در اين مطلب از 7 گنج ، خواص و مضرات لپه را براي شما گردآوري كرده ايم. با ما همراه شويد...
در اين مطلب از 7 گنج ، خواص و مضرات لپه را براي شما گردآوري كرده ايم. با ما همراه شويد…
لپه از گروه حبوبات، یک گیاه دولپهای است و در خانواده نخود جای میگیرد. میدانید که حبوبات ارزش غذایی بسیار بالایی دارند و مناسبترین جایگزین برای گوشت هستند زیرا علاوه بر پروتئین، مقداری نشاسته هم دارند. بنابراین هم انرژی بدن را تامین میکنند و هم پروتئین مورد نیاز را به مصرفکننده میرسانند.
ارزش غذايي لپه
- هر واحد غذایی لپه که حدود یک فنجان نپخته است، معادل یک واحد گوشت یعنی 60 تا 90 گرم وزن دارد. بیشترین ارزش غذایی حبوبات به پروتئینشان بازمیگردد و برای افرادی که دچار سوءتغذیه هستند، کودک یا سالمندند یک انتخاب مناسب تلقی میشوند. با خوردن هر 100 گرم لپه 22 گرم پروتئین تامین میشود بنابراین کسانی که گوشت نمیخورند، بهتر است که لپه را به عنوان یکی از اعضای خانواده حبوبات با برنج مخلوط و آن را مصرف کنند.
- از نظر انرژی یک واحد غذایی لپه پخته، حدود 231 کیلوکالری انرژی و 16 گرم پروتئین دارد.
- لپه منبع خوب ویتامین B١، B٦ و اسیدفولیک نیز میباشد البته به شرطی که خیلی پخته نشود چون ویتامینهای گروه B در برابر حرارت ناپایدارند.
- جالب است بدانید که لپه از منابع گیاهی کلسیم نیز هست به طوری که با خوردن 100 گرم از آن حداقل 60 میلیگرم کلسیم تامین میشود البته این مقدار جذب پایینتری دارد اما برای آنهایی که شیر و لبنیات نمیخورند یک عادت غذایی مناسب تلقی میشود.
لپه و بیماریهای قلبی عروقی
- لپه منبع غنی فیبر است به همین دلیل برای کاهش کلسترول خون و کاهش بیماریهای قلبی – عروقی توصیه میشود.
- عامل دیگری که باز هم لپه را در کاهش بیماریهای قلبی – عروقی و تنظیم فشارخون برجسته میسازد، وجود پتاسیم است.
- به طوری که هر واحد آن حدود ۷۱۰ میلیگرم پتاسیم دارد. در مقابل پتاسیم، مقدار سدیم لپه کم است و به همین خاطر به افراد فشارخونی خوردن آن توصیه میشود.
- لپه مانع از ایجاد پلاک در رگهای خونی میشود از این رو به حفظ سلامت قلب کمک میکند.
لپه و کمخونی فقر آهن
- لپه از نظر مواد معدنی منبع خوب آهن بوده و برای افرادی که کمخون هستند، ماده غذایی مناسبی به حساب میآید. مصرف هر پیمانه لپه، ۱۴درصد نیاز روزانه بدن به آهن را تامین میکند.
لپه و سلامت دستگاه گوارش
- همانطور که ذکر شد لپه منبعی غنی از فیبر است به همین دلیل برای پیشگیری از یبوست توصیه میشود و احتمال ابتلا به بیماریهای روده را کاهش میدهد و در کاهش وزن نیز موثر است.
مصرف لپه در بارداري
- لپه جزو گروه گروه حبوبات و غلات است كه مصرف آن در بارداري توصيه ميگرددو بسيار مفيد است .
- لپه به علت فيبر بالايي كه دارد از يبوست مادران باردار نيز پيشگيري ميكند.
- همچنين لپه به واسطه دارا بودن اسيد فوليك، براي سلامت جنين نيز مفيد است.
لپه و بیماری دیابت
- آخرین تحقیقات انجامشده بیانگر این است که لپه حاوی کلسیم و منیزیم و اسید چرب است و از این لحاظ برای بیماران دیابتی فوقالعاده عالی است. لپه موجب میشود که کلیههای این بیماران خوب کار کند و چون حاوی آنتیاکسیدان نیز هست برای کاهش فشارخون بالا بسیار خوب و مفید است.
- گفتنی است کربوهیدرات و پروتئین موجود در حبوبات باعث میشوند فرد دیابتی مدت زیادی در طول روز احساس سیری کند و به سراغ مواد شیرین نرود.
نكات مهم مصرف لپه :
- لپه میتواند جایگزین خوبی برای نان و برنج باشد، البته هنگام طبخ نباید خیلی زیاد پخته شود.
- همچنين يكي از مزيت هاي لپه اين است كه در مقایسه با دیگر حبوبات این است که سریع پخته میشود.
هشدارها و مضرات لپه :
- لپه حاوی زنجیرهایی از قندهایی به نام گالاکتو- الیگوساکارید میباشد كه بدن انسان فاقد آنزیمهایی برای شکستن این زنجیره هستند. از اين رو افرادي كه دچار نفخ ميشوند كمتر مصرف كنند.
- اما لازم به ذكر است كه چون پوست لپه گرفته میشود به مراتب نفخش کمتر از سایر حبوبات بوده و مدت زمان لازم براي خيساندن آن نيز كمتر است.
- اما افرادی که احساس میکنند با مصرف لپه دچار نفخ میشوند، بهتر است آن را خیسانده، آب آن را دور بریزند و بعد آن را به غذایشان اضافه کنند.
- افراد مبتلا به آسم كه دچار نفخ نيز ميشوند بهتر است از لپه و مواد غذايي نفاخ ديگر كمتر استفاده كنند.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه