خواص مواد غذايي سلامت مطالب اختصاصي

آشنايي با خواص و مضرات نارنگي

در اين مقاله از 7 گنج ، شما عزيزان را با خواص و اين ميوه خوش آب و رنگ پاييزي آشنا خواهيم كرد. با ما همراه شويد...

در اين مقاله از 7 گنج ، شما عزيزان را با خواص و اين ميوه خوش آب و رنگ پاييزي آشنا خواهيم كرد. با ما همراه شويد…

 نارنگي

ارزش غذايي نارنگي:

ارزش غذایی در هر 100 گرم نارنگی عبارتست از:

                                                          ویتامین آ                            420 آی. یو

                                                          کربوهیدرات                         34/13 گرم

                                                          فیبر رژیمی                          8/1 گرم

                                                          پروتئین                               81/0 گرم

                                                          تیامین (ویتامین B1)             شش صدم میلی‌گرم

                                                          نیاسین (ویتامین B3)           سی و هفت صدم میلی‌گرم

                                                          ویتامین B6                          هشت صدم میلی‌گرم

                                                          ویتامین C                           بیست و هفت میلی‌گرم

                                                          کلسیم                               37 میلی‌گرم

                                                          آهن                                   15/0 میلی‌گرم

                                                         منیزیم                                 12 میلی‌گرم

                                                         فسفر                                20 میلی‌گرم

                                                         پتاسیم                               166 میلی‌گرم

                                                         سدیم                                 2 میلی‌گرم

                                                         روی                                     07/0 میلی‌گرم

                                                         چربی                                 3/0 گرم

                                                         کالری                                  44 کیلوکالری

فوايد درماني نارنگي:

  • طبیعت نارنگی سرد است
  • منبع غنی ویتامین C است.
  •  منبع غنی بتاکاروتن است.
  • برای کاهش تب و رفع تراکم خون در کبد مفید است.
  • به اعتقاد برخی، به خاطر خاصیت ضدعفونی کننده‌اش، می‌تواند در درمان سفلیس موثر باشد.
  • دارای مقادیر فراوانی ویتامین A است و برای پیشگیری از سرطان مفید است.
  • مسکن خوبی برای سلسله اعصاب است
    این میوه خون را تصفیه و زیاد می کند.
    اگر از بی‌خوابی رنج می‌برید و شب‌ها نمی‌توانید خواب آرام و راحتی داشته باشید، متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند یکی دو ساعت قبل از خواب چند دانه نارنگی میل کنید.
  • نارنگي علاوه بر خاصيت اشتهاآوري از جمله ميوه‌هايي است كه براي قلب و معده مقوي بوده و به‌عنوان يك اشتهاآور طبيعي براي بيماران كم‌اشتها و افرادي كه تمايل به افزايش وزن دارند، تجويز مي‌شود.
  • کارشناسان تغذیه می‌گویند نارنگی به دلیل داشتن ویتامین‌های ث، آ و ب مفرح قلب است و می‌تواند اعمال قلب را تنظیم کند.
  • این میوه ادرار آور خوبی است و از این رو می‌تواند سموم بدن را دفع کند.
  • پزشکان خوردن نارنگی را به بیمارانی که از سرگیجه رنج می‌برند نیز توصیه می‌کنند.
  •  این میوه پاییزی چسبندگی خون را معالجه می‌کند، در نتیجه تصلب شرایین، ورم جدار ورید و سیاه شدن شریان، فلج ناقص و آنژین را بهبود می‌بخشد.
  • نارنگی حاوی مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت عضلانی، دستگاه گوارش و سیستم عصبی موثر است و به خاطر داشتن میزان فسفر و کلسیم بالا، یکی از میوه‌هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن موثر است.
  • نارنگی به خاطر داشتن فسفر زیاد و ویتامین‌های فراوان، باعث تقویت حافظه و هوش می‌شود

این میوه پرخاصیت، برای درمان بیماری‌های زیر مفید است:

  • چاقی
  • برونشیت
  • التهاب ریه
  • آسم
  • زکام
  • فشارخون بالا
  • بیماری‌های مختلف پوستی

 

درمان نفخ شكم با نارنگي :

  • افرادي كه به نفخ شكم مبتلا هستند با مصرف ميوه نارنگي به تنهايي مي‌توانند به درمان نفخ شكم خود بپردازند.
  • اين گروه مي‌توانند ميوه نارنگي را به تنهايي ميل كنند يا از آب نارنگي يا ميوه خشك شده نارنگي مصرف كنند.
  • اين مواد همگي خاصيت ضد‌نفخ دارند.
  • حتي افرادي كه تمايل دارند مي‌توانند ميوه خشك شده نارنگي را به‌صورت پودر در آورده و آن را به غذاي خود اضافه كنند تا اثر نفاخي غذا را از بين ببرد.

نارنگي اكسپكتورانت طبيعي

  • ميوه نارنگي از بهترين داروهاي طبيعي ضد‌سرفه است كه به اكسپكتورانت طبيعي در ميان درمانگران طب سنتي چين معروف است.
  • مصرف اين ميوه زمستاني به افرادي كه مبتلا به سرفه‌هاي خلط‌دار هستند، بسيار توصيه مي‌شود.
  • اين ميوه همانند شربت اكسپكتورانت خاصيت خلط‌آور دارد و موجب تخليه اخلاط موذي از گلو و كاهش سرفه‌هاي بيمار مي‌شود.

مفيد در درمان مسموميت:

  •  افرادي كه دچار مسموميت با الكل مي‌شوند مي‌توانند اين مسموميت را با نوشيدن آب نارنگي يا خوردن نارنگي تازه برطرف كنند. خاصيت سم‌زدايي نارنگي به بيمار كمك مي‌كند تا خيلي سريع بر مسموميت و ضعف خود غلبه كند.

 كاهش فشار خون بالا:

  •  اگر به فشار خون مبتلا هستيد، نوشيدن آب نارنگي تازه يا افزودن ميوه خشك شده آن به غذا به بيمار كمك مي‌كند تا فشار خون خود را كاهش داده و آن را كنترل كند.

منبع غني پتاسيم:

  • افرادي كه نياز به دريافت پتاسيم بيشتري دارند مي‌توانند از طريق ميوه نارنگي، پودر نارنگي يا آب اين ميوه زمستاني ميزان پتاسيم مورد نياز خود را جبران كنند.

مصرف نارنگي در بارداري:

  • میوه‌هایی مثل پرتقال، گریپ فروت، نارنگی، لیمو و انگور منشا بسیار خوبی برای ویتامین ث هستند.
  • هر خانم باردار می‌تواند در روز چندین بار از این گروه استفاده کرده و نیاز خود را به ویتامین‌هایی مثلآ و ث  برآورده کند.
  • بطورمثال آب میوه یا میوه تازه را با صبحانه یا بین غذا، میوه تازه یا خشک یا سالاد میوه را به همراه ناهار و کمپوت میوه را برای دسر و شام مصرف کند.

مصرف نارنگي در ديابت و كاهش وزن:

  • دانشمندان دانشگاه انتاریوی غربی، ماده بسیار ارزشمندی را در نارنگی یافتند. این ماده که Nobiletin نام دارد از خانواده ی فلاونوئیدها است و از آترواسکلروز، دیابت نوع دو و چاقی جلوگیری می کند. به منظور بررسی این موضوع ، دانشمندان مطالعات خود را بروی دو گروه موش آغاز کردند. گروه اول جوندگانی که براساس روش تغذیه ای غربی مقادیر زیادی کربوهیدراتهای ساده و چربی می خوردند، اما ماده ی Nobiletin از غذای آنها حذف شد و گروه دوم همان روش تغذیه اما ماده ی Nobiletin به آنها داده شد. نتایج نشان داد که در موشهای گروه اول علایم سندرم متابولیک شامل افزایش مقدار تری گلیسرید و کلسترول ، افزایش قند خون، انسولین و کبد چرب مشاهده می گردد، این تظاهرات همگی نشانه های بیماری قلبی -عروقی و دیابت است.
  • همزمان در موشهای گروه دوم که Nobiletin به آنها داده شد مقدار قند خون ، انسولین ، کلسترول و تری گلیسرید نرمال بود در حالی که اضافه وزن اندکی مشاهده شد. افزودن ماده ی Nobiletin به رژیم غذایی این گروه از موشها سبب شد که تجمع چربی در کبد آنها صورت نگیرد و بیان ژنهایی که سبب نرمال شدن فرآیندهای متابولیکی دربدن می گردد با مصرف این ماده تحریک شود، بنابراین جلوگیری از چاقی با مصرف ماده ی Nobiletin موجود در نارنگی امکان پذیر است.
  • دکتر MurrayHaff یکی از محققین آغاز گر این تحقیقات می گوید: تأثیر این ماده در پیشگیری از آترواسکلروز ، جلوگیری از سکته و حملات قلبی ثابت شده است. به دلیل خصوصیات Nobiletin ، براساس آنچه محققین می گویند: این ماده می تواند راههای جدیدی را برای مقابله با چاقی ایجاد کند.
  • باید به خاطر داشت که برای افرادی که تمایل به کاهش سریع وزن خود دارند این ماده نمی تواند به عنوان یک نوش دارو عمل کند اما می تواند به عنوان یک مکمل غذایی مصرف شود.

فوايد نارنگي براي پوست:

  • نارنگی در ایجاد شادابی پوست تأثیر زیادی خواهد داشت.
  • آب نارنگی را بخوبی گرفته و با کمک انگشتان که به آن آغشته می کنید، صورت را با آن مرطوب کنید، سپس صبر کنید تا آب نارنگی روی پوست خشک شود. با آب ولرم ماسک خشک شده را بشویید و به آرامی پوست را خشک کنید.

خواص پوست نارنگي:

  • دانشمندان تركيبي را در پوست نارنگي به نام “‪ “Salvestrol Q۴۰‬يافته‌اند كه سلولهاي سرطاني انسان حاوي آنزيم “‪CYP۱B۱‬ ‪ “P۴۵۹‬را نابود مي‌كند.
  • پوست خشك شده نارنگي يكي از مفيدترين بخش‌هاي اين ميوه زمستاني براي بهبود سرفه‌هاي روزهاي سرد زمستاني است.

مضرات نارنگي:

  • زياده‌روي در مصرف تمامي موادغذايي عوارض جانبي متعددي به همراه دارد؛ نارنگي نيز از اين امر مستثنا نيست و مصرف بيش از 5عدد نارنگي در روز ممكن است دردسر آفرين باشد.
  • افراط در مصرف نارنگي موجب افزايش گاز روده شده و ناراحتي‌هاي گوارشي براي مصرف‌كننده به همراه مي‌آورد.
  • نارنگي از آن جهت كه راحت‌ترين ميوه براي خوردن است و پوست آن به سادگي جدا مي‌شود بيشتر توسط بچه‌ها خورده مي‌شود. بنابراين بايد مراقب بچه‌ها بود زيرا مصرف بيش‌ازاندازه نارنگي آن‌ها را به اسهال و كندي عملكرد روده‌ها مبتلا مي‌كند.
  • يكي ديگر از عوارض مصرف بيش‌ازاندازه نارنگي بروز آفت و التهاب در دهان و زبان مصرف‌كننده است.
  •  مراقب باشيد هرگز نارنگي را به‌صورت مخلوط با شيرگاو ميل نكنيد. تركيب اين 2 موجب بروز دردهاي شكمي مي‌شود.

   نارنگي و تداخل دارويي 

  • افرادي كه در نسخه دارويي آن‌ها داروهايي وجود دارد كه به افزايش ميزان پتاسيم خون‌شان كمك مي‌كند، بايد مراقب باشند كه مصرف همزمان اين دارو با نارنگي موجب افزايش بيش‌ازحد پتاسيم در بدن آن‌ها مي‌شود و اين مسئله خود عوارض جانبي متعددي به‌دنبال دارد. بنابراين افرادي كه از داروهاي حاوي پتاسيم مصرف مي‌كنند بايد در مصرف نارنگي دقت كنند و حتما با مشاوره متخصص خود اين ميوه را مصرف كنند.

گردآوري و تنظيم: گروه 7 گنج

اختصاصي 7 گنج

www.7ganj.ir

*** كپي برداري تنها در صورت لينك فعال به اين صفحه مجاز مي باشد.

برچسب ها

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی