۱-فقط برای اینکه احساس شادی کنند پول خرج می‌کنند

بیشتر جوانان امروزی فقط برای اینکه احساس بهتری داشته باشند تن به هزینه‌های سرسام‌آور و بی‌دلیل می‌دهند اما باید بدانید که مخلوط کردن پول و احساسات به شدت خطرناک است.

لطفاً فقط به این دلیل که روز بدی داشته‌اید به خرید نروید- شاید خریدهای احساسی در کوتاه مدت حال شما را بهتر کند اما مطمئن باشید چیزی که در بلندمدت شما را موفق می‌کند و اعتماد به نفستان را افزایش می‌دهد پس‌انداز کردن است.

۲-هیچ حساب پس‌اندازی برای مواقع اضطراری ندارند

شاید وقتی در دهه‌ی بیست سالگی زندگی‌تان هستید هزینه‌هایی مثل پرداخت اجاره بها، خرید مواد غذایی و لوازم منزل هنوز بر شما تحمیل نشده باشد و به همین دلیل ممکن است پس‌انداز کردن را نادیده بگیرید.

اما داشتن یک حساب پس‌انداز برای مواقع ضروری همیشه می‌تواند مفید باشد و چنانچه هیچ موقعیت اضطراری خاصی هم پیش نیاید می‌توانید از پولی که پس‌انداز کرده‌اید برای خرید ماشین یا پرداخت بخشی از هزینه‌ی خرید خانه استفاده کنید. برایان تریسی در بیشتر کتاب‌های خود می‌گوید برای داشتن آینده ای ایمن‌تر و مطمئن‌تر بهتر است همیشه به اندازه‌ی هزینه‌های ۶ ماه زندگی پول پس‌انداز کنید تا اگر شرایطی غیر منتظره پیش آمد بتوانید از این پول استفاده کنید.

۳-به سرمایه‌گذاری اهمیت نمی‌دهند

شاید سرمایه‌گذاری برای جوان‌ها کمی کسالت‌آور یا گیج‌کننده به نظر برسد، اما اگر واقعاً به موفقیت مالی خود اهمیت می‌دهید باید برای سرمایه‌گذاری برنامه‌ریزی کنید. اگر تصمیم گرفته‌اید وارد حوزه‌ی سرمایه‌گذاری شوید قبل از هر چیز برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره به حرفه‌ای‌های این حوزه مراجعه کنید و در کلاس‌های آموزشی آن‌ها شرکت کنید.

سرمایه‌گذاری‌های بد می‌توانند کل سرمایه‌ی شما را نابود کنند اما اگر دانش و اطلاعاتی قوی و به روز داشته باشید شاید فقط با یکسرمایه‌گذاری آینده‌ی مالی خود را تضمین کنید و جوان و ثروتمند بازنشسته شوید.

۴-در میانه‌روی و پس‌انداز افراط می‌کنند

بیشتر نوجوان‌ها و جوان‌هایی که در طبقه‌ی فقیر و متوسط به دنیا آمده‌اند از همان ابتدا یاد گرفته‌اند که فقط باید به فکر پرداخت بدهی‌ها، صرفه‌جویی و پس‌انداز باشند. معمولاً هزینه کردن پول برای تفریح و سرگرمی برای این افراد گناهی نابخشودنی است. مطمئناً این سبک زندگی به سرعت خسته کننده خواهد شد و گاها افرادی که آن را تجربه کرده‌اند جایی در مسیر زندگی به خرج کردن افراطی دچار خواهند شد.

روش صحیح زندگی : همیشه سعی کنید بخش کوچکی از درآمد خود را به سرگرمی و لذت بردن از ایام تعطیل آخر هفته اختصاص دهید. فقط دقت کنید که این بخش از هزینه‌هایتان کوچک بماند و مداوم، یعنی همیشه این پول را برای هر کاری که عاشقش هستید هزینه کنید و از اوقات فراغت خود لذت ببرید. اگر در تمام جنبه‌های زندگی‌تان میانه‌روی پیشه کنید احتمال پرداخت به موقع بدهی‌هایتان و کسب موفقیت‌های مالی افزایش خواهد یافت و هرگز هیچ کمبودی احساس نخواهید کرد.

۵-خیلی زود وارد اجتماع و محیط‌های جدی می‌شوند

این روزها خیلی از نوجوان‌ها و جوان‌ها برای مستقل شدن و به دست آوردن جایگاه خود در اجتماع لحظه شماری می‌کنند. شاید این استقلال زود هنگام برای خیلی‌ها خوب باشد اما اگر کمی بیشتر با والدین خود زندگی کنید فرصتی ایده آل برای پس‌انداز کردن به دست خواهید آورد.

از خودتان بپرسید : «آیا لازم است مستقل زندگی کنم و آیا می‌توانم ۳ ماه یا ۳ سال دیگر هم کنار والدینم بمانم؟ برای زندگی مستقل چقدر باید پول پس‌انداز کنم؟».

۶-اهداف مالی بلندمدت برای خود تعیین نمی‌کنند

بیشتر مردم در دهه‌ی بیست سالگی زندگی‌شان اهداف مالی کوتاه مدت دارند. از جمله این اهداف مالی می‌توان به پرداخت اجاره بها و قبوض خدماتی اشاره کرد. به هر حال اگر از عهده‌ی اهداف مالی کوتاه مدت بر می‌آیید به احتمال زیاد از عهده‌ی اهداف مالی بلندمدت هم بر خواهید آمد. ببینید می‌خواهید چقدر پول در طول یک سال پس‌انداز کنید و برای تولید و پس‌انداز آن برنامه‌ریزی کنید.

شاید یک روزی بخواهید کسب و کاری راه‌اندازی کنید یا خانه‌ای بخرید، تعیین اهداف مالی بلندمدت این کارها را ممکن خواهد کرد.

۷-منافع استخدام در یک شرکت یا سازمان را نادیده می‌گیرند

اگر هم‌اکنون در یک شرکت کار می‌کنید به احتمال زیاد بخشی از حقوق ماهیانه‌ی شما برای دوران بازنشستگی و بیمه تأمین اجتماعی کسر می‌شود. بعضی‌ها این کار را غیر عادلانه می‌بینند اما در اکثر موارد این شما هستید که از این طرح‌ها سود می‌کنید نه کارفرما.

بهتر است نگاهی اجمالی به قراردادها و قوانین کار بی اندازید و راه‌هایی برای استفاده‌ی بیشتر از این طرح‌ها بیابید تا از حقوق ماهیانه‌ی خود به بهترین شکل ممکن استفاده کنید.

۸-بدهی‌های کارت‌های اعتباری را پرداخت نمی‌کنند

بدهی‌های کارت‌های اعتباری با میانگین نرخ بهره ۱۶ درصد یکی از بزرگ‌ترین مشکلات مالی است که این روزها مردم کشورهای مختلف از آن رنج می‌برند. اگر در ابتدای دهه‌ی بیست سالگی خود حداقل پرداخت ماهیانه را انتخاب کنید به احتمال زیاد تا اوایل دهه‌ی سی سالگی که هزینه‌های دیگری وارد زندگی‌تان می‌شود تمام یا سهم قابل توجهی از این بدهی‌ها را پرداخت خواهید کرد.

پس‌انداز کردن آن هم وقتی که بدهکار هستید خیلی دشوار است به خصوص زمانی که بدهی‌های شما بیشتر از نوع بهره دار باشد؛ بنابراین بهتر است هر چه زودتر برای پرداخت بدهی‌های خود برنامه‌ریزی کنید و بدهی‌های خود را تا ریال آخر پرداخت کنید.

۹-پول را به فرصت‌های رشد و ترقی ترجیح می‌دهند

بیشتر جوانان امروزی شغل با درآمد بیشتر را به موقعیت شغلی که درآمدش کمتر اما فرصت‌های رشد بیشتری دارد ترجیح می‌دهند.

این بزرگ‌ترین اشتباهی است که یک جوان می‌تواند انجام دهد. همیشه اولویت اول شما باید شغلی باشد که از فرصت‌های رشد و ترقی لازم برخوردار باشد چون این فرصت‌های یادگیری و شانس ارتقاء درجه یا رتبه در کار بسیار ارزشمند است و به احتمال زیاد بعد از مدتی کوتاه درآمد شما در مقایسه با شغل پر درآمد ابتدایی خیلی بیشتر خواهد شد.

۱۰-بیش از حد پول خود را صرف هزینه‌های غیر ضروری می‌کنند

جدیدترین آیفون یا کامپیوتر: آیا با توجه به بودجه‌ی کنونی خود می‌توانید هزینه‌های لازم برای خرید آن‌ها را تأمین کنید؟ هیچ اشکالی ندارد چیزهایی بخرید که عاشقشان هستید اما مطلب مهم‌تری که باید به آن توجه کنید این است که با خودتان بنشینید و حساب کتاب کنید و ببینید آیا هزینه‌های شما ضروری و مهم است یا غیر ضروری؟

همیشه قبل از اینکه یک محصول لوکس و با کیفیت را بخرید به این پرسش‌ها پاسخ دهید : آیا استطاعت خرید آن را دارم؟ آیا به این محصول نیاز دارم؟ چرا می‌خواهم آن را بخرم؟

۱۰ اشتباه پولی رایج که مردم در دوران ۲۰ سالگی انجام می‌دهند را بررسی کردیم. به نظر شما آیا اشتباه پولی دیگری هم وجود دارد که در این مقاله به آن اشاره‌ای نشده است؟

گردآوری و تنظيم: گروه ۷ گنج

www.7ganj.ir

منبع: براي فردا