آموزش طرز تهیه دلمه ی کدوسبز با سس ماست . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
مواد لازم:
پیاز …………………………. 2 عدد
گوشت چرخ کرده …………. 500 گرم
روغن مایع …………………. به مقدار لازم
نمک …………………………. به مقدار لازم
فلفل سیاه ………………….. به مقدار دلخواه
پودر فلفل قرمز خشک ……. به مقدار دلخواه(اختیاری)
کدو سبز ……………………. 1 کیلوگرم(کوچک و ظریف)
.
مواد لازم سس ماست:
ماست ………………………. 500 گرم
نشاسته ی ذرت ……………. 1 قاشق غذاخوری
آب …………………………… یک و نیم لیوان
.
مواد لازم روی دلمه:
کره …………………………… به مقدار لازم
نعناع خشک ………………… به مقدار لازم
طرز تهیه
.کدو سبز ها را شسته و خشک می کنیم. سَرِ کدوها را جدا کرده و داخل آن ها را خالی می کنیم، طوری که تَهِ کدوها بسته بماند و کدو ها را در روغن مایع سرخ می کنیم. پیاز ها را ریز خرد می کنیم و به همراه گوشت چرخ کرده در کمی روغن مایع، تفت می دهیم سپس نمک ، فلفل سیاه و پودر فلفل قرمز اضافه می کنیم و همه ی مواد را به خوبی با هم مخلوط می کنیم. داخل کدوها را با مایه ی گوشتی پُر می کنیم و در قابلمه می چینیم و یک لیوان آب جوش به آن اضافه کرده و قابلمه را روی شعله ی متوسط اجاق قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا دلمه ها به آرامی بپزد. برای تهیه ی سس_ماست ، ماست، نشاسته ی ذرت و آب را در ظرف مناسبی، به خوبی با هم مخلوط کرده و در اواخر پخت دلمه، آن را به دلمه های در حال پخت، اضافه می کنیم و دَرِ قابلمه را باز می گذاریم و اجازه می دهیم پخت دلمه در سس ماست کامل شود. مقداری نعناع خشک را در کره تفت می دهیم و نعناع داغ را به ظرف دلمه اضافه می کنیم.
.
شیرینانه ی1: می توانیم به جای این که کدوها در روغن سرخ کنیم، آن ها را چند دقیقه در آب در حال جوش، کمی آبپز کنیم(نرم و له نشود) و یا سطح آن ها را کمی به روغن مایع آغشته کنیم و آن ها را در سینی فر بچنیم و در فر قرار دهیم تا کمی بپزد و روی آن ها طلایی شود.
شیرینانه ی2: برای داخل مایه ی گوشتی دلمه می توانیم از سیر ، سبزیجات معطر و ادویه های دلخواه استفاده کنیم.
شیرینانه ی3: می توانیم سس ماست را در قابلمه بریزیم و سپس کدوهای پُر شده را مستقیم داخل سس ماست درون قابلمه بچنیم و اجازه بدهیم دلمه ها، درون سس ماست بپزد اما برای جلوگیری از بریدن ماست، روش گفته شده در دستور، توصیه می شود
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه