پنیر یک ماده غذایی بسیار غنی از پروتئین و کلسیم است و به همین دلیل ماده غذایی با ارزشی محسوب میشود...
پنیر یک ماده غذایی بسیار غنی از پروتئین و کلسیم است و به همین دلیل ماده غذایی با ارزشی محسوب میشود. در عین حال یک ماده خیلی خوب برای تامین لبنیات مورد نیاز بدن است.
خواص پنير:
- پنیر غذایی است مغذی و انرژی زا و از نظر طبیعت، «سرد و تر» است. پنیر دارای کلسیم، منیزیم، گوگرد و حاوی ویتامین هایی از جمله B۱ و B۱۲ می باشد.
- یکی از بهترین جاهایی که میتوان از این ماده پرارزش استفاده کرد، صبحانه است.
- پنیر، هم غذایی سهلالهضم است و هم معمولا به علت این که پرچربی نیست مصرف آن با نان، ترکیب بسیار با ارزشی خواهد بود.
- پروتئین موجود در پنیر فراوان و از کیفیت خوبی برخوردار بوده و تقریبا دارای تمامی اسید آمینههای ضروری مورد نیاز بدن است.
- مصرف پنیر، کم خونی را جبران می کند.
- افرادی که دچار بی خوابی هستند می توانند به وفور از آن استفاده کنند.
- استفاده از پنیر باعث درمان زخم های قرنیه چشم شده و پنیر بی نمک در تقویت بینایی موثر است.
- خوردن پنیر باعث پیشگیری از ضعف شنوایی می شود.
- افرادی که دچار مرض قند هستند، به راحتی می توانند از آن استفاده کنند.
- خوردن پنیر می تواند به هضم غذا کمک کند.
- پنیر تازه ضدعفونی کننده روده است و در ترمیم زخم ها تاثیر دارد.
- استفاده از پنیر درمان کننده «امراض صفراوی» است.
- افرادی که دچار «زونا» شده اند نیز می توانند از آن استفاده کنند.
- مصرف پنیر، گرفتگی عضلات را رفع می کند.
- سوزش مچ دست و پا را از بین می برد.
- از پوسته شدن سطح پوست جلوگیری می کند و در درمان تورم غدد لنفاوی موثر است.
برخی تصور میکنند خوردن پنیر سبب کاهش هوش و به قولی خنگ شدنشان میشود، در حالی که متخصصان تغذیه این موضوع را رد کرده و تاکید میکنند که این یک باور اشتباه است.
موارد منع مصرف:
و اما استفاده از پنیر حتی با مصلحات آن در بعضی افراد ممکن است باعث تشدید بیماری شان شود.
- پنیر برای افرادی که دچار لکنت زبان هستند مضر است.
- مصرف پنیر چرب، برای افرادی که دچار هپاتیت روده هستند توصیه نمی شود.
- استفاده از پنیر کهنه برای افرادی که دچار قولنج روده و معده هستند مضر شناخته شده است.
- کسانی که دچار یبوست هستند بایستی از پنیر کمتر استفاده کنند.
- افرادی که اسیداوریک آنها بالاست و یا دچار نقرس هستند نیز بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنند.
- خوردن پنیر مخصوصا شور آن برای افرادی که فشار خون بالا دارند، مضر است.
- در ناراحتی های «آسمی» نیز استفاده زیاد از آن توصیه نشده است.
- افرادی که دچار بیماری های قلبی هستند نیز نباید از پنیر کهنه یا شور استفاده کنند.
- مصرف پنیر در بیماری هایی مانند چربی خون و کلسترول منع شده است.
- در بیماری های معده نیز مصرف پنیر شور مضر است.
- کسانی که دچار سنگ کلیه و مثانه هستند، بایستی از مصرف زیاد آن خودداری کنند.
- افرادی که دچار ورم پروستات هستند، بهتر است در مصرف آن احتیاط کنند.
- مصرف زیاد پنیر (آن هم بدون مصلحات خود) برای افراد سرد مزاج مضر است، زیرا به دلیل طبیعت سردی که پنیر دارد، سردی مزاج آنها را بیشتر می کند.
- و اما آخرین مورد اینکه افرادی که عرق بدن با بوی تند دارند بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنند و در صورت تمایل شدید می توانند آن را به مقدار کم مصرف کنند.
مضرات پنير:
- مصرف افراطي پنیر باعث ضعف حافظه می شود.
- همین طور خوردن زیاد پنیر کهنه ممکن است باعث ایجاد مالیخولیا در افراد شود.
- مصرف بیش از حد پنیر در بعضی افراد باعث ایجاد هموروئید می شود.
- مصرف پنیر به همراه طالبی یا گرمک باعث کابوس در بعضی افراد می شود.
- پنیر بی نمک باعث تقویت بینایی می شود اما در عوض مصرف پنیر شور باعث ضعف دید خواهد شد.
- مصرف افراطی پنیر نیز باعث ازدیاد خلط ریوی می شود.
- پنیر خاصیت آنتی فسفر دارد.
- پنیر اسیدی کننده خون است.
- به هنگام سرماخوردگی نیز بایستی از پنیر کمتر استفاده کرد.
گردآوري و تنظيم: گروه 7 گنج – اختصاصي 7 گنج
www.7ganj.ir
*** كپي برداري بدون ذكر نام و لينك فعال به 7 گنج مجاز نبوده و پيگرد قانوني دارد.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه