روانشناسي و سلامت روان سلامت

اهمیت و فواید بازی کردن برای سلامتی و بهبود روابط عاطفی و شغلی

تقویم فارسی اندروید

فقط به این دلیل که ما مسن هستیم، بدان معنا نیست که ما باید زندگی را کاملاً کنار بگذاریم. در این مقاله بیاموزید که چگونه بازی کردن برای افراد مسن می تواند به نفع روابط، شغل و روحیه آنها باشد.

بازی کردن

اهمیت بازی برای افراد مسن

در زندگی پرتلاطم و مدرن امروزی، بسیاری از ما چنان روی کارها و تعهدات خانوادگی خود تمرکز کرده ایم که به نظر می رسد هرگز وقتی برای تفریح ​​ناب نداریم. جایی بین کودکی و پیری، ما بازی کردن را متوقف کردیم. وقتی اوقات فراغت را می گذرانیم، بیشتر از اینکه به بازی های سرگرم کننده و سرحال کننده بپردازیم، مانند کودکان امروزی، بیشتر در مقابل تلویزیون یا کامپیوتر قرار می گیریم اما بازی فقط برای بچه ها ضروری نیست. بازی کردن همچنین می تواند منبع مهمی برای آرامش و تحریک افراد باشد.

بازی با شریک زندگی عشقی، دوستان، همکاران، حیوانات خانگی و کودکان راهی مطمئن (و سرگرم کننده) برای تقویت تخیل، خلاقیت، توانایی حل مسئله و بهزیستی عاطفی است. بازی افراد مسن زمانی است که باید کار و تعهدات خود را فراموش کنیم و به روشی خلاقانه و بدون ساختار، اجتماعی باشیم.

بازی می تواند به راحتی سر و کله زدن با دوستان، به اشتراک گذاشتن جوک با یک همکار، لباس پوشیدن در هالووین با بچه های خود، ساختن یک آدم برفی در حیاط، بازی کردن با یک سگ، بازی کردن جمعی در یک مهمانی یا دوچرخه سواری با همسرتان باشد. نیازی نیست که فعالیتی فراتر از تفریح ​​و لذت بردن از خود نشان دهید. با دادن اجازه به خود برای بازی با کنار هم گذاشتن عوامل شادی آور دوران کودکی، می توانید در طول زندگی از فواید سلامتی بهره مند شوید.

فواید بازی

اگرچه بازی برای رشد کودک بسیار مهم است اما برای افراد در هر سنی نیز مفید است. بازی می تواند شادی را به زندگی اضافه کند، استرس را از بین ببرد، مشکلات یادگیری را برطرف کرده و شما را به دیگران و دنیای اطراف متصل کند. بازی همچنین می تواند کار را بهینه تر و لذت بخش تر کند.

شما می توانید به تنهایی یا با حیوان خانگی بازی کنید اما برای مزایای بیشتر، بازی باید حداقل یک شخص دیگر را درگیر کند، به دور از فشار حسی وسایل الکترونیکی.

بازی در موارد زیر موثر است:

تسکین استرس. بازی سرگرم کننده است و می تواند باعث ترشح اندورفین، مواد شیمیایی طبیعی بدن شود. اندورفین باعث بهبود کلی احساس خوشحالی می شود و حتی می تواند به طور موقت درد را تسکین دهد.

بهبود عملکرد مغز. بازی شطرنج، تکمیل پازل یا پیگیری سایر فعالیت های سرگرم کننده که مغز را به چالش می کشد، می تواند به جلوگیری از مشکلات حافظه و بهبود عملکرد مغز کمک کند. تعامل اجتماعی بازی با خانواده و دوستان نیز می تواند به جلوگیری از استرس و افسردگی کمک کند.

تحریک ذهن و تقویت خلاقیت. كودكان كم سن و سال معمولاً هنگام بازی بهتر یاد می گیرند، اصولی كه در مورد افراد مسن نیز صدق می كند. وقتی کار سرگرم کننده ای باشد و دارای روحیه ای آرام و بازیگوش باشید، کار جدید را بهتر یاد خواهید گرفت. بازی همچنین می تواند تخیل شما را تحریک کند و به شما در سازگاری و حل مشکلات کمک کند.

بهبود روابط و ارتباط خود با دیگران. به اشتراک گذاشتن خنده و سرگرمی می تواند باعث همدلی، دلسوزی، اعتماد و صمیمیت با دیگران شود. بازی لازم نیست شامل یک فعالیت خاص باشد. حتی می تواند یک حالت ذهنی باشد. یک طبیعت بازیگوشانه می تواند به شما کمک کند تا در شرایط استرس زا شل شوید، یخ ها را با غریبه ها بشکنید، دوستان جدید پیدا کنید و روابط تجاری جدیدی برقرار کنید.

داشتن احساس جوانی و انرژی. به قول جورج برنارد شاو، “ما چون پیر می شویم بازی را متوقف نمی کنیم. ما پیر میشویم چون دیگر بازی نمی کنیم.” بازی می تواند انرژی و نشاط شما را تقویت کرده و حتی مقاومت شما در برابر بیماری را بهبود بخشد و به شما در عملکرد بهتر کمک کند.

بازی و روابط

بازی یکی از موثرترین ابزارها برای تازه و هیجان انگیز نگه داشتن روابط است. بازی با هم باعث شادی، نشاط و تقویت روابط می شود. بازی همچنین می تواند کینه ها، اختلاف نظرها و آزارها را درمان کند. از طریق بازی منظم، یاد می گیریم به یکدیگر اعتماد کنیم و احساس امنیت می کنیم.

اعتماد به ما امکان می دهد تا با هم کار کنیم، خود را برای صمیمیت رها کنیم و چیزهای جدید را امتحان کنیم. با تلاش آگاهانه برای درگیر کردن شوخ طبعی و بازی بیشتر در تعاملات روزمره، می توانید کیفیت روابط عاشقانه خود را بهبود بخشید و همچنین ارتباط خود را با همکاران، اعضای خانواده و دوستانتان تقویت کنید.

بازی به رشد و ارتقا مهارت های اجتماعی کمک می کند. مهارت های اجتماعی به عنوان بخشی از بازی به ما یاد داده می شوند. در طول بازی دوران کودکی، بچه ها در مورد ارتباط کلامی، زبان بدن، مرزها، همکاری و کار گروهی می آموزند. در بزرگسالی، شما همچنان از طریق بازی و ارتباطات بازیگوشانه این مهارت ها را اصلاح می کنید.

بازی همکاری با دیگران را آموزش می دهد. بازی یک کاتالیزور قدرتمند برای جامعه پذیری مثبت است. از طریق بازی، کودکان می آموزند که چگونه با دیگران “خوب بازی کنند” برای کار با یکدیگر تلاش می کنند، برای پیروی از قوانین متفق القول می شوند و معاشرت در گروه ها را می آموزند. در بزرگسالی می توانید برای از بین بردن موانع و بهبود روابط خود با دیگران از بازی استفاده کنید.

بازی می تواند زخم های عاطفی را بهبود بخشد. در بزرگسالی، وقتی با هم بازی می کنید، دقیقاً همان الگوهای رفتاری را تجربه می کنید که به طور مثبتی در مغز کودکان شکل می گیرد. همین رفتارهای بازیگوشانه که سلامت عاطفی را در کودکان نشان می دهند، می تواند منجر به تغییرات مثبت در افراد مسن شود. به عنوان مثال اگر فردی از نظر عاطفی بی ثبات با یک شریک با ثبات بازی کند، می تواند به جای باورها و رفتارهای منفی با پیش فرض ها و اعمال مثبت کمک کند.

رفع مشکلات رابطه با شوخ طبعی و بازی

بازی و خنده از طریق نزدیك كردن افراد، ایجاد یك پیوند مثبت و حل تعارضات و اختلافات، نقش اساسی در ایجاد روابط قوی و سالم دارد. در روابط جدید، بازی و شوخ طبعی می تواند نه تنها برای جذب طرف مقابل بلکه برای غلبه بر هرگونه بی دست و پا بودن و خجالتی بودن در طی روند آشنایی با دیگران، یک ابزار موثر باشد. معاشقه نمونه بارز نحوه استفاده از بازی و شوخ طبعی در تعاملات بزرگسالان است. در روابط طولانی مدت، بازی می تواند ارتباط شما را مهیج، تازه و پر جنب و جوش نگه دارد، در حالی که صمیمیت را نیز تعمیق می بخشد. همچنین می تواند به شما کمک کند تا بر اختلافات و تنش های جزئی که ممکن است با گذشت زمان ایجاد شود، غلبه کنید.

بازی کردن در محل کار

مدت هاست که بسیاری از شرکت ها ارتباط بین بهره وری و یک محیط کار سرگرم کننده را تشخیص داده اند. برخی از آنها بازی و خلاقیت را با ارائه کلاس های هنر یا یوگا، مهمانی های منظم، ارائه بازی هایی مانند پینگ پنگ یا دادن تعطیلاتی مانند تعطیلات در طول روز کاری برای کارمندان برای بازی و بیرون آمدن از محل کار ارائه می کنند. این شرکت ها می دانند که بازی بیشتر در محل کار منجر به بهره وری بیشتر، رضایت شغلی بالاتر، روحیه بیشتر در محیط کار و کاهش تمایل کارمندان به کنار رفتن از کار و جابجایی کارکنان می شود.

اگر آنقدر خوش شانس هستید که می توانید در چنین شرکتی کار کنید، از این فرهنگ استقبال کنید. اگر شرکت شما فاقد اخلاق بازی است، هنوز می توانید حس بازی خود را به وقت استراحت و ناهار منتقل کنید. اینگونه می توانید وقفه های خلاقانه بگیرید. در هنگام نوشیدن چای و قهوه با همکاران شوخی کنید، در هنگام ناهار با حلقه و دارت، کارت بازی یا تکمیل پازل کلمات با هم استرس خود را برطرف کنید. این می تواند پیوندی را که با همکارانتان دارید تقویت کرده و همچنین عملکرد شغلی شما را بهبود بخشد. برای افرادی که مشاغل پیش پا افتاده ای دارند، حفظ حس بازی می تواند با کمک به رفع خستگی تفاوت واقعی در روز کاری ایجاد کند.

استفاده از بازی برای افزایش بهره وری و نوآوری

موفقیت در کار به زمان کار شما بستگی ندارد. این به کیفیت کار شما بستگی دارد و کیفیت کار شما بسیار به رفاه شما بستگی دارد.

اختصاص دادن وقت برای تأمین مجدد روحیه خود از طریق بازی یکی از بهترین راه هایی است که می توانید با آن به حرفه خود کمک کنید. وقتی پروژه ای که روی آن کار می کنید دچار یک اشکال جدی شد، کمی وقت بگذارید و بازی کنید و بخندید. مکث دادن بین کار برای بازی و کارهای دیگر کمک می کند که ذهن خود را از این مسئله دور کنید. هنگام بازی، طرف خلاق مغز خود را درگیر می کنید و “ویرایشگر داخلی” خود را ساکت می کنید، این همان سد روانی است که افکار و عقاید شما را سانسور می کند. این اغلب می تواند به شما کمک کند تا مشکل را از منظر جدیدی ببینید و به راه حل های جدید و خلاقانه بیندیشید.

بازی در محل کار:

  • هنگامی که تحت استرس هستید، عملکرد شما را حفظ می کند.
  • ذهن و بدن شما را شاداب می کند.
  • مشوق کار گروهی است.
  • انرژی را افزایش می دهد و از فرسودگی شغلی جلوگیری می کند.
  • باعث خلاقیت و نوآوری می شود.
  • به شما کمک می کند مشکلات را از راه های جدید نیز مشاهده کنید.

نکاتی برای مدیران و کارفرمایان

وسوسه انگیز است که فکر کنید بهترین راه برای کنار آمدن با کار روزافزون فشار آوردن به کارمندان برای کار طولانی تر و سخت تر است. با این حال، بدون کمی اوقات فراغت، به احتمال زیاد کار آسیب خواهد دید و کارگران شما به طور مزمن تحت فشار قرار می گیرند و آزار می بینند. از طرف دیگر، تشویق برای بازی فضای آرام تری را در کار ایجاد می کند که به نوبه خود کارکنان را به انجام امور خلاقانه تر تشویق می کند.

فرصت های تعامل اجتماعی بین کارکنان را فراهم کنید. مهمانی برپا کنید، یک حلقه بسکتبال در پارکینگ قرار دهید، یک تورنمنت گلف مینیاتوری ترتیب دهید، بازی های فکری در دفتر انجام دهید.

معماهای لمسی و پازل. با نگه داشتن معماهای لمسی روی میز اتاق کنفرانس، تفکر خلاق را تشویق کنید یا فقط روحیه رسمی جلسات را بهتر کنید.

کارگران را تشویق کنید که مرتب از میز کارشان جدا شده و استراحت کنند و چند دقیقه را به یک فعالیت سرگرم کننده مانند جدول کلمات یا اعداد اختصاص دهید.

با فرزندان خود بازی کنید

غلتیدن روی زمین با کودک یا به زمین افتادن برای بازی کردن با کودک خردسال بسیار مهم است – هم برای رشد کودک و هم برای سلامتی خود شما.

بازی کردن برای رشد مهارت های اجتماعی، عاطفی، شناختی و جسمی در کودکان ضروری است. در واقع، بازی به دور از اتلاف وقت یا صرفاً سرگرم کننده بودن نیست، بازی زمانی است که کودک شما اغلب بیشترین چیز را می آموزد. یک کودک نو پا بازی می کند که باور کند یا یک کودک بزرگتر که یک بازی رومیزی بازی می کند، بازی مهارت های اجتماعی را توسعه می دهد، تخیل کودک تحریک می شود و ذهن بچه ها را بهتر تنظیم می کند تا باهوش تر باشند و استرس کمتری داشته باشند.

علاوه بر کمک به رشد کودک، بازی همچنین می تواند شما را به هم نزدیک کرده و پیوند والدین و فرزندان را که یک عمر ادامه دارد، تقویت کند.

چگونه با کودک خود بازی کنیم

کودکان به زمان نیاز دارند تا به تنهایی و با کودکان دیگر بازی کنند، بازی با والدین نیز برای آنها مهم است. در اینجا چند نکته مفید برای تشویق بازی آورده شده است:

زمان های منظم برای بازی کردن تعیین کنید. ممکن است هر شب بیست دقیقه قبل از شام یا هر شنبه صبح باشد. به یاد داشته باشید، این زمان صرف شده برای بازی با هم به نفع هردوی شماست.

به کودک خود توجه تقسیم نشده خود را بدهید. تلویزیون و تلفن همراه خود را خاموش کرده و وقت خود را برای بازی با کودک خود بدون حواس پرتی اختصاص دهید. توجه تقسیم نشده شما باعث می شود کودک احساس خاصی داشته باشد.

خود را هم سطح فرزند خود کنید. این ممکن است به معنای نشستن روی زانو یا نشستن روی زمین باشد. خود را با شدت کودک خود در هنگام بازی مطابقت دهید – اگر کودک شما صدایش بلند و پرانرژی است، شما هم پرانرژی و با صدای بلند باشید.

تکرار را بپذیرید. ممکن است برای شما خسته کننده باشد اما برای فرزند شما اینگونه نیست. کودکان از طریق تکرار یاد می گیرند. به فرزندتان اجازه دهید بارها و بارها همان بازی را انجام دهند. کودک شما وقتی آماده شد تغییر می کند.

بگذارید فرزندانتان پیش قدم شوند. به جای تلاش برای دیکته کردن بازی، بخشی از بازی آنها شوید. در بازی تظاهر کننده، به کودک خود اجازه دهید شلیک کند، قوانین را تنظیم کند و سرعت بازی را تعیین کند. سوال کنید و شما او را دنبال کنید – به احتمال زیاد به دنیاهای تخیلی جدیدی که برای شما سرگرم کننده هستند نیز جذب خواهید شد.

بازی را اجباری نکنید یا سعی نکنید یک بازی را طولانی کنید. بهترین راه برای آموزش یک مهارت جدید این است که به کودکان نشان دهید چگونه چیزی کار می کند، سپس بروید و به آنها فرصت دهید آن را امتحان کنند. وقتی کودک شما از یک فعالیت خسته شد، وقت آن است که به سراغ چیز جدیدی بروید.

بازی را متناسب با سن آنها انجام دهید و ایمنی را در نظر بگیرید. اگر یک بازی خیلی سخت یا خیلی راحت باشد، لذت و سرگرمی خود را از دست می دهد. به کودک خود کمک کنید فعالیت های متناسب با سن خود را پیدا کند و هرگونه قانون ایمنی برای بازی را درک کند. هیچ چیز سریعتر از آسیب دیدن کودک یک بازی سرگرم کننده را خراب نمی کند.

چگونه بیشتر بازی کنیم

گنجاندن سرگرمی و بازی بیشتر در زندگی روزمره می تواند کیفیت روابط و همچنین روحیه و دیدگاه شما را بهبود بخشد. حتی در سخت ترین مواقع، دور شدن از مشکلات برای بازی یا خندیدن می تواند کمک زیادی به شما کند تا احساس بهتری داشته باشید. آنچه آنها می گویند درست است: خنده واقعاً بهترین داروست. خنده احساس خوبی به شما می دهد و احساس مثبتی که از خنده و سرگرمی به وجود می آید حتی پس از فروکش کردن آن برای شما باقی می ماند. بازی و خنده به شما کمک می کند تا از طریق موقعیت های دشوار، ناامیدی و از دست دادن، یک نگاه مثبت و خوش بینانه داشته باشید.

سمت بازیگوش مغز خود را پرورش دهید

برای توسعه جنبه شوخ طبع و بازیگوش خود هرگز دیر نیست. اگر می بینید که بازیگوشی خود را محدود می کنید، ممکن است خود آگاهی داشته باشید و نگران باشید که در هنگام تلاش برای نشان دادن خونسردی تان نزد دیگران چگونه به نظر می رسید. ترس از طرد شدن، خجالت کشیدن یا تمسخر هنگام تلاش برای بازیگوش بودن قابل درک است. بزرگسالان معمولاً نگران این هستند که بازیگوش بودن باعث برچسب زدن کودکانه به آنها شود. اما چه مشکلی وجود دارد؟ کودکان فوق العاده خلاق، مبتکر و مدام در حال یادگیری هستند. آیا اگر این تعریف باشد نمی خواهید کودک باشید؟ به یاد داشته باشید که در دوران کودکی، شما به طور طبیعی بازیگوش بودید. شما نگران واکنش دیگران نبودید. با کنار گذاشتن یک زمان منظم و با کیفیت برای بازی، می توانید کودک درون خود را بازیابی کنید. هرچه بیشتر بازی کنید، شوخی کنید و بخندید، این کار راحت تر می شود.

سعی کنید به عنوان مثال برنامه خود را برای بعد از ظهر یا عصر خالی کنید و سپس تلفن، تلویزیون، کامپیوتر و سایر دستگاه ها را خاموش کنید. به خودتان اجازه دهید برای زمانی که اختصاص داده اید هر کاری را که می خواهید انجام دهید. خودانگیخته باشید، موانع خود را کنار بگذارید و کاری سرگرم کننده را امتحان کنید، کاری که شاید از کودکی تاکنون انجام نداده اید و از سرعت تغییر لذت ببرید.

ایجاد فرصت های بازی

تعیین منظم یک شب برای بازی. این شب را با دوستان یا خانواده خود برگزار کنید.

شب های بازی را با همکاران خود ترتیب دهید. بولینگ، استخر، گلف مینیاتوری یا آواز خواندن.

زمان بازی در پارک یا ساحل. برای پرتاب فریزبی یا پرواز بادبادک با دوستان خود برنامه ریزی کنید.

با حیوانات خانگی بازی کنید. توله سگ ها به خصوص همبازی های بسیار خوبی هستند. اگر خودتان حیوان خانگی ندارید، یکی را از پناهگاه حیوانات محلی خود به سرپرستی بگیرید.

خود را با افراد بازیگوش محاصره کنید. آنها به شما کمک می کنند تا رها شوید و به احتمال زیاد از تلاش شما برای بازی و سرگرمی پشتیبانی می کنند.

شوخی با غریبه ها در یک ایستگاه اتوبوس یا در صف پرداخت قبض. این باعث می شود که زمان سریعتر بگذرد و حتی ممکن است باعث ایجاد دوستی های جدید شوید.

به یک فروشگاه جادویی سر بزنید و با چند ترفند آشنا شوید. یا روی لوازم هنری، اسباب بازی های ساختمانی یا کیت های علمی سرمایه گذاری کنید و چیز جدیدی خلق کنید.

با کودکان بازی کنید. بازی کردن با بچه ها به شما کمک می کند لذت بازی را از دید آنها تجربه کنید. اگر فرزند خردسال ندارید، با نوه ها، برادرزاده ها، خواهرزاده ها یا سایر اقوام کم سن و سال خود وقت بگذرانید.

منبع:

helpguide

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی