عمل ساده پاکسازی پایه و اساس هر روتین مراقبت از پوست سالم است. پوست رابط ما با جهان است. از ما در برابر آفتاب، گرما و نور محافظت میکند و مدام خود را التیام و تجدید میکند. ساختار پوست فوق العاده انعطاف پذیر و در عین حال ظریف است. پوست به صورت روتین به پاکسازی ملایم و معمولی و به دنبال آن تغذیه و آبرسانی نیاز دارد. برای تمیز کردن کامل پوست و مراقبت از آن ابتدا باید ساختار پوست را بشناسید و براساس آن یک پاک کننده انتخاب کنیم تا ابتدا از شر آلودگیها خلاص شوید. شستشوی مداوم تنها بخشی از پاکسازی پوست است و پاکسازی روشهای مختلفی دارد. در اینجا به برسی بعضی از کاربردیترین روشهای آشنایی با پوست و پاکسازی آن خواهیم پرداخت.
آشنایی با ساختار پوست
خارجیترین بخش پوست شامل سه لایه اصلی است. اپیدرم، لایه شاخی و لایه هیدرولیپیدی.
اپیدرم: از بین سه لایه اصلی پوست، اپیدرم بیرونی ترین لایه است. عملکرد اصلی آن محافظت از عملکرد درونی ما در برابر انبوه مهاجمان خارجی از جمله نور، گرما، باکتری ها و آلودگی.
لایه شاخی: ضخامت این لایه تنها یک ششم یک ورق کاغذ است و لایه شاخی، بالاترین لایه اپیدرم است. یک دیوار آجری را در نظر بگیرید. آجرها سلول های پوستی هستند (به نام کورنئوسیت ها) که از ما محافظت میکنند و ملات نگهدارنده این سلولها چربیهای طبیعی به نام لیپیدهایی پوست هستند.
لایه هیدرولیپیدی: لایه هیدرولیپیدی که برای حفظ رطوبت در پوست بسیار مهم است، لایه شاخی پوست را میپوشاند. ممکن است توسط عوامل محیطی از جمله هوای سرد، تهویه هوای خشن، یا تمیز کردن بیش از حد، مختل شود که منجر به خشکی یا تحریک شود.
انتخاب پاک کننده برای هر نوع پوست
پوست خشک و حساس به پاکسازی ملایم نیاز دارد تا از آسیب به لایه هیدرولیپیدی جلوگیری شود. برای کسانی که پوست چرب دارند، ما پاککنندهای را توصیه میکنیم که چربی اضافی را از بین میبرد و پوست را در تعادل نگه میدارد. پوستهای مختلط به پاک کننده خاصی احتیاج دارند که قسمتهای چرب را به خوبی پاک کند و از خشکی بیش از حد قسمتهای خشک جلوگیری کنند. برای پوستهای معمولی، ما یک روتین پاکسازی ملایم اما موثر را برای حفظ تعادل پوست پیشنهاد میکنیم. در هنگام خرید پاک کننده یا شوینده پوستی به نوع پوست خود و فرمولاسیون محصول مورد نظر توجه کنید تا به لایههای پوستتان آسیبی وارد نشود.
برای پاکسازی صحیح روشهای زیادی هستند که میتوانید از آن استفاده کنید. باید توجه داشته باشید اگر پوستی حساس و آسیبپذیر دارید این کار را با مشورت پزشک متخصص خود انجام دهید. در یکی از روشهای صحیح پاکسازی صورت را برای کسانی که پوستی نرمال دارند بررسی خواهیم کرد.
مرحله 1: شستشو و پاکسازی
صورت خود را با فوم شستشوی صورت یا پاک کننده صورت و آب ولرم بشویید. آن را با یک حوله نرم خشک کنید. اگر به تازگی به خانه برگشته اید، احتمالاً منافذ پوست شما به دلیل وجود آلودگیهای محیطی بسته شده است و یک بار شستشو ممکن است به درستی پوستتان را پاک نکند. بنابراین، مقداری شیر پاک کننده را روی یک پد پنبهای بریزید و تمام قسمتهای پوست خود را پاک کنید. لایهبردارهای صورت که حاوی مواد پاک کننده ملایم هستند، پوست را روشن میکنند، سلولهای مرده را از بین میبرند و پوستی درخشان را آشکار میکنند که کاملاً برای آبرسانی آماده شده است.
دو بار در هفته، پاکسازی روزانه خود را با یک لایه بردار پوست یا ماسک تکمیل کنید. در حالی که پاک کننده های روزانه برای پاکسازی سطح پوست مناسب هستند، پاکسازی عمیق و منظم برای حذف سلول های مرده پوست و پاک کردن تجمع چربی یا آلودگی منافذ لازم است. لایه بردارها در انواع ایرانی و خارجی برای متعادل کردن چربی پوست و پاکسازی عمیق آن مناسب هستند و اکنون بهترین مدل های اسکراب و لایه بردار پوست در بازار داخلی موجود است که برای رسیدگی بیشتر به پوست میتوانید از آنها استفاده کنید.
مرحله 2: بخار
در مرحله بعد، از یک دستگاه بخور پوست استفاده کنید. حدود 5 تا 10 دقیقه برای دریافت بخور صبر کنید تا پوست حالت مرطوبی به خود بگیرد و منافذ آلوده کمی باز شود. اگر دستگاه بخور ندارید، میتوانید مقداری آب را در ظرفی گرم کنید و بالای ظرف بایستید. برای نتیجه موثرتر، هنگام انجام این کار، خود و ظرف را با حوله بپوشانید. پس از بخور از پاک کننده جوش سرسیاه استفاده کنید تا جوش های سرسیاه را از بین ببرید و پوست خود را به همراه یک حوله تمیز پاک کنید.
مرحله 3: افشانه صورت
مرطوب کنندههای صورت پوست شما را نرم و درخشان میکند. اسپریهای مرطوب کننده که حالت آبپاش دارد پس از بخور که منافذ پاکسازی و باز شده مناسب است. این افشانهها منافذ پاکسازی شده را مرطوب میکند و به حالت اولیه باز میگرداند.
مرحله 4: تونر
پس از گذشت 5 دقیقه یک دستمال تمیز را روی صورت خود قرار دهید و باقی رطوبت را با این دستمال بگیرید، سپس از یک تونر استفاده کنید که به حفظ تعادل pH کمک میکند. میتوانید به جای مواد موجود در فروشگاه ها از سرکه سیب، آلوئه ورا، خیار یا گلاب به عنوان تونر استفاده کنید. همچنین میتوانید از این مقاله روش درست کردن تونر در خانه را مطالعه کنید.
مرحله 6: کرم دور چشم بزنید
پوست اطراف چشم حساس و آسیبپذیر است. استفاده از مرطوبکنندههای معمولی دست و صورت به هیچ عنوان برای این قسمت مناسب نیست و با گذشت زمان خطوط عمیقی را در این قسمت از صورت ایجاد خواهند کرد. دور چشم مستعد میلیا است. میلیا دانههای ریز سفید رنگی است در حلقه زیر چشم ایجاد میشود. بهترین انواع کرم دور چشم برای رفع مشکلات پوستی این ناحیه (سیاهی، التهاب، پف، گودی، چروک) مناسب هستند و مارکهای مختلفی همچون لدورا، کلینیک، لورال، پریم و نیتروژنا این محصول را تولید میکنند.
مرحله 7: مرطوب کننده کرمی
مرحله آخر استفاده از مرطوب کننده است. یک مرطوب کننده آبرسان را روی پوست و گردن خود بمالید. مرطوب کننده کرمی برای حفظ نرمی پوست توصیه میشود و پس از انجام پاکسازی حتما باید استفاده شود. به نوع مرطوب کننده دقت کنید و محصولی مطابق با پوست خود تهیه کنید.
پاکسازی پوست جدا از حفظ سلامت پوست باعث میشود هنگام آرایش به بهترین شکل میکاپ روی پوست بخوابد و از ترک خوردن پوست به هنگام آرایش( براثر خشکی و عدم رطوبت پوست ) و یا مشخص شدن منافذ بزرگ پوست جلوگیری میشود.
نویسنده: سارا اقبالی
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه