آموزش طرز تهیه نان گردویی و نان معمولی با خمیرمایه ی ترش ایتالیایی . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
مواد لازم
آرد کامل گندم ………….. 500 گرم
آرد …………………….. 500 گرم
خمیرمایه ی ترش ………… 300 گرم
آب آشامیدنی ولرم ………. 600 میلی لیتر
نمک ……………………. 1 قاشق غذاخوری
مغز گردو ………………. به مقدار دلخواه
طرز تهیه
در ظرفی نمک را در کمی آب ولرم حل می کنیم. آرد کامل گندم (آرد سبوس دار) و آرد معمولی را در ظرفی با هم مخلوط کرده و وسط آرد را گود می کنیم و خمیرمایه ی ترش را در گودی آرد می ریزیم و اجازه می دهیم به مدت 5 دقیقه بماند سپس آب(بدون نمک) را کم کم و کنترل شده به مواد اضافه کرده و خمیر را ورز می دهیم سپس محلول آب نمک را به خمیر اضافه کرده و به ورز دادن ادامه می دهیم. بعد از این که خمیر را خوب ورز دادیم، روی خمیر را با پارچه ی تمیزی می پوشانیم و اجازه می دهیم خمیر استراحت کند تا عمل بیاید. طبق دستور اصلی، خمیر را سر شب آماده کرده و تا آخر شب اجازه می دهیم خمیر استراحت کند سپس خمیر عمل آمده را به 2 قسمت مساوی تقسیم کرده و هر قسمت را دوباره ورز می دهیم و بعد به یک قسمت از خمیر، مغز گردو اضافه کرده و ورز می دهیم و آن را درون قالب نان صبحانه که از قبل درون آن کاغذ روغنی قرار داده ایم، می گذاریم و قسمت دیگر را نیز در قالب گرد که از قبل درون آن کاغذ روغنی گذاشته ایم، قرار می دهیم و روی خمیر درون هر دو قالب را آرد پاشیده و با پارچه ی تمیزی می پوشانیم و اجازه می دهیم تا صبح استراحت کند سپس روی خمیرها را با چاقوی تیز، برش هایی ایجاد کرده و سپس به مدت 10 دقیقه در فری که از قبل با دمای 250 درجه ی سانتی گراد روشن کرده ایم و برای ایجاد رطوبت یک ظرف فلزی یا پیرکس کوچک پر از آب داغ کف آن گذاشته ایم، قرار می دهیم سپس دمای فر را روی 220 درجه ی سانتی گراد تنظیم می کنیم و دوباره بعد از 10 دقیقه روی 200 درجه ی سانتی گراد حرارت بالا و پایین، تنظیم می کنیم تا نان بپزد. روی این نان کاملا برشته شده و داخل آن نرم و لطیف خواهد بود.
.
تنتون سالم، دلتون شاد و سفره تون پر برکت.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه