تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی

خواص مواد غذايي سلامت

آشنايي با فوايد و مضرات آلو

آلو داراي انواع مختلفي است که تقريبا داراي خواص مشابهي هستند ولي آلو زرد يا طلايي داراي ارزش دارويي بيشتري است.با ما همراه شويد تا با خواص بي نظير و همچنين با مضرات اين ميوه خوشمزه بيشتر آشنا شويد...

آلو داراي انواع مختلفي است شامل;آلوهاي زرد، سياه، سرخ، آلوچه، آلوي ترش جنگلي، آلوچه و آلوچه گوجه که تقريبا داراي خواص مشابهي هستند ولي آلو زرد يا طلايي داراي ارزش دارويي بيشتري است.

با ما همراه شويد تا با خواص بي نظير  و همچنين با مضرات اين ميوه خوشمزه بيشتر آشنا شويد…

آلو - 7ganj.ir

ترکيبات شيميايي آلو:

  • آلو يا همان آلوچه از نظر دارويي و ترکيبات شيميايي داراي انواع مواد معدني بسياري است از جمله; آهن، کلسيم، فسفر، منيزيم، منگنز، فلور، گوگرد، پتاسيم و قند و همچنين داراي ويتامين هايA ،B ، 2B ،C ،PP  است.

خواص درماني آلو:

  •  طبع آلو نوع شیرین آن سرد و تر است و نوع خشكش بیشتر سرد است. برگ آن سرد و خشك است.
  • آلو حاوی ویتامین های آ- ب – ب۲- ب ۶ پ پ – ث و عناصری مثل کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن فلوئور و گوگرد میباشد.
  • مصرف آلو با جلوگیری از افزایش فشارخون، کنترل قندخون و پیش‌گیری از بروز بیماری‌های قلبی- عروقی، سرطان، بیماری‌های گوارشی و کاهش چربی مورد استفاده در شیرینی‌پزی نقش بسزایی در سلامت انسان دارد.
  • این میوه تابستانی علاوه بر آب فراوانی که دارد از پتاسیم فراوانی نیز تشکیل یافته و سرشار آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان موجود در این میوه تابستانی بهترین راه مقابله با رادیکال‌های آزاد بوده و موجب پاکسازی آنها از خون انسان می‌شود.
  • آب و فیبر بسیار زیاد این میوه نیز از مهمترین خصوصیات آن است. در تابستان به علت تعریق فراوان و از دست دادن آب؛ بدن بیشتر از قبل به مایعات نیاز دارد که این میوه نیز مانند دیگر میوه‌های تابستانی گزینه مناسبی است.
  • افراد سیگاری بیشتر از دیگران به این دست میوه ها نیاز دارند؛ آنتی اکسیدان این دست میوه ها بهترین گزینه برای بیماران و به ویژه افراد سیگاری است در نتیجه مصرف این میوه ها افراد شادابی و نشاط خود را بازمی‌یابند.
  • افرادی که كارهاي فكري ميكنند و بیشتر ازدیگران در معرض نورشدید آفتاب قرار دارند حتما از این میوه استفاده کنند،مواد معدنی فراوان موجود در آلو تعادل یونی خون را از بین برده و مواد غذایی لازم را در اختیار سلول‌های بدن به ویژه سلول‌های عصبی قرار می‌دهد و عامل مهمی در کاهش بیماری های اعصاب است.
  • این میوه حاوی مقادیر مناسبی از ترکیبات فنلی و بتاکاروتن می‌باشد که با اثر آنتی اکسیدانی خود رادیکال‌های آزاد اکسیژن را خنثی می‌کند. رادیکال‌‌های آزاد اکسیژن اثرات مخربی را نظیر رسوب چربی در رگها و گرفتگی عروق و بروز بیماریهای قلبی عروقی ، تخریب DNA و افزایش شدید احتمال تولید سلول‌های سرطانی در بدن و افزایش احتمال بروز استئوآرتریت ( منشا پیدایش بیماری‌هایی نظیر آرتریت روماتوئید) در بدن اعمال می‌کنند. لذا با توجه به تآثیر آلو در پیشگیری از این بیماری‌ها، مصرف این میوه می‌تواند در سلامت انسان بسیار موثر باشد.
  • آلو به دلیل داشتن فیبر غذایی، برای کنترل قند خون، جلوگیری از یبوست و حفظ سلامت دستگاه گوارش مفید است.
  • سوربیتول موجود در آلو ، خاصیت ملین دارد.
  • آلو یکی از منابع غنی پتاسیم و مصرف متعادل آن در کنترل فشارخون موثر است.
  • فیبر موجود در آلو سبب افزایش رشد و تکثیر باکتری‌های مفید و مانع از رشد باکتری‌های مضر در داخل روده می‌شود. در عین حال بر اثر تخمیر فیبر در داخل روده، اسید بوتیریک تولید می‌شود که منشا انرژی برای سلول‌های روده است و به‌این ترتیب به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند.
  • آلوی خشک منبع خوبی از آهن ( آهن گیاهی ) است و برای جلوگیری از کم خونی بسیار مفید است.
  • آش آلو برای درمان اختلال حواس و دیابت مفید می باشد.
  • شربت آلو برای مبتلایان به منژیت مفید است.
  • آلو ملین ، صفرابر، مسکن عطش ، دافع بلغم و تب بر است.
  • مصرف این میوه برای اشخاصی که مبتلا به انگل معده، جوش های تازه و مترشح، گلودرد، ورم کلیه، سنگ کلیه، کم خونی، یبوست، خشکی معده، نقرس، اسید اوریک، چربی خون، تصلب شرائین، سرطان، جوش سیاه، اوره ، خارش پوست، سردرد، ترک لب و دهان و بدبوئی آن، آرتروز، تلخی دهان، ناراحتی های عصبی و کبدی، چسبندگی پلاکتهای خون ، استسقاء و مسمومیت می باشند مفید است.
  • درمان کننده بيماري کبدي، دفع کننده اوره، اسيداوريک و چربي خون است.
  • آلوي خشک، خون را طبيعي کرده و درد مهلک را از بين مي برد.
  • مصرف آلو آن هم به صورت ناشتا در تقويت اعمال کليه ها و رفع يبوست بسيار مفيد است.
  • انواع آلو يا آلوچه تازه براي مبتلايان به سوء هاضمه مزمن و ضعف اعصاب، بسيار نافع است زيرا ملين خوب و محرک دستگاه تغذيه است و عملش براي تمام اعضاي بدن موثر است و بايد جزو سبد غذايي اشخاصي که مبتلابه رماتيسم و نقرس و تصلب شرائين هستند، قرار گيرد.
  • ماليدن يک عدد آلوي خيس شده در داخل دهان کودکان براي درمان برفک بسيار موثر است
  • مصرف آلو در پيشگيري از پوكي استخوان مفيد است.
  • برای درمان یبوست باید شب 10 دانه آلو و 5 دانه انجیر در یك لیوان آب خیس نموده و صبح ناشتا و یا آخر شب میل شود.
  •    درمان بیماری‌ های كبدی: 10 صبح و 5 عصر میل شود. البته آلو تازه یا خشك خیس كرده بهتر است.
  •  آلو دفع كننده اوره، اسید اوریك و چربی خون می باشد، صبح ناشتا خیس كرده از آن استفاده شود.
  •    كسانی كه بیماری قند دارند سعی كنند آلو بمكند.
  •     آلو برای كسانی كه گرفتگی عروق دارند مفید می باشد.
  •   برای درمان بیماری آسم رنج می‌برند از صبح تا شب 10 دانه آلو بمكند.
  •     كسانی كه كم خون هستند آلو را به صورت خیس كرده ده صبح میل كنند.
  •  آلو، دردهای فصلی را تسكین داده و برطرف كننده درد مفاصل است.
  • كسانی كه در زندگی شكست‌هایی خورده‌اند و این شكست‌ها باعث ضعف عمومی بدن آنها شده است خوب است كه از خیس كرده آلو صبح ناشتا استفاده كنند برای درمان ضعف عمومی بدن مناسب است.
  •  برای درمان سردردهای گرم قبل از غذا آلوی تازه یا خشك میل شود.
  • برای خرد كردن سنگ مثانه از صمغ آلو 6 بار یعنی هر 3 ساعت یك حبه نیم گرمی در دهان گذاشته و مكیده شود.
  • برای دفع كرمهای معده آب آلو بخارا صبح ناشتا بنوشید نصف لیوان به مدت 4 روز هر روز صبح ناشتا خورده شود.
  • برای درمان ورم گلو و تقویت لثه از پخته و جوشانده برگ و ساقة آلو به صورت غرغره استفاده شود.
  • برای درمان تصلب شرائین از خیس كرده آلو صبح ناشتا استفاده كنند. 10 عدد آلو در یك لیوان آب و یك قاشق غذاخوری گلاب اضافه شود و در صبح ناشتا میل كنند.
  • آلو بوی بد دهان را از بین می‌برد.

فوايد آلو براي پوست:

  • ضماد آلوی زرد به همراه سرکه برای رفع کهیر مفید می باشد.
  • ماسک آلو سیاه برای رفع جوش های عمیق پوستی: دو عدد آلو سیاه تازه را له کنید . نصف لیوان آرد جو دو سر را به همراه دو قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه نمایید و به کمی آب به صورت یک خمیر چسبنده در آورید . این خمیر را بر روی پوست صورت بمالید و پس از 20 دقیقه صورت را با آب ولرم بشویید .

  • ماسك آلو برقاني در رفع جوش: آلوها را بجوشانید و سپس بگذارید سرد شود. آنها را با چنگال بزنید و با روغن بادام مخلوط کنید. این ماسک ضدجوش را پنج تا ۱۰ دقیقه روی صورت تان بگذارید و سپس شست وشو دهید.
  • ضماد مخلوطي از آلو و سرکه درمان کننده جوش بدن کودکان است.
  • در ضمن برطرف کننده خارش بدن است.

فوايد آلو در بارداري و شيردهي:

 

  • فیبر موجو در آلو به هضم مواد غذایی کمک كرده و همچنين از بروز يبوست در بارداري پيشگيري ميكند.
  • ویتامین C موجود در آن به جذب آهن کمک می کند و همچنین باعث سلامت بافت های بدن مادر و جنین می گردد.
  • همچنين گفته شده است كه مصرف آلو پيش و در زمان بارداري موجب افزايش هوش بچه ميشود.
  • مصرف آلو به واسطه ويتامين ها و املاح فراواني كه دارد در دوره شيردهي نيز توصيه ميشود.

فوايد برگ، مغز و هسته آلو:

  • مصرف برگ و مغز و هسته آلو و آلوچه، کرم کش است.
  • صمغ درخت اين ميوه که انگم آن در طبيعت گرم تر از صمغ عربي است سرفه را برطرف مي سازد و در ضمن خرد کننده سنگ هاست.
  • جوشانده اي که از برگ و ساقه آلو تهيه مي شود براي ناراحتي هاي ورم گلو، ورم لوزه و تقويت لثه ها مفيد است. نوشيدن آب آلو يا همان آلوچه، دفع کننده کرم هاي معده است.

تذكرات مهم:

  • مصرف میوه هایی نظیر آلوزرد به علت آنکه پوست آنها کنده نمی‌شود عاملی دخیل در دل درد به ویژه در کودکان است، بنابراین تا حد ممکن از مصرف این میوه ها با پوست خودداری کنید.
  • به علت اینکه بیشتر این میوه ها آلوده به انواع سموم هستند، حتی نمی‌توان با شستشوی آنها مطمئن شد که این میوه ها تمیز هستند در نتیجه مصرف آلو  و دیگر میوه های شبیه آن عامل مهمی در انتقال عفونت ویروسی به کودکان هستند.
  • نوع خشک این میوه، در جای خشک و خنک یا در یخچال به‌ مدت ۶ ماه قابل نگهداری است.

مضرات

  • آلوی وحشی برای معده مضر است.
  • آلو برای سرد مزاجان و كسانی كه نفخ شكم دارند مضر است.

 

گردآوری و تنظیم: گروه هفت گنج– اختصاصی هفت گنج

www.7ganj.ir

*** کپی برداری تنها در صورت ذكر نام و لینک فعال به 7گنج مجاز است.

برچسب ها