گوشت های گاو و گوسفند ، ماکیان و ماهی که غنی از پروتئین هستند دارای فسفر زیادی می باشند…
میزان متوسط فسفر در خون ۳ تا ۴ میلی گرم در ۱۰۰ میلی لیتر است. ویتامینD به جذب فسفر همانند کلسیم کمک می کند. سالمندان و بانوان یائسه متوجه باشید که شما نیاز بیشتری به فسفر دارید تا مبتلا به پوکی استخوان نشوید.
– فسفر مقوی اعصاب است.
– کمبود فسفر باعث پوکی استخوان و راشیتیسم میشود.
– کمبود فسفر ترس، بیخوابی و تشنج را افزایش میدهد.
– کسانی که کار فکری بیش از حد دارند، باید غذاهای فسفردار بیشتر استفاده کنند.
– برای عملکرد فسفر، ویتامین D و کلسیم لازم است البته مقدار کلسیم باید دو برابر فسفر باشد.
– فسفر، دردهای حاصله از آرتروز را تخفیف میدهد.
– به تقویت لثهها کمک میکند.
– تنظیم کننده عملکرد قلب است.
– برای عملکرد کلیهها، فسفر یکی از ضروریات است.
– کمبود فسفر باعث پیوره و چرک دندان میگردد.
– استفاده بیش از حد آهن، آلومینیم و منیزیم باعث کم شدن فسفر میگردد.
– یکی از عملکردهای دیگر فسفر، ذخیره انرژی در بدن است که در هنگام نیاز سلولها در اختیار آنها قرار میدهد.
– فسفر، در ساختمان اسیدنوکلئیک (RNA , DNA) شرکت میکند همین اسید نوکلئیکها هستند که اعمال حیاتی سلول را زیرنظر داشته در مرحله تقسیم و تکثیر سلولها و انتقال توارث دخالت مینمایند.
– فسفر، روند بهبودی شکستگی استخوان را سریع میکند و نمیگذارد کلسیم از طریق زخم به هدر رود.
– در این موادغذایی فسفر موجود میباشد:
شیر، پنیر، تخممرغ، گوشت، ماهی، جوانه گندم، تخمه آفتابگردان، سویا، زردآلو، جعفری، جو، گوجهفرنگی، جگر، عدس، مویز، انگور، کیوی، خربزه، تمشک، توتفرنگی، یونجه، کلم، هویج، قارچ، ذرت، سیبزمینی، کاکائو، بادام، بادام زمینی، گردو، مغزگاو، جگر گوساله، میگو، زردچوبه، مارچوبه، نارگیل، کرفس، تربچه، لیمو، کاهو، فندق، شلغم، باقلا، لوبیا سبز، نخود، برنج سبوسدار، پسته، مخمر آبجو، گوشت اردک، شیر بز، میخک، فلفل سبز، تخم کدو، فلفل سیاه و روغن ماهی ساردین.
– هنگامی که غذای گوشتی حاوی استخوان میپزید، یک قاشق سرکه سیب در آن بریزید تا کاملاً کلسیم استخوان را گرفته و داخل آب گوشت شود.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه