ورزش های کارمندی
زندگی کارمندی پیچیدگی های خاص خود را دارد. بعضی از کارمندان از وضعیت شان کم و بیش راضی هستند و گروهی دیگر از زندگی یکنواخت و درآمد ثابت کارمندی خسته می شوند اما جدای از مشکلات اقتصادی و اجتماعی، کارمندان در معرض خطرات دیگری هم قرار دارند به ویژه افرادی که حداقل هشت ساعت از شبانه روز را پشت میز می نشینند یا به مانیتور کامپیوتر زل می زنند باید بیشتر نگران سلامت شان باشند چون ممکن است نسبت به سایر کارمندان بعضی از مشکلات جسمی را زودتر تجربه کنند.
سپیده زاهدی، مربی تناسب اندام از گلد جیم آمریکا و مدرس دوره های تیف استرالیا، چند حرکت ساده ورزشی را به کارمندان آموزش می دهد که در خانه هم قابل اجراست. اگر شما هم ساعت های زیادی از روز را پشت میز می نشینید، برای سلامت بیشتر و پیشگیری از آرتروز و دردهای مختلف انجام تمرینات ورزشی را در برنامه روزانه تان قرار دهید.
حرکات ورزشی برای پشت میز نشین ها
بیشتر کارمندان از کمبود وقت شکایت دارند و اگر پای درددل شان بنشینید، به شما می گویند که فرصتی برای ورزش ندارند اما هر مشکلی چاره دارد. اگر کارمند هستید می توانید در محل کار ورزش کنید و با کمک این تمرینات ساده جسم سرحال و سالم تری داشته باشید. ورزش به شما کمک می کند سرحال و شاداب تر شوید. وقتی ورزش می کنید هورمون های شادی در بدن شما ترشح می شوند و این موضوع بر خلق وخوی شما در محیط کاری تاثیرات مثبتی دارد. ضمن اینکه از ابتلا به بیماری های ناشی از کم تحرکی و اضافه وزن دور می مانید. همه اینها بهانه خوبی است تا برای انجام تمرینات مختلف دست به کار شوید و البته از امکانات اطراف تان استفاده کنید.
,ورزش های کارمندی! حرکات ورزشی,پشت میز,کارمندان,بدنسازی بانوان
ورزش های کارمندی!
چه کار کنید که زندگی کارمندی شما را چاق نکند؟
تغذیه خوب میزان بهره وری شما را بالا می برد و در طول روز خستگی و کلافگی کمتری سراغ تان می آید. علاوه بر این وقتی به موادغذایی مصرفی بدن تان اهمیت می دهید، از ابتلا به بیماری های مزمن، اضافه وزن، دیابت و چاقی دور می مانید. پس برای تغذیه تان برنامه غذایی مناسبی داشته باشید تا ضمن کار کردن، همچنان سرحال و قبراق باشید.
– صبحانه را پشت گوش نیندازید. بعضی از کارمندان با عجله از خواب بیدار می شوند و بعد از نوشیدن یک لیوان چای، به سمت محل کارشان حرکت می کنند. از نظر متخصصان تغذیه، صبحانه مهم ترین وعده روزانه است که کارآیی شما را در طول روز افزایش می دهد. ضمن اینکه خوردن صبحانه شما را از چاقی دور نگه می دارد.
– وقتی صبحانه نمی خورید، ممکن است در طول روز برای رفع گرسنگی به انواع و اقسام کیک های کارخانه ای یاخوراکی های کم ارزش پناه ببرید که ویتامین ها و املاح معدنی مورد نیاز بدن شما را تامین نمی کنند. این احتمال وجود دارد که در وعده ناهار به دلیل گرسنگی زیاد کالری اضافی را به بدن تان برسانید و در نتیجه دچار مشکل اضافه وزن شوید.
– میوه و سبزیجات کافی را در رژیم غذایی تان داشته باشید. متخصصان تغذیه به شما توصیه می کنند که در طول روز سه تا پنج وعده میوه و سبزی مصرف کنید.
– وعده ناهار را از خانه به محل کار بیاورید و به فست فودهای ریز و درشت دل نبندید. مصرف فست فود ها ابتلا به بیماری های مزمن، چاقی و حتی سوءتغذیه را به همراه دارد. رستوران و غذاخوری بعضی از اداره ها و شرکت ها غذاهای چرب و پرکالری دارند که اگر هر روز هفته از این غذاها مصرف کنید، مشکلات مختلف در کمین شماست.
– منابع غذایی آهن را در رژیم غذایی تان جای دهید. کمبود آهن با خستگی و کاهش تمرکز همراه است و می تواند عملکرد روزانه کارمندان را تحت تاثیر قرار دهد. کمبود آهن در خانم ها بیشتر دیده می شود و کارمندان خانم باید به تامین نیاز روزانه شان بیشتر اهمیت دهند و سبزیجاتی با برگ سبز تیره، زرده
– تخم مرغ، گوشت قرمز و جگر را در رژیم غذایی شان جای دهند. نکته دیگر این است که مصرف ویتامینC به جذب بهتر آهن کمک می کند.
– سالاد، غذاهای پخته و کبابی، پروتئین ها، مغزهایی مانند گردو، چای سبز، لبنیات کم چرب و شکلات تلخ از جمله مواد غذایی مفید برای کارمندان است.
– روزانه هشت لیوان آب بنوشید و برحسب فعالیت روزانه و گرمای هوا میزان آب مصرفی را افزایش دهید.
– تند،تند غذا نخورید و برای خوردن ناهار ساعت مشخصی را در نظر بگیرید.
چه آسیب هایی در کمین شماست؟
بیشتر کسانی که به صورت طولانی پشت میز کار می کنند،دارای پشت خمیده هستند و در دراز مدت گردن درد شدید سراغ شان می آید. برای اصلاح این وضعیت باید عضلات پشت و همین طور عضلات سینه قوی شوند. بعضی از افراد هم گردن خود را- مثلا در حالت نوشتن- در وضعیت افتاده قرار می دهند. پس آنها هم باید به فکر تقویت عضلات گردن و سرشانه باشند. علاوه بر این مشکل دیگر تایپ کردن زیاد است که به عضلات مچ دست آسیب می رساند و گاهی انگشتان دست هم درد می گیرند. قوی کردن عضلات مچ دست به پیشگیری از بروز این مشکلات کمک می کند.
تمرین اول: تقویت عضلات گردن
بایستید یا بنشینید. کف دست های خود را روی سمت راست سرتان فشار دهید. در همین حالت سرتان را به دست خود فشار دهید، به طوری که سرتان حرکت نکند. می توانید در این حرکت 10 تا 15 ثانیه بمانید و حرکت را سه تا چهاربار تکرار کنید. سپس آن را برای سمت چپ سر انجام دهید. این تمرین به تقویت عضلات گردن کمک می کند.
تمرین دوم: تقویت عضلات گردن
مانند حرکت اول بایستید یا روی صندلی بنشینید. کف دست را روی قسمت وسط پیشانی قرار دهید و دست تان را به آرامی به سمت سر فشار دهید و فشاری از سمت سر به کف دست وارد کنید ولی سر را حرکت ندهید. می توانید به مدت 10 تا 15 ثانیه در این حرکت بمانید و حرکات را سه تا چهار بار انجام دهید.
تمرین سوم: کشش کتف ها به سمت عقب
همان طور که روی صندلی نشسته اید کمر خود را کاملا صاف کنید و تکیه دهید. دست ها را پشت سرتان قلاب کنید، به گونه ای که آرنج ها باز باشد. سپس کتف خود را به سمت عقب بکشید. 20 تا 30 ثانیه در این حرکت بمانید و آن را سه تا چهاربار تکرار کنید. این حرکت برای تقویت عضلات پشت مناسب است.
تمرین چهارم: نشر از مقابل تا بالای سر
می توانید این حرکت را به صورت ایستاده یا نشسته انجام دهید؛ منتها در هر حال بدن باید در وضعیت کاملا صافی قرار گرفته باشد. دستان تان را از کنار بدن خود تا بالای سر بیاورید و سپس سرجای اول ببرید. این تمرین را 10 تا 15 بار در سه یا چهار ست تکرار کنید تا به تقویت عضلات سرشانه و پشت کمک کنید.
تمرین پنجم: حرکت فلای
برای از بین بردن خمیدگی پشت باید عضلات سینه را تقویت کنید. می توانید این حرکت را در حالت ایستاده یا نشسته انجام دهید. دستان تان را مشت کنید. سپس از مقابل سینه دستان تان را موازی با زمین باز کنید. آرنج ها کمی رو به بیرون هستند. این حرکت را 10 تا 15 بار در سه تا چهار ست تکرار کنید.
تمرین ششم: تقویت مچ دست
همان طور که نشسته اید، دست تان را روی پاها قرار دهید؛ به طوری که پشت ساعد روی ران باشد. مچ دست را از پایین به حالت موازی زمین قرار دهید. سپس آن را پایین و بالا ببرید. می توانید یک وزنه سبک هم در دست بگیرید. این تمرین را 10 تا 15بار در سه یا چهار ست تکرار کنید.
منبع : برترینها
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه