در این مطلب با انواع روش های خانگی و طبیعی برای درمان علائم آلرژی فصلی آشنا شوید. آنچه که باعث می شود بهار برای بسیاری از مردم بسیار زیبا باشد، برای کسانی که از علائم آلرژی فصلی رنج می برند، منجر به بدبختی می شود. درمان های طبیعی آلرژی فصلی می تواند به همان اندازه موثر باشد و در بسیاری موارد موثرتر از داروهای آلرژیک هم عمل می کند.
علف های بریده تازه، درختان و گل های درخشان و علف های هرز و گرده، سبب آلرژی فصلی در حدود 40 میلیون تا 60 میلیون نفر در هر سال می شود. رینیت آلرژیک اصطلاح پزشکی برای تب یونجه و آلرژی فصلی است که نه تنها در بهار، بلکه در طول تابستان و پاییز هم رخ می دهد. (و آیا می دانید که غذاهای خاص، حتی سالم، می تواند آلرژی شما را حتی بدتر کند؟)
در سال 2019، از آلرژی های شدید خبر می دهد. تصاویر در کارولینای شمالی نشان می دهد که آسمان از یک گروه نابالغ گرده گل زرد در سراسر کشور پر شده است. کارشناسان پیش بینی می کنند که بدترین ها هنوز در راه است، بنابراین زمان برای تقویت بدن خود برای دفاع در فصل آلرژی، همین حال حاضر است.
ما می دانیم گرده ها یکی از اثرات سلامت تغییرات آب و هوایی است. در سال 2000، تعداد گرده ثبت شده 8455 دانه در متر مکعب ثبت شده است. تا سال 2040، این تعداد به بیش از 20000 دانه خواهد رسید.
در حالی که تب یونجه اغلب در سن جوانی شروع می شود اما در هر زمان می تواند به هر کسی حمله کند. گاهی اوقات نشانه های آلرژی فصلی در طول سال ها ناپدید می شوند و بعدا در زندگی دوباره رخ می دهند. اگر علائم آلرژی فصلی در یک مکان را تجربه کرده و به یک منطقه جدید با نوع آب و هوای متفاوت بروید، ممکن است آلرژی شما از بین برود.
هر درخت، گل و علف هرز، گرده آزاد می کند اما همه افراد حساسیت و واکنش های آلرژیک نسبت به همه گرده ها نشان نمی دهند. مهم است تشخیص دهید که علایم آلرژی شما چیست. برای بعضی از مردم، درختان پنبه ای و آمبروسیا مشکل ساز هستند، در حالی که برای دیگران علف و آمبروزیا آلرژی ایجاد می کنند.
تحقیقات نشان می دهد نزدیک به 75 درصد از مردم در ایالات متحده که از آلرژی فصلی رنج می برند، به آمبروزیا آلرژی دارند. بر خلاف علف، درختان و گلهایی که در فصل بهار و تابستان گرده تولید می کنند، گرده آمبروسیا در طول فصل پاییز بیشتر است.
تقریبا یک سوم از افراد مبتلا به آلرژی آمبروسیا همچنین یک واکنش حساسیتی به غذاهای خاص دارند. این شامل خیار، خربزه، کدو سبز، دانه های آفتابگردان، موز و چای بابونه است. اگر آلرژی دارید، از این غذاها اجتناب کنید.
علائم آلرژی فصلی باعث اختلال در فعالیت روزمره می شود و می تواند حملات آسم را تحریک کند. تقریبا 80 درصد افراد مبتلا به آسم از آلرژی فصلی رنج می برند. درمان علائم تب یونجه می تواند منجر به بستری شدن در بیمارستان های تنفسی و موارد اورژانسی شود.
همان گرده و آلرژن هایی که موجب علائم آلرژی فصلی می شوند، می توانند حملات آسم را ایجاد کنند که موجب خس خس، تنگی نفس، تنگی قفسه سینه و مشکل تنفس می شود. این بیماری به عنوان آسم آلرژیک نامیده می شود.
افرادی که در معرض خطر سیستم ایمنی بدن، COPD و سایر شرایط تنفسی هستند باید علائم آلرژی فصلی خود را برای جلوگیری از عوارض بیشتر مدیریت کنند. تغییرات در رژیم غذایی، مکمل های طبیعی، روغن های ضروری و تغییرات شیوه زندگی می تواند کمک کند.
علائم مشترک آلرژی فصلی
علائم آلرژی به شما احساس بدی می دهند. احتقان، آبریزش بینی، خارش چشم و عطسه بدن شما را بیحال می کنند. در حالی که شدت علائم رینیت آلرژیک از فصلی به فصل دیگر به طور قابل توجهی متفاوت است، احتمال این وجود دارد که اگر آلرژی فصلی دارید، این علائم بر زندگی روزمره تان تاثیر بگذارند.
محققان هنوز نمی دانند که چرا علائم آلرژی فصلی در 30 سال گذشته بدتر شده است اما بر این باورند که آلرژی به گرده، کپک و بعضی از غذاها در حال افزایش است. طبق گزارشات، میزان کلی حساسیت های آلرژیک فقط در 4 سال افزایش یافته است و آلرژی های انگلی 15 درصد افزایش یافته است.
بسیاری از علائم تب یونجه شباهت زیادی به عفونت های سرماخوردگی و سینوس دارند اما عفونت های سرماخوردگی و سینوس ها بسیار سریعتر از آلرژی فصلی می آیند. علائم آلرژی تا زمانی که گرده در حالت خواب قرار نگیرد از بین نمی رود.
افرادی که از آلرژی فصلی رنج می برند، با چالش های مشابه در هر فصل پس از فصل دیگر روبرو می شوند. هنگامی که آلرژن گرده، کپک یا یک ماده دیگری در هوا باشد، علائم معمولا در ریه ها، بینی و چشم ظاهر می شود. از سوی دیگر، آلرژی غذایی اغلب بر روی دهان و معده تاثیر می گذارد و ممکن است باعث خارش پوست شود.
علائم آلرژی فصلی عبارتند از:
- گرفتگی
- آبریزش بینی
- تولید بیش از حد بلغم
- عطسه کردن
- آبریزش چشم
- خارش گلو
- خارش و سوزش گوش
- کاهش تمرکز
- کاهش دقت در تصمیم گیری
- خستگی و خواب آلودگی
- نوسانات خلقی
- تحریک پذیری
- فشار خون پایین
- آسم
- کهبر
- اگزما
- عفونت گوش میانی
محدود کردن زمان در خارج از منزل می تواند به کاهش این علائم تب یونجه کمک کند اما این بهترین راه حل نیست. چه کسی می تواند تمام فصول بهار، تابستان و پاییز خود را در داخل خانه بگذراند؟
با توجه به مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، نمی توان به طور کل مانع بروز آلرژی شد اما از واکنش های آلرژیک می توان جلوگیری کرد. هدف درمان این است که از تماس با آلرژن جلوگیری شود – با این حال، برای افراد مبتلا به آلرژی فصلی بسیار دشوار است.
درمان علائم آلرژی فصلی شما نیاز به یک حمله چند جانبه دارد که شامل رژیم غذایی، سبک زندگی و درمان های طبیعی است.
علل اصلی علائم آلرژی فصلی
آیا می دانید که خطر ابتلا به عوارض فصلی آلرژی شما به طور چشمگیری افزایش می یابد، اگر شرایط خاصی از بیماری داشته باشید؟ آسم، استرس ناخواسته، اختلال بینایی، پولیپ بینی، آسیب دیدگی اخیر یا کسالت، حاملگی و حتی آلرژی غذایی می تواند شما را در معرض خطر بیشتر قرار دهد.
این شرایط می توانند بر عملکرد سیستم ایمنی بدن تاثیر بگذارند. علائم آلرژیک زمانی ایجاد می شود که بدن ما هیستامین را در واکنش به آلرژن آزاد کند. یک سیستم ایمنی قوی برای مبارزه با آلرژی فصلی مهم است. آلرژی در واقع اختلالات سیستم ایمنی است. بدن بیش از حد به مواد بی ضرر واکنش نشان می دهد و آنتی بادی ها را برای حمله به این ماده تولید می کند. این چیزی است که علائم را ایجاد می کند.
شما به علت آسیب فیزیکی یا جراحی، بیماری های اساسی، و یا در طول زمان استرس های احساسی و فیزیکی، دچار یک سیستم ایمنی ضعیف و حساس هستید. کمبود خواب حتی ممکن است شما را به آلرژی بیشتر دچار کند. خوابیدن به اندازه کافی سیستم ایمنی بدن را تضعیف نمی کند.
استرس نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن دارد و استرس کنترل نشده می تواند به علائم آلرژی منجر شود. به گفته موسسه بریتانیا برای آلرژی، محیط زیست و استرس آلرژی را بدتر می کند و هنگامی که استرس به درستی مدیریت و تسکین می یابد، علائم تب یونجه بهبود پیدا می کند
زنان حامله، حتی کسانی که هرگز از آلرژی پیش از این رنج ندیده اند بیشتر در معرض ابتلا به رینیت آلرژیک و علائم آلرژی فصلی هستند. در حقیقت، 1 زن در هر 100 زن باردار در دوران بارداری مبتلا به آسم هستند و بسیاری از آنها از آلرژی فصلی رنج می برند.
ایمن سازی علائم در دوران بارداری می تواند دشوار باشد. بیشتر داروهای ضد التهاب (OTC) و داروهای تجویزی برای زنان باردار یا شیرده خطرساز و ریسکی محسوب می شوند. خوشبختانه، بسیاری از داروهای مؤثر طب طبیعی وجود دارند که ایمن هستند، از جمله برای کودکان، زنان باردار و سالمندان.
درمان علائم آلرژی فصلی به طور طبیعی
آنتی هیستامین ها، کورتیکواستروئیدها و ضد انعقاد و همچنین سایر داروهای ضد آلرژی OTC، اثر هیستامین تولید شده توسط بدن را از بین می برند. با این حال، آنها عوارض جانبی دارند. رایج ترین ها عبارتند از:
- خواب آلودگی
- عملکرد ضعیف سیستم ایمنی
- خشکی چشم، بینی و دهان
- خارشک
- ناراحتی شکمی
- خونریزی غیر معمول و کبودی
- تپش قلب
- بی خوابی (در برخی از افراد)
در کودکان عوارض جانبی عبارتند از:
- کابوس
- ناراحتی معده
- اختلال عملکرد شناختی
داروهای آلرژی به سادگی برای همه کاربردی نیستند. به یاد داشته باشید، آنها آلرژی را درمان نمی کنند، آنها فقط علائم را درمان می کنند. در واقع، بسیاری از داروها برای زنان باردار یا شیرده یا کسانی که دارای فشار خون بالا، بیماری قلبی، بیماری کلیوی یا کبدی، آب سیاه یا مشکلات تیروئید هستند توصیه نمی شود.
مواد غذایی که در طول آلرژی فصلی باید از خوردنشان جلوگیری شود:
- الکل
- کافئین
- لبنیات مرسوم
- شکلات
- بادام زمینی
- قند
- شیرین کننده های مصنوعی
- غذاهای فراوری شده
- خربزه
- موز
- خیار
- دانه های آفتابگردان
- صدف و حلزون
- آبمیوه بطری
- اکیناسه یا سرخارگل
- بابونه
- گندم
- سویا
غذاهایی وجود دارند که باید در طول فصل آلرژی از آنها اجتناب کنید. از هر گونه غذاهایی که به آن آلرژی دارید یا حساس هستید، باید اجتناب شود. اگر مطمئن نیستید که به چه چیزهایی حساسیت غذایی دارید، رژیم حذف می تواند به شناسایی غذاهایی که می توانند آلرژی شما را بدتر کنند، کمک کند.
غذاهایی که معمولا علائم تب یونجه را بدتر می کنند عبارتند از الکل، کافئین، لبنیات، شکلات، بادام زمینی، شکر، گندم، مرکبات و شکلات. علاوه بر این، بسیاری از مواد نگهدارنده غذایی معمولی از جمله بی سولفیت سدیم، بی سولفیت پتاسیم، سولفیت سدیم و شیرین کننده های مصنوعی می توانند به علائم رینیت آلرژیک شما کمک کنند.
اجتناب از میوه های خشک، آب میوه های بطری، مرکبات، میگو و هر غذای بسیار پردازش شده می تواند در کاهش علائم موثر باشد. لبنیات معمولی، گلوتن، قند، نوشابه های کافئین دار و همچنین هر غذای دیگری که حساسیت زا هستند، می توانند علائم آلرژی شما را بدتر کنند.
اگر آلرژی دارید، مهم است که از خربزه، موز، خیار، دانه های آفتابگردان، اکیناسه و بابونه اجتناب کنید زیرا ممکن است واکنش آلرژیک در سیستم بدن شما ایجاد کند. هدف کلی محدود کردن غذاهایی است که حساسیت شما را به دنبال دارند، کاهش بار کلی بر سیستم ایمنی بدن است و به آن اجازه می دهد تا بهینه تر عمل کند.
غذاهایی که می توانید در طول آلرژی فصلی میل کنید:
- عسل محلی
- غذاهای گرم و تند
- آب استخوان
- غذاهای غنی از پروبیوتیک
- آناناس
- سرکه سیب
- سبزیجات آلی تازه
- گوشتی که با علف تغذیه شده
- مرغ ارگانیک
- ماهی آزاد پرورشی
غذاهایی وجود دارند که باید از آنها اجتناب کنید اما خوشبختانه غذاهای مغذی عالی وجود دارد که در عین حال تقویت سیستم ایمنی بدن شما را به دنبال دارند.
عسل محلی در بالای این لیست وجود دارد. در یک مطالعه در آرشیو بین المللی آلرژی و ایمونولوژی، بیماران با مصرف عسل به طور قابل توجهی علائم حساسیت خود را نسبت به داروهای آلرژیک متعارف بهتر کنترل می کردند. عسل محلی برای از بین بردن علائم کار می کند زیرا حاوی گرده های محلی است که باعث آلرژی شما می شوند. چند قاشق غذاخوری هر روز می تواند خارش چشم ها، آبریزش، گرفتگی و علائم عمومی تب یونجه را از بین ببرد.
اگر شما در حال مبارزه با بلغم بیش از حد هستید، غذاهای گرم و تند را مصرف کنید. غذاهای تند و سرشار از فلفل قرمز به درمان آبریزش کمک می کنند و به راحتی می توانند رفع شوند. سعی کنید سیر، پیاز، زنجبیل، دارچین و فلفل قرمز را به غذاهای خود اضافه کنید.
آب استخوان، از مرغ، گوشت گاو یا گوشت گوسفند، کمک می کند تا مشکلات تنفسی را کاهش دهد و به دفع بیش از حد مخاط بینی کمک می کند. همچنین باعث کاهش التهاب در بدن و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
غذاهای غنی از پروبیوتیک به یک سیستم ایمنی قوی تر، بهبود هضم، افزایش سطح انرژی و خیلی موارد بیشتر منجر می شوند.
غذاهای پروبیوتیک برای خوردن در طول آلرژی فصلی عبارتند از:
- کفیر
- کلم ترش یا کیمچی
- کامبوجا
- ناتو
- ماست
- پنیر ارگانیک
اگر شما در حال تولید بیش از حد بلغم هستید، محصولات لبنی آلی خام مصرف می کنید زیرا فرایند پاستوریزه آنزیم هایی را که بدن ما نیاز دارد از بین می برد.
بروملائین آنزیم موجود در آناناس، علاوه بر سطح بالایی از ویتامین B، C و دیگر مواد مغذی ضروری می تواند به کاهش واکنش شما به آلرژی فصلی کمک کند. اطمینان حاصل کنید که آناناس های تازه رسیده را می خورید زیرا بیشترین میزان مواد مغذی ضروری را برای آلرژی فصلی خواهند داشت.
سرکه سیب کمک می کند تا سیستم ایمنی بدن تقویت شود. سه بار در روز، 1 قاشق غذا خوری سرکه سیب را با 1 قاشق غذاخوری آبلیمو تازه فشرده و نیم قاشق غذا خوری عسل محلی مخلوط کنید.
سبزیجات تازه آلی که از کوئرستین غنی هستند مانند کلم پیچ، چغندر، هویج و غیره می تواند به شما در مبارزه با آلرژی های فصلی کمک کند. سبزیجاتی را انتخاب کنید که سبز، زرد یا نارنجی هستند تا بهترین چگالی مواد مغذی در طول آلرژی فصلی را دریافت نمایید.
پروتئین های خالص از جمله ماهی سالمون وحشی، مرغ های محلی و گوشت گاو و گوشت گوسفند که تغذیه ارگانیک داشته اند نیز مهم هستند. ماهی سالمون وحشی غنی از ویتامین ها، اسیدهای چرب امگا 3، مواد معدنی ضروری و البته پروتئین است. اگر هنوز تصمیمی در مصرف این نوع پروتئین های نداشته اید، فصل آلرژی بهترین زمان است.
غذاهای دیگر برای لذت بردن در فصل آلرژی شامل زنجبیل، سیر، هویج و پیاز می شوند. زنجبیل می تواند به ویژه مفید باشد زیرا به گرم کردن بدن و جلوگیری از تجمع سموم در سیستم بدن کمک می کند.
بهترین مکمل ها برای علائم آلرژی:
- اسپیرولینا
- کوسترین
- باتربور
- پروبیوتیک ها
- ویتامین A
- فلز روی
- بروملین
- استینگینگ نتل
علاوه بر اجتناب از غذاهای خاص و مصرف مواد غذایی مفید ذکر شده در بالا، افراد مبتلا به آلرژی می توانند از افزودن مکمل های طبیعی با کیفیت بالا بهره مند شوند. بهتر است برای تکمیل 30-60 روز قبل از علائم آلرژی برای بهترین نتایج، مصرف مکمل ها را آغاز کنید.
تحقیقات اخیر نشان می دهد که اسپیرولینا، باتربور و فتوتراپی در درمان علائم آلرژی فصلی مفید هستند.
اسپیرولینا – 1 قاشق چای خوری در روز: اسپیرولینا یکی از مکمل های تحقیق شده است و نتایج امیدوار کننده ای دارد. به گفته مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، اسپیرولینا انتشار هیستامین را که موجب علائم می شود، متوقف می کند.
مصرف اسپیرولینا به طور قابل توجهی بهبود علائمی شامل ترشحات بینی، عطسه، احتقان بینی و خارش را در یک مقایسه با پلاسبو ثابت کرده است.
کوئرستین – هزار میلی گرم در روز: تحقیقات نشان می دهد که کوئرستین، فلاونوئیدی که میوه ها و سبزیجات را رنگی غنی می بخشد، تولید و انتشار هیستامین را متوقف می کند. لطفا توجه داشته باشید که کوئرستین ممکن است با برخی از داروها، از جمله آنتی بیوتیک ها، سیکلوسپورین و داروهای دیگر که توسط کبد تغییر می کند، تداخل داشته باشد.
باتربور – پانصد میلی گرم در روز: باتربور به طور سنتی برای درمان برونشیت، بلغم بیش از حد و آسم استفاده می شود. با این حال، در یک مطالعه اخیر در مورد افراد مبتلا به تب یونجه، آن را به عنوان برخی از داروهای موثر در رینیت آلرژیک نیز معرفی کرده اند. با این حال، کودکان خردسال، زنان باردار یا شیرده نباید از مکمل های باتربور مصرف کنند.
پروبیوتیک ها – (2-6 کپسول) در روز: پروبیوتیک ها فلور روده را در روده تغییر می دهد و به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند، به علاوه آنها درمان و پیشگیری از آلرژی ها را به دنبال دارند. در حالیکه مطالعات در مورد استفاده از پروبیوتیک هنوز در مراحل اولیه قرار دارند، مطالعه دیگری از سالنامه اروپائی آلرژی و ایمونولوژی بالینی نشان می دهد که پروبیوتیک ها می توانند در درمان آلرژیک موثر باشند.
ویتامین آ – 2000 میکروگرم در روز: ویتامین A سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، با التهاب مبارزه می کند و خواص آنتی هیستامین دارد.
بروملائین – 1000 میلی گرم در روز: بروملائین، آنزیم آنابولیک، کمک می کند تا ورم بینی و سینوس ها را کاهش دهد و به کاهش علائم تب یونجه کمک کند.
روی – 30 میلی گرم در روز: روی کمک می کند تا خستگی آدرنال ناشی از استرس مزمن را درمان کند. همانطور که در بالا ذکر شد، استرس علائم آلرژی فصلی را بدتر می کند و تنظیم می کند که چگونه بدن شما هیستامین را ذخیره کند.
استینگینگ نتل – 300 تا 500 میلی گرم دو بار در روز: استینگینگ نتل حاوی آنتی هیستامین و خواص ضد التهابی است که به کاهش تولید هیستامین بدن کمک می کند. در صورت مصرف لیتیوم، آرام بخش، داروهای رقیق کننده خون، دارو برای دیابت و یا فشار خون بالا، توجه داشته باشید که استینینگ نتل می تواند در معرض ایجاد عوارض جانبی در تداخل با این داروها باشد.
درمان آلرژی با روش های تکمیلی
مبارزه با آلرژی به روش های مختلف و تکمیلی حیاتی است. این روش های مکمل کمک می کند تا عوارض را کاهش داده و به شما در بهبود رژیم غذایی و مکمل های سالم کمک کند.
نتی پوت – با فرا رسیدن فصل آلرژی و یا پس از قرار گرفتن در معرض آلرژن ها، یک روش بسیار موثر برای از بین بردن احتقان بینی و رفع بلغم است. یک بار یا دو بار در روز، از آب گرم فیلتر شده یا آب مقطر با کمی نمک استفاده کنید تا عروق بینی خود را از بین ببرید.
روغنهای ضروری – روغنهای ضروری از جمله منتول، اکالیپتوس، اسطوخودوس و روغن نعناع فلفلی، به باز کردن راه بینی و ریه کمک می کند، گردش خون را بهبود می بخشد و استرس را کاهش می دهد. هنگام بلغم بیش از حد و احتقان بینی آنها را امتحان کنید.
طب سوزنی – طب سوزنی در یک مطالعه کوچک منتشر شده در مجله آمریکایی طب چینی، علائم مربوط به آلرژی فصلی را در 26 بیمار و بدون عوارض جانبی کاهش داد. قبل از شروع آلرژی، با یک متخصص طب سوزنی آشنا شوید تا بهترین شیوه را برای شما تعیین کند.
تغییرات شیوه زندگی برای آلرژی فصلی
هیدراته ماندن: هر روز هشت تا ده لیوان آب شیرین بنوشید. اگر دهیدراته و دچار خشکی باشید، با تولید بلغم، همه چیز برایتان بسیار سخت تر می شود.
محدود کردن قرار گرفتن در معرض گرده ها: روزهایی که به خصوص گرد و خاک یا باد وجود دارد، بهتر است مواجهه خود را محدود کنید. اگر شما ناچار هستید به خارج از منزل بروید، حتما یک ماسک بپوشید.
دوش قبل از خواب: گرده و گرد و غبار بر روی پوست و موی شما قرار می گیرند و یک شب ماندن آن تا صبح می تواند نشانه های شما را بدتر کند.
شستن لباس و ملافه: ملافه ها و لباس های تازه شسته شده کمک می کنند تا کمتر در معرض ابتلا به آلرژن ها قرار بگیرید.
حیوانات خانگی را بشویید: حیوانات خانگی که وقت خود را در خارج از منزل می گذرانند با گرده ها به خانه برمی گردند. برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض گرده و گرد و غبار آنها را با یک دستمال مرطوب پاک کنید.
جایگزین کردن فرش با کفپوش: فرش جاذب گرد و غبار و گرده است که تقریبا دشوار است به راحتی پاک شود. اگر علائم آلرژی فصلی قابل توجهی داشته باشید، می توانید فرش خود را با کفپوش هایی بپوشانید که می توانید آنها را به آسانی تمیز کنید.
عدم درهم ریختگی: درهم ریختگی می تواند گرد و غبار خانه و آلرژن ها را افزایش دهد که علائم آلرژی فصلی شما را بدتر می کند. برای به دست آوردن بهترین نتیجه، درهم ریختگی را به ویژه از اتاق خواب خود حذف کنید.
درها و پنجره ها را ببندید: وقتی گرده ها زیاد هستند یا در روزهای گرد و خاکی، درب ها و پنجره های خود را برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض آنها کاملا ببندید.
بیماری های آلرژیک، از جمله رینیت آلرژیک و آلرژی غذایی، طی چند دهه گذشته به طور چشمگیری افزایش یافته است. در ایالات متحده، آلرژی در حال حاضر پنجمین بیماری مزمن پیشرونده در تمام سنین است و سومین بیماری مزمن رایج در کودکان زیر 18 سال محسوب می شود.
داروها تنها علائم را کاهش می دهند و اغلب داروهای طبیعی نیز به روی هر کسی خوب عمل نمی کنند. درمان علائم آلرژی، صبر می طلبد و ترکیبی از تاکتیک ها را در بر می گیرد. در حال حاضر با حذف مواد غذایی که به آنها حساس هستید، خوردن غذاهایی که سیستم ایمنی بدن شما را تقویت می کنند و مکمل ها و درمان های تکمیلی مبارزه با آلرژی فصلی را شروع کنید.
منبع: draxe
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه