سبزی گشنیز که به طور معمول و حتی روزانه در آشپزی از آن استفاده میکنیم، خواص بسیار زیادی دارد و به عنوان بهبود دهنده عمل گوارش و هضم شناخته شده است.
خواص درماني گشنيز:
افزودن یک یا دو قاشق چایخوری آب گشنیز به مخلوط شیر تازه، یک ترکیب عالی برای درمان حالت تهوع و اسهال خونی است.
گشنیز خشک نیز به درمان اسهال کمک میکند.
گشنیز همچنین برای زنان به ویژه آنهایی که در دوره عادت ماهانه دچار خونریزی شدید میشوند، مفید است. برای استفاده از این خاصیت درمانی گشنیز میتوانید شش گرم از دانه آن را در۵۰۰ میلی گرم آب بجوشانید و پس از افزودن شکر به آن، این مخلوط را به صورت گرم استفاده کنید.
علاوه بر این، گشنیز برای کسانی که دچار مشکلات آرتریتی (التهاب مفصلی) هستند سودمند است چون این سبزی خواص ضد التهابی بسیاری دارد. برای این منظور نیز کافی است دانههای گشنیز خاکی را با آب بجوشانید و این مخلوط را بنوشید.
از سوی دیگر گشنیز بعنوان سبزی کاهش دهنده قند خون شناخته شده است و این کار را با تحریک ترشح انسولین انجام میدهد. این تاثیر به حدی است که آن را گیاه ضد دیابت نیز مینامند.
گشنیز در عین حال با پایین آوردن میزان کلسترول بد و افزایش سطح کلسترول خوب در خون به سلامت قلب کمک میکند.
خوردن تخم گشنیز معده را تقویت می کند و به همراه غذا به هضم آن کمک می کند. معده و روده را ضد عفونی می کند و کرم کش است. برای این منظور 2 تا 5 گرم تخم بو داده آن مصرف شود.
گردآوري شده توسط گروه 7گنج
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه