آشپزي و شيريني پزي سبك زندگي

طرز تهيه نان شيرين بسيار خوشمزه خانگي + نكات مهم

نان شيرين يا نان شيرمال نوعي نان است كه با شير و زرده تخم مرغ تهيه مي شود و بسيار خوشمزه و پر طرفدار است . در ادامه طرز تهيه اين نان خوشمزه را به شما آموزش مي دهيم ...

نان شيرين يا نان شيرمال نوعي نان است كه با شير و زرده تخم مرغ تهيه مي شود و بسيار خوشمزه و پر طرفدار است . در ادامه طرز تهيه اين نان خوشمزه را به شما آموزش مي دهيم …

نان شيرين
نان شيرين

مواد اولیه (برای  6 نفر )

زرده تخم مرغ 2عدد
شكر 5قاشق غذاخوری
كره 4قاشق غذاخوری
شیر1لیوان
مخمر 1قاشق غذاخوری (پودر)
آرد 3لیوان
نمك 1هشتم قاشق مرباخوری
كنجد به میزان لازم (اختیاری)

طرز تهیه:


ابتدا شیر را جوشانده و اجازه دهید ولرم شود و بعد آن را با مخمر مخلوط كنید و شكر و كره آب شده و یك عدد از زرده تخم مرغ را به آن افزوده و خوب مخلوط كنید تا مواد كاملا حل شوند.

آرد و نمك را مخلوط كرده و حد اقل 3بار الك كنید تا سبك شده و هوا بخورند و بعد كم كم آن را به مواد بیفزایید تا مواد حالت چسبندگی خود را از دست داده و به صورت خمیری نرم و لطیف درآیند.

سپس خمیر را چند بار بلند كرده و به ظرف بكوبیدو بعد ظرفی را چرب كرده و خمیر را درون آن قرار دهید و بعد با یك پارچه نخی نمناك روی آن را پوشانده و به مدت 2ساعت در جایی گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.

بعد از آماده شدن خمیر آن را روی سطح ارد پاشی شده باز كنید و با وردنه كمی ورز دهید و مثل آدامس چند بار بكشید.

سپس خمیر را به چند قسمت تقسیم كرده و به شكل دلخواه شكل دهید .

روی ظرف یا سینی مورد نظر را کمی چرب کنید و خمیر را روی آن قرار داده و روی خمیرها پارچه ای نمناك بیندازید و مدت 30 دقیقه به خمیرها استراحت دهید تا کمی دیگر نیز حجم پیدا کنند

سپس مقداری کره یا روغن را با 1 زرده تخم مرغ و کمی شیر مخلوط کنید و روی خمیرها بمالید و روی آن نیز کمی کنجد بپاشید.

ظرف نان را درون فری که از قبل با حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کرده اید به مدت 20تا30 دقیقه بسته به نوع فر قرار دهید ، در اواسط پخت نیز میتوانید مجدد روی نان ها را با مخلوط زرده و شیر برس بکشید

 در انتهای پخت نیز حرارت بالای فر را 2تا3 دقیقه روشن کنید تا روی نان ها نیز برشته و طلایی شود.

نكات:

1)در صورت تمایل به خمیر نان مقداری گردو یا كشمش اضافه كنید.
2)بهتر است وسط خمیر مقداری پوره خرما(مخلوط خرمای بدون پوست و كره)اضافه كنید تا خوشمزه تر شود.
3)در زمان روشن کردن فر کاسه ای اب داخل فر قرار دهید تا همزمان با گرم شدن فر ، رطوبت مناسبی نیز برای پخت نان ها ایجاد شود و نان ها خشک نشوند.

4) اگر مقدار آرد كم شد ، اندكي به آن اضافه كنيد تا در نهايت خمير شما چسبندگي نداشته باشد.

مطالب مرتبط:

جهت دریافت جدیدترین مطالب هفت گنج از طریق تلگرام ، اینجا کلیک کنید

گردآوری و تنظیم:  هفت گنج

www.7ganj.ir

منبع: تک آشپز

3 دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

  • شما نوشتید که:

    ابتدا شیر را جوشانده و اجازه دهید ولرم شود و بعد آن را با مخمر مخلوط كنید و شكر و كره آب شده و یك عدد از زرده تخم مرغ را به آن افزوده و خوب مخلوط كنید تا مواد كاملا حل شوند.

    یعنی نیاز نیست ک وقتی شیر و مخمر و شکر مخلوط شد. استراحت بدیم تا مخمر عمل کنه؟؟

    اگه نیاز نیست منتظر بمونیم تا مخمر عمل کنه، طبق دستور بالا همشو یکجا با هم قاطی کردیم، بلافاصله ارد رو اضافه کنیم و اجازه بدیم ک خودش اماده بشه؟

  • سلام من سه بار نان شیرمال رو درست کرئم ولی هر سه بار نان ها بجای اینکه پف کنه وا رفت و کلا تغیییر شکل دادن.
    ممنون میشم که لطف کنین و جواب بدین که علتش چیه و چکار باید بکنم؟

    • فر شما ایرانیه و نامرغوبه. فر ایتالیایی بگیر تا طعم زندگی رو بچشی. مقاله های زیادی هم در این باره در نت هست. سرچ کن و ببین مردم چطور از کیکاشون شاکی بودند ولی بعد از خرید فر ایتالیایی راضی شدند. سایت شف طیبه رو هم سر بزن و ببین تجربش در این مورد اومده

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی