اخبار پزشكي و بهداشتي اخبار داغ تغذيه سالم سلامت

مقدار مجاز مصرف نمک در روز چقدر است؟

متاسفانه در جامعه امروز، بسیاری از افراد دچار افراط و تفریط در مصرف نمک هستند درحالی که انجمن قلب آمریکا میزان نمک مصرفی را برای افراد عادی روزانه...
تقویم فارسی اندروید

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه بارها بر سر سفره غذا برای بسیاری از افراد این مساله اتفاق افتاده است که وقتی دستشان را برای برداشتن نمکدان دراز می‌کنند، به آنها گوشزد می‌شود کمتر روی غذایت نمک بریز، گفت: «متاسفانه در جامعه امروز، بسیاری از افراد دچار افراط و تفریط در مصرف نمک هستند درحالی که انجمن قلب آمریکا میزان نمک مصرفی را برای افراد عادی روزانه 6 گرم و افراد مبتلا به ناراحتی‌های قلبی عروقی (فشارخون)، 4 گرم مجاز می‌داند.»

635173977118053942

دکتر محمدحسن انتظاری اظهار داشت: «مصرف متعادل نمک در برنامه غذایی چنان اهمیت دارد که مقدار دریافتی روزانه آن در نظامیان در مناطق گرم تا 30 گرم یعنی 5 برابر افراد عادی هم توصیه می‌شود.»

این مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه سدیم ماده‌ اصلی موجود در نمک است که دریافت آن برای بدن بسیار حیاتی بوده و باید دائما آن را دریافت کرد، گفت: «گرچه همیشه تاکید متخصصان بر کاهش مصرف نمک است اما به‌طور کلی نهی کردن شدید و ترساندن مردم از مصرف این ماده خوراکی کار اشتباهی است زیرا برخی مواقع، فرد تصور درستی از کاهش مصرف نمک ندارد و به‌قدری در مصرف آن احتیاط می‌کند، غافل از اینکه چه زیاده‌روی و چه افراط در کاهش مصرف نمک می‌تواند برای بدن مضر باشد.»

وی در ادامه افزود: «توصیه به کاهش افراطی نمک می‌تواند باعث بروز استرس و این استرس می‌تواند حتی منجر به افزایش فشارخون ‌شود.»

به گفته این متخصص تغذیه و رژیم درمانی براساس نتایج تحقیقی که در سال ۲۰۰۱ در آمریکا در دانشکده پزشکی ایدیانا به چاپ رسید، مصرف نمک به‌تنهایی عامل افزایش فشارخون نیست و تقریبا تمام افرادی که مبتلا به فشارخون هستند، به مصرف نمک حساس نیستند.

انتظاری با بیان اینکه به‌طور کلی کمتر از 40 درصد افراد به مصرف نمک حساس هستند، به‌طوری که مصرف نان‌های معمولی نیز برای آنها می‌تواند مشکل‌ساز باشد، گفت: «اگر فرد مبتلا به فشارخون به مدت یکی، دو هفته رژیم غذایی کم نمک داشته باشد و به دنبال پیروی از رژیم، فشارخونش پایین بیاید، نشان‌دهنده این است که دریافت نمک‌بیش از اندازه نقش موثری در افزایش فشارخون دارد. در غیر این صورت مصرف متعادل نمک اشکالی ندارد.»

انتظاری در پایان گفت: «بهتر است به جای ایجاد واهمه و ترساندن مردم از مصرف نمک، توصیه کنیم نمک را سر سفره نیاورند و مصرف فراوده‌های غذایی آماده مانند سوسیس و کالباس را کاهش دهند یا اصلا مصرف نکنند. همچنین توصیه می‌شود حین خرید به برچسب موادغذایی آماده و بسته‌بندی شده دقت شود چون بسیاری از آنها حاوی مقدار زیادی نمک هستند. برچسب هرگونه موادغذایی کارخانه‌ای مانند سس، سبزیجات کنسروی و… را بررسی و انواع کم‌سدیم آن را انتخاب کنند و تا می‌توانند میوه‌ و سبزی‌های تازه استفاده کنند چون علاوه بر سایر فواید، پتاسیم موجود در آنها به متوازن کردن تاثیر نمک کمک می‌کند.»

گردآوري: گروه هفت گنج

منبع: سلامانه

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی