تبلیغ رپورتاژ

بهترین روش برای کاشت دندان دائمی

تقویم فارسی اندروید

کاشت دندان دائمی، یا همان ایمپلنت دندان چندین سال است که روشی مطمئن و تائید شده برای جایگزین کردن دندان از دست رفته با دندان جدید است. برای نخستین بار ایمپلنت دندان توسط برند مارک یک جراح سوئدی در سال 1952 کشف و مورد استفاده قرار گرفت و روشی دائمی برای جایگزین کردن دندان طبیعی آسیب دیده شد.

این روش می تواند به حفظ سلامت دهان و دندان کمک کرده و درصد بسیار بالایی این روش با موفقیت روبرو می شود و در صورتی که نیاز به جراحی های پیش تکمیلی داشته باشد باید پیش از کاشت ایمپلنت دندان عمل پیوند استخوان و لیفت سینوس انجام شود تا طول عمر ایمپلنت دندان افزایش پیدا کند و با موفقیت بالاتری روبرو شود.

*- اگر شما مشکل بی دندانی ندارید و می خواهید دندان هایی با ظاهر مرتب و لبخندی درخشان داشته باشید، می توانید از درمان های لمینت و کامپوزیت دندان استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره لمینت دندان می توانید به لینک زیر مراجعه کنید.

لمینت دندان

کاشت ایمپلنت دندان
کاشت ایمپلنت دندان

با استفاده از کاشت ایمپلنت دندان می توان زیبایی چهره، اعتماد به نفس بالا، صحبت کردن بدون مشکل و سلامت دهان و دندان را تامین کرد. ایمپلنت دندان درون استخوان فک کاشته می شود و دیگر نگرانی از بابت از جا در آمدن یا افتادن آن وجود نخواهد داشت.  متاسفانه در روش هایی مانند دندان مصنوعی و بریج دندان مشکل گوارش، عدم تکلم صحیح و مشکلاتی در جویدن مواد غذایی به وجود می آید که این مشکلات در روشی مانند ایمپلنت دندان وجود ندارد.

برای کاشت ایمپلنت دندان نیازی به سالم بودن دندان های مجاور آن نیست  زیرا ایمپلنت دندان نیازی به پایه ندارد تنها باید بخشی که می خواهد کاشت ایمپلنت انجام شود سالم باشد. با استفاده از ایمپلنت حتی می توان سلامت دهان و دیگر دندان ها را حفظ نموده تا از آسیب های دندانی جلوگیری شود.

این روش به این علت کاشت دندان دائمی نام گرفت چون نسبت به دیگر روش هایی که برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته استفاده می شوند مانند مینی ایمپلنت، دندان های مصنوعی یا بریج دندانی می تواند طول عمر بالاتری داشته باشد به این صورت که گاهی ممکن است تا پایان زندگی یک فرد ایمپلنت دندان به درستی و سلامت در جای خود باقی بماند.

ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم
ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم

ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم ساخته می شود و همین باعث می شود دارای مقاومت و استحکام بسیار بالایی باشد و مدت زمان بیشتری برای فرد کار کند. اغلب افراد امروزه با کاشت موفقیت امیز ایمپلنت دندان روبرو می شوند زیرا جراحی های پیش تکمیلی می تواند تاثیر مثبتی بر موفقیت کاشت دندان داشته باشد. ایمپلنت دندان بیش از 25 سال طول عمر مفید و دوام دارد.

علت طول عمر بالای ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان بین بیماران محبوبیت بسیار بالایی پیدا کرده است زیرا ایمپلنت دندان زمان جویدن مواد غذایی، صحبت کردن و گاز زدن غذا مشکلی ایجاد نمیکند  و مانند دندان طبیعی عمل می کند. با استفاده از ایمپلنت دندان می تواند سلامت سایر دندان ها، لثه و استخوان فک را به خوبی حفظ نمود و روشی ایده آل برای دندان های از دست رفته است.  با توجه به هزینه های ایمپلنت دندان اغلب افراد اولین سوالی که ذهن هایشان را مشغول می کند این است که آیا طول عمر قابل قبولی نسبت به هزینه ای که پرداخت می شود دارد یا خیر؟

تصور افرادی که می گویند ایمپلنت دندان نیاز به سرمایه گذاری زیادی دارد و به صرفه نیست کاملا غلط است زیرا با توجه به طول عمر ایمپلنت دندان قطعا این روش به صرفه است و تا پایان عمر بیمار معمولا باقی می ماند زیرا مقاومت و دوام بسیار بالایی دارد. دلیل های مختلفی وجود دارد که می توان ثابت کرد طول عمر ایمپلنت دندان بسیار بالا است. این دلایل عبارتند از:

ایمپلنت
ایمپلنت

ایمپلنت دندان باید درون استخوان فک کاشته شود.

ایمپلنت از سه بخش اصلی تشکیل می شود که عبارتند از: پست یا همان پایه که شبیه به یک پیچ است، تاج سرامیکی و اباتمنت که مسئول وصل کردن تاج به پایه است. متخصص ایمپلنت باید، پایه ایمپلنت را درون استخوان فک کاشته و از آن به عنوان ریشه تاج استفاده کرده و اجازه دهد به صورت کامل با استخوان فک جوش بخورد تا استحکام کافی برخوردار شود. پس از گذشت 3 الی 6 ماه بعد از کاشت ایمپلنت دندان می توان تاج دندان سرامیکی که ظاهری شبیه به دندان طبیعی دارد را روی ایمپلنت دندان قرار داد تا استحکام کافی برای جویدن و گاز زدن مواد غذایی برقرار شود. در صورتی که از ایمپلنت دندان مانند دندان طبیعی مراقبت کنید عمر آن بیشتر شده و دوام بهتری می یابد.

اباتمنت مورد استفاده و جنس ایمپلنت دندان هر دو از تیتانیوم است که از محکم ترین فلزاتی هستند که تا به امروز یافت شده اند و در واقع آلیازی هستند که خورده نمی شوند و انتخاب بسیار مناسبی برای ایمپلنت دندان هستند. نکته دیگری که وجود دارد زیست سازگاری بالای تیتانیوم با بدن انسان است که  به ندرت ممکن است بدن دچار واکنش آلرژیک شود و بدن بیمار ایمپلنت را پس بزند.

ایمپلنت های دندان دچار پوسیدگی نمی شوند.

دندان طبیعی انسان ممکن است بر اثر عدم مراقبت کافی و عدم رسیدگی دچار پوسیدگی دندانی شود زیرا باکتری های موجود در دهان در حضور مواد قندی و اسیدی که تولید می کنند شروع به فعالیت کرده و مینای دندان از بین می رود. در نتیجه دندان شعیف شده و پوسیده خواهد شد. در صورتی که پوسیدگی دندانی به درستی درمان نشود و به موقع سراغ ترمیم آن نروید احتمال این که ان را از دست بدهید بسیار بالا می رود. اما کاشت دندان دائمی، ایمپلنت دندان،  چون تیتانیوم است و در برابر اسیدهای دندانی مقاومت است هرگز پوسیده نخواهد شد. تاج دندان هم که از سرامیک ساخته می شود و سرامیک در برابر پوسیدگی نیز دارای مقاومت بسیار بالایی است به همین علت می توان گفت روش ایمپلنت دندان روش کاشت دندان دائمی است.

ایمپلنت دندان شکسته نمی شود.

فلز تیتانیوم نسبت به ضربه های وارد شده بسیار مقاوم و مستحکم است. ایمپلنت دندان و اباتمنت بسیار از ریشه دندان طبیعی قوی تر هستند اما اگر از آن ها به خوبی مراقبت نشود ممکن است دچار شکسته شدن و آسیب شود. البته سرامیک ماده ای بسیار مقاوم است و به اندازه دندان طبیعی مقاومت دارد اما باید مانند طبیعی نیز از آن مراقبت کرد. از دندان ایمپلنت شده نیز نباید به عنوان وسیله ای برای باز کردن یا شکستن مواد غذایی و اشیا استفاده کرد زیرا ممکن است تاج دندان دچار ترک خوردگی شود و نیاز به ترمیم داشته باشد. البته ترمیم و تعویض تاج دندان بسیار از پر کردن دندان طبیعی راحت تر است.

طول عمر ایمپلنت دندان به چه عواملی بستگی دارد؟

طول عمر ایمپلنت دندان بیشتر از 25 سال است و عوامل بسیار زیادی هستند که بر روی طول عمر ایمپلنت تاثیر گذار است. این عواملی که می تواند طول عمر ایمپلنت دندان را افزایش دهد عبارتند از:

  • مراقبت از ایمپلنت دندان یکی از عوامل بسیار مهمی است که بر روی طول عمر ایمپلنت و تاج سرامیکی تاثیر می گدارد. برای مثال استفاده از نخ دندان، مسواک کردن و استفاده از دهانشویه می تواند بر طول عمر ایمپلنت دندان تاثیر مثبتی داشته باشد.
  • باید دقت داشته باشید از جویدن و گاز زدن اجسام سخت مانند سر خودکار، ناخن و آجیل خودداری نمایید زیرا این عوامل باعث می شود تاج دندان شکسته شود و یا دچار لب پریدگی شود در نتیجه طول عمر مفید دندان دچار آسیب می شود.
  • سلامت عمومی بدن بیمار، میزان مهارت و تخصص پزشک در کاشت ایمپلنت و حفظ بهداشت دهان و دندان می تواند طول عمر و دوام ایمپلنت دندان را افزایش دهد.

 

اضافه کردن دیدگاه

اضافه کردن دیدگاه

برای ارسال نظر اینجا کلیک کنید

تبلیغات

دانلود برنامه آموزش آشپزی

مطالب پیشنهادی