زا از جمله گوجه فرنگی خودداری کنند، همچنین افرادی که دچار بیماری تیرگی زیر چشم هستند باید توجه داشته باشند که یکی از علل این بیماری، حساسیت و آلرژی است. این افراد نیز باید در میزان مصرف گوجه‌فرنگی احتیاط کنند. ولي در صورتي كه بيماران مبتلا به آلرژي و آسم به گوجه فرنگي حساسيت ندارند مي توانند از آن استفاده كنند.
  • بررسی پژوهشگران نشان می‌دهد افرادي که گوجه فرنگی و سبزیجات دیگر مصرف می کنند خطر ابتلا به آسم در آنان کمتر است. سبزیجات و میوه‌ها به دلیل آنتی اکسیدان ها و مواد غذایی دیگر ممکن است سبب بهبود یا جلوگیری از آسم همچنین آلرژی های دیگر شود. هویج، اسفناج وگوجه فرنگی حاوی ویتامین A هستند که این ویتامین در تنظیم سیستم دفاعی بدن و کاهش مشکلات تنفسی موثر است.

فوايد برگ گوجه فرنگي

  • از جوشانده برگ گوجه فرنگی برای دفع شته و حشرات می‌توانید استفاده كنید‌. بدین منظور باید یك كیلو گرم برگ تازه گوجه فرنگی را در یك لیتر سركه خیس كرده و در داخل ظرفی كه ۲ لیتر آب جوش دارد بریزید و ظرف را روی چراغ قرار داده و به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید ظرف را از روی چراغ برداشته بگذارید تا مدت دو روز بماند و گاه‌گاهی آن را هم بزنید سپس آن را با فشار صاف كنید.
  • براي فرار حشرات مي‎توانيد برگ‎هاي گوجه‎فرنگي را در اتاق خود بگذاريد برگ گوجه‎فرنگي مورچه را فراري مي‎دهد.
  • برای رفع دندان درد، ریشه و شاخه برگ‌های گوجه فرنگی را با آب بجوشانید و این جوشانده را مضمضه كنید.

ساير مصارف گوجه فرنگي

  • براي از بين بردن لك جوهر روي لباس مي‎توان از گوجه‎فرنگي استفاده كرد.

 

 مصرف گوجه فرنگي در دوران شيردهي:

  • به مادران شیرده توصیه می‌ شود که در سبد غذایی روزانه خود، گوجه‌فرنگی را فراموش نکنند زیرا مصرف آن موجب افزایش شیر و بهبود بافت آن می ‌شود.

هشدارهاي مهم در مصرف گوجه فرنگي

  • از خوردن گوجه به صورت نارس اجتناب کنید زیرا دارای ماده سولانین است.
  • افراد سوداوي گوجه‎فرنگي كم بخورند.
  • كساني كه پوست حساس دارند و كبد آن‎ها ضعيف است گوجه‎فرنگي كمتر بخورند.
  • باید دقت شود که مصرف گوجه‌فرنگی خام سبب دفع بخش زیادی از لیکوپن موجود در آن می‌ شود. بنابراین بهتر است که گوجه‌فرنگی را بیشتر به صورت پخته مصرف کنید زیرا در این صورت، لیکوپن بیشتری در دسترس سلول‌های بدن قرار می‌ گیرد.
  • در بعضی از اشخاص هضم گوجه فرنگی با اشكال صورت می‌گیرد آنهائی كه معده حساس دارند نباید در خوردن گوجه فرنگی افراط كنند.
  • بعضی از افراد نسبت به گوجه فرنگی حساسیت دارند اینگونه افراد نیز نباید گوجه فرنگی بخورند
  • سعي كنيد گوجه‎فرنگي با تخم‎مرغ همراه روغن (املت) درست نكنيد چون بسيار ديرهضم مي‎گردد ولي اگر خام در كنار تخم‎مرغ آب‎پز خورده شود هضمش آسان مي‎شود.
  • در خوردن گوجه‎فرنگي افراط نشود چون امكان توليد سنگ مثانه را دارد.
  • كسانی كه فشارخون دارند از خوردن گوجه‎فرنگی سرخ شده خودداری كنند.
  • افراد سوداوی گوجه‎فرنگی كم بخورند.
  • سرخ كردن گوجه‎فرنگي باعث سنگين شدن و ديرهضم شدن آن مي‎شود.

گردآوري و تنطيم : گروه 7 گنج – اختصاصي 7 گنج

www.7ganj.ir

*** كپي برداري تنها در صورت لينك فعال به اين صفحه مجاز است.

برچسب ها

8 دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

  • لیبرال ها معتقدند قریب به 60درصد مردم دنیا باید توسط روش‌های مختلف و اگر دستشون باز باشه با بمب اتمی کشته بشند چون برای زمین خاصیتی ندارند اگر از حق نگذریم درست گفتن چطور توصیه پزشکی بااین شیوایی و سلیسی چگونه برای بعضی ها قابل فهم نیست؟ در شگفتم من نمیپاشد زهم دنیا چرا

  • گوجه فرنگی رو نوشتید برا دفع سنگ کلیه و مثانه خب هست و در مضراتش گفته بیشتر نخورید سنگ مثانه میاره !!!

    • چهار نوع ماده غذائی وجود دارند که برای افراد سنگ ساز، به طور نمایان زیان آور هستند که عبارتند از پروتئین، کلسیم، اگزالاتها و نمک . اثر بعضی مکمل های ویتامین ها و مصرف الکل نیز مهم است . باید دانست که مقداراین غذاها و نیز کیفیت آنها دارای اهمیت است یعنی این که چه خورد و چه قدر خورد . به طور مثال در گوجه فرنگی مقداری «اگزالات » به طور متعادل وجود دارد و خوردن گاه به گاه یک گوجه فرنگی سنگ ساز نخواهد بود . اما خوردن مداوم رب گوجه فرنگی، در افراد مستعد، ممکن است چنین خاصیتی داشته باشد چه نصف فنجان رب گوجه فرنگی ممکن است به اندازه ده عدد گوجه فرنگی متوسط اگزالات داشته باشد بنابراین اگر شما به مقدار زیاد رب گوجه فرنگی می خورید، اگزالاتی که وارد بدن شما می شود، قابل توجه است .

  • یه جا گفته واس پوست خوبه. یه جا گفته کسایی که پوست حساس دارن کمتر مصرف کنن

  • یه جاش گفته بهتره بشکل پخته مصرف شه.چندخط بعدش نوشته گوجه روپخته مصرف نکنین چون دیرهضمه…مانفهمیدیم چیشد؟!!!!! منبعش چی بوده؟؟؟؟؟؟؟

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی