خانه » سلامت » ارزش غذایی و خواص فلفل تند برای سلامتی

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

خواص مواد غذايي سلامت

ارزش غذایی و خواص فلفل تند برای سلامتی

loading...

فلفل تند از میوه های گیاه فلفل Capsicum ( دلمه ای ) است که برای عطر و طعم گرم و تند آنها در غذاها شناخته می شوند. آن ها از خانواده ای مربوط به گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای هستند و به یک گونه علمی به نام فلفل آنوم تعلق دارند. گونه های مختلفی از فلفل تند مانند کاین یا jalapenos وجود دارد. در این مقاله از ۷گنج با ما همراه باشید تا بیشتر درباره ارزش غذایی و خواص فلفل تند مطلع شوید.

ارزش غذایی و خواص فلفل تند
ارزش غذایی و خواص فلفل تند

فلفل تند را در درجه اول به عنوان ادویه در سس یا غذا یا ترشی جات استفاده می کنند. آن ها معمولا بصورت پخته شده ، خشک شده یا پودر مصرف می شوند و به عنوان فلفل پاپریکا نیز شناخته می شوند.

ماده کپسایسین ( Capsaicin ) ترکیب اصلی موجود در فلفل تند است که مسئول طعم تند وخواص درمانی آن است.

ارزش غذایی فلفل تند

این فلفل ها در رنگ های مختلف موجود هستند که معمولا رنگ سبز و قرمز در آن ها بیشتر دیده می شود.

فلفل تند به طور عمده دارای ۸۸ درصد آب و ۹ درصد کربوهیدرات است. در ادامه مواد مغذی موجود در این فلفل و مقادیر آن را می خوانید:

کالری ۴۰
آب ۸۸٪
پروتئین ۱.۹ گرم
کربوهیدرات ۸.۸ گرم
شکر ۵.۳ گرم
فیبر ۱.۵ گرم
چربی ۰.۴ گرم
اشباع ۰.۰۴ گرم
اشباع نشده ۰.۰۲ گرم
اشباع نشده ۰.۲۴ گرم
امگا ۳ ۰.۰۱ گرم
امگا ۶ ۰.۲۳ گرم
چربی ترانس ~

فلفل تند
فلفل تند

ویتامین ها و مواد معدنی :

فلفل تند سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است. اما از آنجایی که فلفل را معمولا در مقدار کم می خورند دریافت روزانه این مواد از طریق فلفل بسیار کم است.

  • ویتامین C: ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است که برای بهبود زخم و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن ضروری است.
  • ویتامین B6: یکی از اعضای خانواده مهم ویتامین ب است.
  • ویتامین K1: ویتامین K1 یا فیلوکینون برای لخته شدن خون و سلامت استخوان ها و کلیه ضروری است.
  • پتاسیم: یک ماده معدنی در رژیم غذایی است که در خدمت توابع مختلف بدن است. مصرف مقادیر کافی پتاسیم می تواند از احتمال ابتلا به بیماری های قلبی جلوگیری کند.
  • مس: مس یک عنصر ضروری آنتی اکسیدانی برای تقویت استخوان ها و سلول های عصبی می باشد. معمولا در رژیم غذایی این عنصر چندان یافت نمی شود اما در این فلفل مقادیری از آن وجود دارد.
  • ویتامین A: یکی از مهمترین خواص فلفل تند سرشار بودن از ماده بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل می شود.

خلاصه: فلفل غنی از ویتامین ها و مواد معدنی است. اما معمولا این مواد به مقدار زیاد از طریق فلفل به بدن نمی رسد چرا که میزان مصرف روزانه فلفل برای هر فرد کم است.

سایر ترکیبات گیاهی موجود در فلفل تند :

فلفل تند یک منبع غنی از ماده کپسایسین تند و گرم است. همچنین این فلفل حاوی مقادیر کاروتنوئید آنتی اکسیدان ها می باشد که مزایای زیادی برای سلامتی دارند. در ادامه ترکیبات گیاهی اصلی در فلفل تند را می خوانید.

ماده Capsanthin: کارتنوئید اصلی موجود در فلفل تند قرمز می باشد که مسئول رنگ قرمز آن بوده و اغلب ۵۰ درصد از محتوای کارتنوئیدی را شامل می شود. خواص آنتی اکسیدانی قدرتمند این ماده می تواند برای مبارزه با سرطان بسیار مفید باشد.

ماده Violaxanthin: آنتی اکسیدان کارتنوئیدی عمده در فلفل تند زرد می باشد که ۳۷ تا ۶۸ درصد از محتوای کارتنوئیدی را تشکیل می دهد.

لوتئین: فراوان ترین کارتنوئید موجود در فلفل سبز است که مصرف زیاد آن سبب سلامت چشم می شود.

کپسایسین: یکی از ترکیبات گیاهی موجود در فلفل تند است که مسئول عطر و طعم آن و بسیاری از اثرات سلامتی آن می باشد.

اسید سناپنتیک: این اسید موجود در فلفل دارای فواید زیادی برای سلامتی است.

فرولیک اسید: یک آنتی اکسیدان قوی است که برای محافظت در برابر بیماری های مزمن کارساز است.

نکته : محتوای آنتی اکسیدانی فلفل بالغ بسیار بیشتر از فلفل نارس است.

خلاصه: فلفل تند غنی از ترکیبات گیاهی آنتی اکسیدانی است که خواص درمانی مختلفی دارد. مهم ترین آن ها کپسایسین است که باعث طعم و مزه تند فلفل می شود.

فواید درمانی و خواص فلفل تند برای سلامت :

ماده کپسایسین یک ترکیب اصلی در فلفل تند است که خواص منحصر به فردی دارد. آن ها به گیرنده های درد چسبیده و حسی شبیه سوزش ایجاد می کنند اما این احساس واقعا نشان از سوختن نیست.

با این حال مصرف طولانی مدت کپسایسین می تواند سبب آسیب دیدن گیرنده های درد شده و از حساسیت به عطر و طعم تند جلوگیری کند و گیرنده های درد را نسبت به آن بی تفاوت نماید.

همچنین باعث می شود گیرنده های درد به دیگر حس های سوزش مانند سوزش سر معده ناشی از برگشت اسید معده بی تفاوت شود.

در یک مطالعه محققان روزانه ۲۵ گرم فلفل تند به بیماران مبتلا به سوهاضمه می دادند. آن ها دیدند که تا ۵ هفته بعد سوزش معده آن ها بدتر شد اما بعد از آن دوره کم کم دردی حس نکردند.

همچنین در مطالعه دیگری مشخص شد که مصرف روزانه ۳ گرم فلفل تند به مدت ۶ هفته می تواند سوزش سر دل بیماران با رفلاکس اسید را درمان کند.

فلفل قرمز
فلفل قرمز

خواص فلفل تند برای کاهش وزن

چاقی یک معضل جدی در بسیاری از افراد است که می تواند سلامت فرد را به خطر بیندازد و مسبب بیماری های جدی مانند بیماری های قلبی و دیابت شود.

از خواص فلفل تند وجود ماده کپسایسین موجود در آن می باشد که سبب کاهش اشتها و افزایش چربی سوزی در فرد شود.

در واقع مطالعات نشان می دهد که ۱۰ گرم فلفل قرمز به طور قابل توجهی چربی سوزی را در زنان و مردان افزایش می دهد. همچنین ماده کپسایسین تمایل آدم ها به مصرف کالری را  کاهش می دهد.

یک مطالاعه روی ۲۴ مصرف کننده نشان داد که مصرف منظم فلفل سبب کاهش تمایل به دریافت کالری شد.

مطالعه دیگری نیز اثبات کرد که فلفل سبب مصرف مقدار قابل توجهی انرژی شده و اشتها را نیز پایین می آورد.

بنابراین مصرف منظم فلفل و یا مکمل کپسایسین میتواند برای کاهش مصرف کالری و سوزاندن چربی موثر باشد.

با این حال ممکن است بدن به مرور زمان به کپسایسین عادت کرده و میزان واکنشش به آن متفاوت باشد.

خلاصه: فلفل می تواند سبب کاهش وزن شده و یا درد ناشی از رفلاکس معده را کاهش دهد.

عوارض مصرف فلفل تند

فلفل نیز مانند بسیاری از مواد غذایی می تواند برخی عوارض جانبی را در پی داشته باشد. بسیاری از مردم طعم تند آن را دوست ندارند.

فلفل یک ادویه خوب برای دادن کمی طبع گرم و آتشین به غذاست.

ماده ای به نام کپسایسین به گیرنده درد متصل شده و حسی شبیه سوزش ایجاد میکند. در مقادیر بالا این ماده سبب درد شدید، التهاب و تورم و قرمزی خواهد شد.

با گذشت زمان و مصرف مداوم کپسایسین سلول های عصبی درد خاصی را حس نمی کنند.

درد معده و اسهال :

خوردن فلفل می تواند ناراحتی های روده را در پی داشته باشد. علائم عبارتند از شکم درد، احساس سوزش در روده، گرفتگی عضلات، اسهال و درد.

این عوارض در افراد مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر شدیدتر خواهد بود. فلفل تند به طور موقت می تواند حال این دسته از افراد را بد کند. به همین دلیل توصیه می شود که بیماران مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر مصرف فلفل را کاهش دهند.

خطر ابتلا به سرطان

سرطان یک بیماری جدی و خطرناک است که از رشد کنترل نشده سلول ها ناشی می شود. برخی از شواهد نشان می دهد که اثر فلفل تند روی بدن می تواند شانس ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

مطالعات نشان داده است که مصرف فلفل تند با افزایش خطر ابتلا به سرطان به خصوص در کیسه صفرا و معده همراه است.

همچنین خوردن پودر فلفل قرمز یک عامل خطرناک برای دهان و سرطان گلو در هندوستان برشمرده می شود.

به خاطر داشته باشید که این علائم برای کسانی است که به طور منظم و زیاد فلفل تند می خوردند.

خلاصه: فلفل تند عوارضی هم در پی دارد. در صورت استفاده زیاد ، این ادویه می تواند سبب احساس سوزش معده یا اسهال شده و یا حتی با سرطان مرتبط باشد.

خلاصه ای از فواید و خواص فلفل تند برای سلامت بدن :

  • فلفل تند یک ادویه محبوب در بسیاری از نقاط جهان و یک ایده خوب برای ایجاد طعم و عطر تند در غذا ها است.
  • این ادویه غنی از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات مختلف گیاهی منحصر به فرد است.
  • کپسایسین، ماده ای در فلفل تند می باشد که سبب احساس سوزش بعد از مصرف این ادویه شده و فواید درمانی و همچنین عوارضی در پی دارد.
  • همچنین این ماده میتواند برای از بین بردن درد و کاهش وزن مناسب باشد.
  • از سوی دیگر احساس سوزش ناشی از خوردن این ادویه برای بسیاری از مردم ناخوشایند است.
  • برخی از شواهد محدود نشان می دهد که فلفل تند با برخی از سرطان ها و ناراحتی های گوارشی مرتبط می باشد.
  • افرادی که دچار ناراحتی های گوارشی هستند بهتر است از مصرف این ادویه خودداری کنند.

سایر مقالات مرتبط با فلفل جهت مطالعه:

خواص و مضرات فلفل قرمز برای بدن

سریع ترین و موثرترین روش های درمان سوزش فلفل

خواص و مضرات فلفل سیاه برای بدن

منابع استفاده شده :‌ livestrong ، healthline

loading...
کانال تلگرام هفت گنج