آموزش طرز تهیه حلوا مجلسی زعفرانی . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
مواد لازم:
آرد سفید : ۲ لیوان
شکر:یک لیوان
آب :یک و نیم لیوان
روغن مایع:نصف لیوان
کره:۱۰۰ گرم
گلاب: یک چهارم لیوان
زعفران آب کرده:یک چهارم لیوان
مغز هل ساییده: درصورت تمایل مقداری
پودر کاکائو: یک قاشق
طرز تهیه
ابتدا شربت رو درست میکنیم . برای اینکار آب و زعفران آبکرده و شکر رو مخلوط کرده و روی حرارت می گذاریم تا مواد حل شده و چند دقیقه بجوشد.آرد رو روی حرارت ملایم تفت می دیم تا بوی خامی آن برود و رنگش تغییر کند. تقریبأ۴۰-۳۰ دقیقه طول می کشد، در این مدت باید مرتب آردها را به هم بزنید تا نسوزد.روغن و کره رو اضافه می کنیم و مجددأ تفت می دهیم تا رنگش قهوه ای کمرنگ شود.از روی حرارت بر می داریم و شربت رو بهش اضافه می کنیم و حسابی هم می زنیم . اگه آرد بصورت گلوله گلوله بود و حلواتون شل بود نگران نباشید با هم زدن درست می شود.در این مرحله گلاب و مغز هل را نیز به حلوا اضافه میکنیم تقریبأ ۱۰-۵ دقیقه طول می کشد تا حلوا یکدست و سفت شود . اگه حلواتون باز هم شل بود می توانید ۳-۲ دقیقه روی حرارت بذارید تا سفت شود.در آخر کمی از حلوا رو جدا کنید ویک قاشق پودر کاکائو را در مقدار خیلی کمی آب حل میکنیم وبه حلوا اضافه میکنیم و برای تزئین استفاده میکنیم.از پرک بادام و خلال پسته وبادام هم میتونید برای تزئین استفاده کنید.
نکات مهم:
اگه از شعله پخش کن استفاده کنید حرارت بصورت یکنواخت پخش می شود و بهتره.می توانید از آرد برنج یا آرد سنگک هم استفاده کنید فرقش اینه که رنگش تیره تر می شود در صورت استفاده از آرد برنج حلوا چسبندگی کمتری پیدا میکند و رنگش اندکی روشن تر میشود و در صورت استفاده از آرد سنگگ رنگ آن کمی تیره تر میشود.اگر گلاب را زودتر به حلوا اضافه کنیم در اثر حرارت زیاد عطر آن از بین می رود.اگر آرد را به اندازه کافی تفت ندهید و روغن و کره را زود به آن اضافه کنید رنگ حلوا روشنتر میشود و در صورتی که بیشتر تفت دهید رنگ آن مایل به قهوه ای میشود.دقت کنید که وقتی که آرد گندم استفاده میکنید باید در هنگان تفت دادن آرد بیشتر هم بزنید چون آرد گندم خاصیت چسبندگی داشته و به هم می چسبد و در صورتیکه مدام هم نزنید گلوله گلوله میشود. در صورتیکه آرد برنج و سبوس دار اینطور نیستند و احتیاج به هم زدن کمتری دارند
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه