با همراه شويد در هفت گنج تا با طرز تهيه حلواي مجلسي زعفراني خوشمزه و خوشرنگ آشنا شويد...
با همراه شويد در هفت گنج تا با طرز تهيه حلواي مجلسي زعفراني خوشمزه و خوشرنگ آشنا شويد…
مواد لازم:
- آرد سفید : ۲ لیوان
- شکر : یک لیوان
- آب : یک و نیم لیوان
- روغن مایع: نصف لیوان
- كره: 100 گرم
- گلاب: يك چهارم ليوان
- زعفران آب كرده: يك چهارم ليوان
- مغز هل سابيده: در صورت تمايل مقداري
طرز تهیه :
- ابتدا شربت رو درست ميکنیم . برای اینکار آب و زعفران آبکرده و شکر رو مخلوط کرده و روی حرارت می گذاریم تا مواد حل شده و چند دقیقه بجوشه .
- آرد رو روی حرارت ملایم تفت می دیم تا بوی خامی اون بره و رنگش تغيير كنه . تقریبا”۴۰-۳۰ دقیقه طول می کشه . در اين مدت بايد مرتب آردها را به هم بزنيد تا نسوزد.
- روغن و کره رو اضافه می کنیم و مجددا” تفت می دهيم تا رنگش قهوه ای کمرنگ شود.
- از روی حرارت بر می داریم و شربت رو بهش اضافه می کنیم و حسابی هم می زنیم . اگه آرد بصورت گلوله گلوله بود و حلواتون شل بود نگران نباشید با هم زدن درست می شه .
- در اين مرحله گلاب و مغز هل را نيز به حلوا اضافه ميكنيم
- تقریبا” ۱۰-۵ دقیقه طول می کشه تا حلوا یکدست و سفت بشه . اگه حلواتون باز هم شل بود می تونید ۳-۲ دقیقه روی حرارت بذارید تا سفت بشه .
نكات مهم:
- اگه از شعله پخش کن استفاده کنید حرارت بصورت یکنواخت پخش می شه و بهتره .
- می توانید از آرد برنج يا آرد سنگک هم استفاده کنید فرقش اینه که رنگش تیره تر می شه در صورت استفاده از آرد برنج حلوا چسبندگي كمتري پيدا ميكند و رنگش اندكي روشن تر ميشود و در صورت استفاده از آرد سنگگ رنگ آن كمي تيره تر ميشود.
- اگر گلاب را زودتر به حلوا اضافه كنيم در اثر حرارت زياد عطر آن از بين مي رود.
- اگر آرد را به اندازه كافي تفت ندهيد و روغن و كره را زود به آن اضافه كنيد رنگ حلوا روشنتر ميشود و در صورتي كه بيشتر تفت دهيد رنگ آن مايل به قهوه اي ميشود.
- دقت کنید که وقتی که آرد گندم استفاده ميكنيد بايد در هنگان تفت دادن آرد بيشتر هم بزنيد چون آرد گندم خاصيت چسبندگي داشته و به هم مي چسبد و در صورتيكه مدام هم نزنيد گلوله گلوله ميشود. در صورتیکه آرد برنج و سبوس دار اینطور نیستند و احتیاج به هم زدن کمتری دارند
نوش جان ….
پيشنهاد ما:
مشاهده مجموعه مدلهاي تزيين حلوا
خیلی ممنونم. خیلی بافت خوبی داشت طبق دستور پختم. اولین حلوایی بود که میپختم. اگر کمی شکرش بیشتر باشه هم خوبه.