دلایل قانع کننده ای برای کنار گذاشتن رژیم غذایی و تمرکز بر ایجاد صلح با غذا و بدن وجود دارد. گرچه تغذیه سالم قطعاً مهم است اما رابطه خوب با غذا و بدن نیز اهمیت دارد. تحقیقات در مورد اثرات کوتاه مدت و بلند مدت رژیم غذایی نشان می دهد که می تواند تأثیرات بسیار مخربی داشته باشد و بیشتر از هر زمان دیگری متخصصان مراجعه کنندگان را به کنار گذاشتن رژیم غذایی ترغیب می کنند و در عوض توصیه می کنند با غذا و بدن خود صلح کنند.
در نهایت، شما رئیس بدن خود هستید و اینکه رژیم را انتخاب کنید یا نه کاملا به خود شما بستگی دارد. اما قبل از اینکه متعهد شوید که در سال جدید عادات غذایی خود را تغییر دهید، در اینجا چند دلیل قانع کننده وجود دارد که می توانید رژیم را برای همیشه ترک کنید.
1. رژیم گرفتن در واقع برای بیشتر افراد به کاهش وزن طولانی مدت منجر نمی شود
بیشتر افراد در ابتدای رژیم لاغر می شوند اما این به این معنی نیست که اثرات رژیم شما همچنان ماندگاری دارد.
در هفته های اول رژیم که می تواند شامل شمارش کالری، حذف یک ماده غذایی یا گروه غذایی، پیروی از یک برنامه غذایی دقیق و غیره باشد، بیشتر افراد وزن کم می کنند اما تحقیقات نشان می دهد که رژیم گرفتن به طور کلی منجر به کاهش وزن طولانی مدت نمی شود. بسیاری از کارشناسان معتقدند این اتفاق به لطف ترکیبی از عوامل روحی و جسمی رخ می دهد.
اول اینکه، رعایت رژیم های غذایی بسیار سخت است. کاتلین میهان، متخصص تغذیه ثبت شده در هوستون می گوید: “ما یک مجموعه تحقیقاتی داریم که نشان می دهد رژیم غذایی می تواند منجر به هوس غذایی شود.” محدود کردن غذا باعث می شود شما بیشتر بخواهید، به همین دلیل بیشتر افراد در یکی دو ماه اول رژیم از نفس می افتند.
حتی اگر بتوانید به رژیم خود پایبند باشید، بدن در برابر کاهش وزن مقاومت خواهد کرد. میهان گفت: “بدن ما رژیم گرفتن را نوعی گرسنگی می داند.” “به عنوان یک مکانیسم زنده ماندن، متابولیسم ما کند می شود و هورمون هایی که اشتها و سیری را تنظیم می کنند تغییر خواهند کرد.”
2. رژیم گرفتن باعث قطع ارتباط واقعی با بدن می شود
یک مشکل بزرگ در رژیم گرفتن این است که به ما می آموزد به جای تنظیم ولع مصرف و سیگنال های گرسنگی، طبق قوانین غذایی خودسرانه غذا بخوریم.
آرون فلورس، متخصص تغذیه ثبت شده در کالاباس کالیفرنیا می گوید: “رژیم های غذایی خرد داخلی ما را در مورد غذا تضعیف می کند.” “آنها می گویند،” این کار را انجام بده، آن کار را نکن اینو بخور نه اون و بدن شما اشتباه می کند و این چیزی است که می توانیم برای رفع آن انجام دهیم. اما وقتی رژیم ها و فرهنگ رژیم را رد می کنیم، می فهمیم که بدن ما از خرد داخلی شگفت انگیزی برخوردار است. آنها می توانند به ما بگویند که چه مقدار غذا بخوریم، چه موقع باید آن را متوقف کنیم و چه غذاهایی به ما احساس انرژی می دهند.”
اگر می خواهید با نشانه های داخلی غذایی خود بیشتر ارتباط برقرار کنید، بسیاری از کارشناسان توصیه می کنند با خواندن خودآموز و با استفاده از اصول کتاب رژیم را متوقف کرده و به جای آن با هوشیاری هنگام مصرف غذا به بدن خود اعتماد کنید. کار مستقیم با یک متخصص، مانند یک متخصص تغذیه نیز می تواند بسیار مفید باشد.
3. رژیم گرفتن باعث می شود بیش از حد پرخوری کنید
آیا تا به حال رژیم غذایی با بهترین نیت و رفتار را شروع کرده اید و فقط به این نتیجه رسیده اید که چند هفته دیگر مشتی چیپس یا کاسه بستنی را پنهان می کنید؟ به نظر می رسد پرخوری یک عارضه جانبی فوق العاده رایج در رژیم غذایی است.
آمی سورسون، متخصص تغذیه ثبت شده در منطقه سیاتل می گوید: “در نهایت بدن شما متوجه می شود که از غذا بی بهره است و به هر طریقی که شده به دنبال تغذیه و انرژی می رود.”
این واقعیت که بیشتر پرخوری ها حاوی غذاهای شیرین و نشاسته ای است، اتفاقی نیست. وی گفت: “من اغلب از مراجعینم می شنوم که آنها به کربوهیدرات یا قند اعتیاد دارند.” “وقتی از غذا محروم می شویم، بدن ما اغلب به سریعترین و مطمئن ترین شکل انرژی می رسد: کربوهیدرات های ساده.”
بدتر از آن، این می تواند منجر به یک چرخه محدود کردن پرخوری شود. سورسون گفت که از آنجا که مردم هوس کربوهیدرات دارند، اغلب احساس می کنند که آگاهانه کربوهیدرات ها را حتی بیشتر محدود کنند. همانطور که حدس زدید به احتمال زیاد منجر به پرخوری دیگری خواهد شد.
4. رژیم گرفتن بعضی از غذاها را “خوب” و برخی دیگر را “بد” توصیف می کند که درست نیست
با حذف غذاهایی که رژیم غذایی به شما می گوید “بد” هستند می توانید برخی از مواد مغذی را از دست دهید.
گرچه درست است که برخی از غذاها از مواد مغذی غنی تر از بقیه هستند اما این ایده که غذاهای “خوب” و “بد” وجود دارد بسیار زیاد است. برای مبتدیان، خوردن طیف گسترده ای از غذاها با سلامت بهتر همراه است، بنابراین حذف غذاهایی که رژیم غذایی به شما می گوید “بد” هستند ممکن است به معنای از دست دادن برخی مواد مغذی باشد.
به علاوه، این برچسب های غذایی منجر به احساس گناه در غذا خوردن می شوند که واقعاً می تواند بر سلامت روحی و روانی شما آسیب وارد کند. سورسون می گوید: وقتی رژیم می گیرید، “احساس گناه و شرم زیادی در مورد خوردن به روش اشتباه وجود دارد. “این استرس بیش از چیزی است که تحمل دارد. ما منابع استرس زیادی داریم، چرا باید از طریق غذا نیز تأمین شود؟”
5. از آنجا که رژیم ها شکست می خورند، رژیم گرفتن می تواند احساس شکست بدهد
سورسون می گوید: بسیاری از مردم وقتی رژیم هایشان شکست می خورد، خود را مقصر می دانند. این منجر به کنار گذاشتن رژیم غذایی شان می شود، وزن شان افزایش پیدا می کند و در پایان به همان جایی که شروع کرده بودند بر می گردند. وی گفت: “این طبیعی است زیرا علم به ما نشان می دهد که این اتفاق برای درصد زیادی از مردم رخ می دهد.”
فلورس اتفاق مشابهی را می بیند و می گوید: حتی اگر چندین رژیم مختلف را نیز امتحان کرده باشیم و شکست بخوریم، به احتمال زیاد خودمان را به خاطر شکست خوردن خود مقصر می دانیم و قسم می خوریم که در آینده دوباره تلاش خواهیم کرد.
6. رژیم گرفتن احتمال ابتلای شما به یک اختلال غذایی را افزایش می دهد
میهان می گوید: “محدودیت غذایی، تمایل ما به غذا و نارضایتی از بدن را افزایش می دهد که هر دو عامل خطرسازی برای ایجاد اختلال در خوردن هستند.”
طبق گفته های کلینیک مایو، رژیم غذایی یک عامل خطرساز برای اختلالات خوردن است. این کلینیک در سایت خود می گوید:
“گرسنگی و کاهش وزن ممکن است نحوه کار مغز در افراد آسیب پذیر را تغییر دهد که ممکن است رفتارهای محدود کننده غذا را تداوم بخشد و بازگشت به عادات غذایی معمول را دشوار کند.”
7. حتی اگر به اختلال کامل غذا خوردن مبتلا نشوید، رژیم گرفتن می تواند منجر به عادات نامنظم و آشفته شود
رژیم گرفتن همچنین می تواند منجر به ایجاد ترس یا عدم اعتماد به غذاها شود.
هنگامی که رژیم می گیرید، آسان است که به رفتارهای نامنظم مانند کنار گذاشتن آن در موقعیت های اجتماعی روی بیاورید، زیرا کنترل غذا آسان نخواهد بود و با رعایت وسواس قوانین رژیم یا ورزش بیش از حد، برای جبران “بیش از حد” خوردن غذا روی بیاورید.
کارا هاربستریت، متخصص تغذیه ثبت شه در کانزاس سیتی، میسوری می گوید: “من به عنوان یک متخصص رژیم درمانی، اغلب مشتریانی را می بینم که دچار ترس عمیق یا بی اعتمادی نسبت به غذا شده اند.” “این می تواند از ترس از افزایش وزن از برخی غذاها گرفته تا حساسیت های غذایی یا عدم تحمل غذایی که خود تشخیص داده اند، باشد.” وی گفت، ورزش اجباری یکی دیگر از عوارض جانبی رایج رژیم های غذایی است.
هاربستریت گفت: همه این رفتارهای آشفته “به طور کلی در رژیم غذایی یا تلاش برای کاهش وزن وجود دارد که در آن فرد استراتژی یا نکته ای را یاد می گیرد که بر رابطه آنها با غذا یا تصویر خود از بدن شان تأثیر می گذارد.”
8. رژیم گرفتن باعث تقویت تنفر از وزن و این ایده غلط می شود که لاغری بهتر است
اکثر مردم به امید لاغر شدن رژیم می گیرند. مسئله این است که کاهش وزن همیشه چیز خوبی نیست و لزوماً راهی برای سلامتی بهتر نیست.
میهان گفت: “رابطه بین وزن و سلامتی بسیار پیچیده است.” “وزن به عنوان یک نماینده برای سلامتی بسیار مشکل ساز است، زیرا اغلب افراد دارای اضافه وزن را به عنوان ناسالم به طور غلطی طبقه بندی می کند. ما تحقیقاتی داریم که نشان می دهد در جسمی کوچکتر بودن به طور خودکار نشان دهنده سلامتی بهتر نیست. مطالعات همچنین نشان می دهد که کاهش وزن به طور خودکار سلامتی فرد را افزایش نمی دهد.”
9. رفتارهای سالم، نه کاهش وزن یا رژیم های غذایی، احتمالاً منجر به سلامتی می شوند
رژیم غذایی و کاهش وزن لزوماً باعث سلامتی شما نمی شود اما این بدان معنی نیست که بهبود سلامتی شما غیرممکن است. در واقع، اتخاذ رفتارهای سالم بدون رژیم گرفتن یک ایده عالی است.
هاربستریت می گوید: “افراد در هر اندازه قادر به انجام رفتارهای سالم هستند و رفتارشان را اصلاح می كنند تا به طور پایدار در زندگی آنها قرار گیرد.”
این رفتارهای سالم می تواند شامل مواردی مانند ورزش به گونه ای باشد که لذت بخش باشد و پرانرژی شوید، نه وسیله ای برای کاهش وزن. خوردن غذاهایی که خوشمزه هستند و باعث می شوند احساس خوبی داشته باشید. ایجاد روابط نزدیک و یک اجتماع قوی در اطراف شما و جلوگیری از رفتارهای پرخطر مانند مصرف مواد مخدر یا الکل.
10. به هر حال چیزی به عنوان رژیم عالی وجود ندارد
این مهم است كه یاد بگیرید به طور شهودی غذا بخورید و به بدن اعتماد داشته باشید تا بداند چه غذاهایی باعث می شوند احساس بهتری داشته باشید.
میهان گفت: “هر فرد راهی برای غذا خوردن دارد که بیشتر به او می خورد.” “این از طریق آزمایش های فردی و تجربه شخصی کشف می شود.” به عبارت دیگر: همه ما متفاوت هستیم، بنابراین نوعی دیوانگی است که فکر کنیم یک روش غذا خوردن برای همه مفید خواهد بود.
سورسون می گوید: یادگیری غذا خوردن شهودی، به هر روشی که برای شما مفید باشد، کلیدی برای احساس شماست. چه زمانی که رژیم خود را متوقف کرده و به بدن خود اعتماد می کنید، چیزهای زیادی در مورد چگونگی احساس در مورد غذاهای مختلف از نظر جسمی و روحی یاد می گیرید.
11. هنگام کنار گذاشتن رژیم غذایی خود ممکن است اعتماد به نفس بیشتری پیدا کنید
سورسون می گوید: “برخی از چیزهای خوب در مورد کنار گذاشتن رژیم غذایی باعث افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس می شود.” با رژیم گرفتن این پیام ظریف به شما می رسد که هرگاه به اندازه خاصی رسیدید یا به وزن خاصی رسیدید، سرانجام زندگی شما شروع می شود. سورسون گفت: رد این ایده به این معناست که “شما تمایل بیشتری دارید که اکنون زندگی خود را همانطور که می خواهید ادامه دهید.”
12. روابط شما نیز ممکن است بهبود یابد
سورسون می گوید: “بعضی اوقات وسواس در مورد کاهش وزن و رژیم های محدود می تواند منجر به شکست خوردن در روابط شود زیرا شما وقت گذراندن با دیگران را از دست می دهید.” با تمام وقت و انرژی لازم برای رژیم گرفتن فکر کنید و تصور کنید که در عوض این انرژی را برای افرادی که به آنها اهمیت می دهید صرف کنید.
هاربستریت گفت: “رها کردن رژیم غذایی فرصتی را برای حضور کامل در کنار دوستان و خانواده فراهم می کند و خاطراتی را ایجاد می کنید که شامل افکار استرس زا یا اضطراب آور در مورد غذا یا بدن شما نیست.”
کلام نهایی
بهتر است تصمیم بگیرید که به بدن خود ارج بگذارید تا اینکه در مورد چگونگی تغییر بدن وسواس پیدا کنید.
فلورس می گوید: بدن شما تنها دارایی ثابت شماست. شما باید سعی کنید یک رابطه سالمی را با آن برقرار کنید، نه اینکه خودتان را مجازات کنید یا خود را محدود کنید.
نکته جالب این است که وقتی از ذهن خود خارج می شویم و وسواس زیادی راجع به غذا و آنچه باید بخوریم را متوقف می کنیم، در واقع کارهای مثبت بیشتری برای بدن خود انجام می دهیم زیرا در عوض براساس احترام، دلسوزی و عدم قضاوت تصمیم می گیریم نه از ترس و شرم.
منبع:
huffpost
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه