بارداري و زايمان سلامت سلامت و تربيت كودك

اطلاعات مفيد درباره استفاده از روروک براي كودكان

در اين پست از هفت گنج ، اطلاعات مفيدي درباره استفاده از روروك براي كودكان را آورده ايم. با ما همراه شويد و اين مقاله را تا پايان بخوانيد ...
تقویم فارسی اندروید

در اين پست از هفت گنج ، اطلاعات مفيدي درباره استفاده از روروك براي كودكان را آورده ايم. با ما همراه شويد و اين مقاله را تا پايان بخوانيد …

روروک
روروک

برخی از ضررهای روروک برای کودکان

* معمولا استفاده از روروک برای کودکان در هیچ زمانی توصیه نمیشود.هنگامی که کودک از روروک استفاده می کند به دلیل این که نمی تواند پاهایش را نگاه کند دیرتر به راه می افتد و روند تکامل حرکتی کودک را به تاخیر می اندازد. ما نباید در تکامل طبیعی کودک دخالت کنیم مگر در مواردی مثل بیماری کودک تا زمانی که ستون مهره هایش تکامل پیدا نکرده نمیتواند بایستد.
* زمانی که ستون مهره های کودک تکامل پیدا کند کودک خودش سعی در ایستادن میکند اگر با استفاده از روروک کودک را زودتر از تکامل یافتن ستون مهره هایش مجبور به ایستادن کنیم اینکار سبب کمردردهای زودرس میانسالی کودک میشود. و همینطور اینکار در مورد نشسته نگه داشتن کودک زودتر از موعد هم صدق میکند.
* اگر روروك را قبل از اينكه كودك فرآيند چهاردست و پا را كامل كند در اختيارش بگذاريد و او در هر روز براي مدتي از اين وسيله استفاده كند در واقع در يكي از مراحل رشد او و سازمانبندي عصبي او دخالت كرده ايد و آنرا سرعت بخشيده ايد. اين سرعت كه نقش جهش را دارد در دوران مدرسه 8 – 7 سالگي مشكلاتي برايش فراهم خواهد كرد.
* همه ی متخصصان کودک روروک را تایید نمیکند چون ممکن است باعث خطرات احتمالي مثل پرت شدن يا سقوط از بلندي ‌يا گير كردن به فرش و افتادن رورو‌ك و رفتن شيرخوار به فضاهاي پرخطر مثل آشپزخانه شود و موجب میشود که شیرخوار به آن وابسته شده و از کارایی خود استفاده نکند.
* اين وسيله بيشتر باعث افزايش قدرت در ساق پاها شده ولي روي توان حركتي ران‌ها و لگن تاثيري ندارد و باعث مي‌شود شيرخوار براي ايستادن به تنهايي تلاش نكند. روروک یکی از وسایلی است که نقش عمده ای در بسیاری از حوادث مرتبط با کودکان داشته است.
* ممکن است کودک از روروک بیفتد یا از جایی مثل پله ها با روروک سقوط کند. تحقیقاتی در کانادا بیشترین صدمات ناشی از روروک در اثر افتادن از پله ها بوده است.
* روروک به کودک اجازه می دهد که سریع تر از میزان طبیعی در همین سن حرکت کرده و خودش را به وسایل و مکان های خطرناک مثل اتاق های دیگر، بخاری، شومینه، پریز برق، آشپزخانه، اجاق های خوراک پزی و همچنین به محوطه های باز مانند استخر برساند و چون شیرخوار ۶ تا ۱۵ ماهه از خطرات آگاهی ندارد به وسیله روروک در معرض خطر قرار می گیرد.
* کودک با روروک به آشپزخانه ، بخاری ، شومینه راحت دسترسی پیدا میکند و باعث سوختگی در کودک می شود.
* ممکن است کودک با روروک دسترسی سریع به مواد شوینده و خطرناک مانند حشره کش ها، سموم گیاهی و… (که باید توجه داشت که در دسترس کودکان نباشد) مسموم شوند.

* کودکانی که از روروک استفاده می کنند کمتر از سایر کودکان می توانند به طور طبیعی روی زمین تجسس کنند و قوه و میدان بینایی شان گسترش کمتری پیدا می کند.
* ممکن است استفاده از روروک موجب بعضی اختلالات در تکامل حرکتی کودک شود به همین علت امروزه تمایل استفاده از روروک کمتر شده است.

چند تحقیق جالب در این زمینه

تحقیقات در سال ۲۰۰۲ میلادی در انگلیس نشان داد که روروک باعث تاخیر جزیی در راه رفتن کودک می شود و طی تحقیقاتی که در آمریکا انجام شده معلوم شده است که روروک باعث به تاخیر افتادن رشد هوشی کودکان می شود. در واقع کودکانی که از روروک استفاده می کنند کمتر از سایر کودکان می توانند به طور طبیعی روی زمین تجسس کنند و قوه و میدان بینایی شان گسترش کمتری پیدا می کند. همچنین بررسی های انجام شده نشان داده است که رشد هوشی و عملکرد مغزی این کودکان به خوبی کودکان دیگر نیست و مدت زمان بیشتری طول می کشد تا بتوانند بخزند، بنشینند و راه بیفتند.

همچنین در سال ۱۹۹۷ تحقیقی نشان داد که روروک به شیرخوارانی که هنوز در مراحل اولیه رشد حرکتی هستند استقلال بیشتر و سریع تری در دسترسی به نقاط خطرناک می دهد و یکی از علل حوادث و آسیب دیدگی کودکان پرت شدن از پله و شکستگی جمجمه است. استفاده از روروک در کشورها و فرهنگ های مختلف متفاوت است. تحقیقاتی که در سال ۲۰۰۹ در کشور ترکیه انجام شد نشان داد سه چهارم کودکان این کشور از روروک استفاده می کنند.

این کودکان اغلب متعلق به خانواده هایی با سطح تحصیلات متوسط و پایین بوده و به عبارت ساده تر فقط ۱۵ درصد از والدین ترکیه از خطرات احتمالی استفاده از روروک آگاه هستند. (میزان آگاهی والدین در آمریکا ۹۰ درصد است) البته با وجود آگاهی از این خطرات، باز هم ۵۰ درصد از خانواده ها بیان داشتند که به دلیل فراهم کردن وسیله برای سرگرمی کودکان از روروک استفاده می کنند و ۳۰ درصد گمان می کردند که این وسیله به یادگیری کودک در راه رفتن کمک می کند و ۲۰ درصد به خاطر انجام کارهای منزل با این فکر که روروک کودک را سرگرم می کند از این وسیله استفاده می کردند.

جالب تر آنکه نظرسنجی ها نشان می دهد بیش از ۸۰ درصد والدین اقرار کرده اند که پزشکان به آنها هشدار داده اند که استفاده از روروک خطرناک است ولی آنها باز هم از آن استفاده می کردند.

حوادث مرتبط با استفاده از روروک

در سال ۱۹۹۴ آمارها نشان داد که این وسیله سالیانه موجب ۲۵ هزار مورد مراجعه به اورژانس های آمریکا شده است. در سال ۲۰۰۲ در انگلیس ۲۳۵۰ کودک به علت صدمات ناشی از روروک به بیمارستان آورده شده اند. به نظر می رسد آمار حوادث ناشی از روروک مشابه حوادث ناشی از ترافیک جاده ها است.

طبق گزارش آکادمی طب کودکان آمریکا، سالیانه بین ۱۴۰۰ تا ۲۵۰۰ حادثه در ارتباط با روروک اعلام شده که این فقط صدمات گزارش شده است و ممکن است بیشتر حوادث گزارش نشده باشد.

علل پیش آمدن حوادث با روروک

۱) جابه جایی سریع کودک روی همان سطح: روروک به کودک، این اجازه را می دهد که سریع تر از میزان طبیعی در همین سن حرکت کرده و خودش را به وسایل و مکان های خطرناک مثل اتاق های دیگر، بخاری، شومینه، پریز برق، آشپزخانه، اجاق های خوراک پزی و همچنین به محوطه های باز مانند استخر برساند و چون شیرخوار ۶ تا ۱۵ ماهه از خطرات آگاهی ندارد به وسیله روروک در معرض خطر قرار می گیرد.

۲) افتادن: افتادن علت اصلی صدمه با روروک است ممکن است کودک از روروک بیرون بیفتد یا با روروک از پله ها سقوط کند. تحقیقاتی در کانادا نشان داده است ۷۰ درصد صدمات ناشی از روروک در اثر افتادن از پله ها بوده است. به عنوان مثال از ۳۶ کودک آسیب دیده در اثر استفاده از روروک ۲۷ مورد صدمه خفیف دیده اند، ۳ نفر دچار صدمات دندانی و سه نفر دچار شکستگی گردن و صدمه به جمجمه و ضربه به سر شده اند که ممکن است عوارض ماندگاری نزد کودک به جا بگذارد. وارونه شدن کودک به علت تعادل نداشتن (که توزیع وزن در قسمت بالا بیشتر است) اتفاق می افتد.

۳) سوختگی نیز به علت دسترسی به آشپزخانه یا بخاری، شومینه و برق گرفتگی گزارش شده است.

۴) مسمومیت به علت دسترسی سریع به مواد شوینده و خطرناک مانند حشره کش ها، سموم گیاهی و… (که باید توجه داشت که در دسترس کودکان نباشد)، پیش می آید.

گردآوری و تنظیم: گروه هفت گنج

www.7ganj.ir

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی