آموزش طرز تهیه نان کاتمر سیواس . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
مواد لازم:
شیر…………………..1 لیوان
آب…………………… 1لیوان
روغن زیتون………….. 1 فنجان
خمیرمایه…………….. 1 قاشق غذاخوری
شکر………………… 1 قاشق غذاخوری
نمک…………………. 1 قاشق مربا خوری
آرد………………….. حدود 5 لیوان( نصف آن را می توانیم از آرد سبوس دار استفاده کنیم.)
.
مواد لازم میان نان:
کره…………………. 200 گرم
روغن زیتون………….. 1 فنجان
.
مواد لازم روی نان:
زرده ی تخم مرغ……… 1 عدد
ماست……………….. 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه
شیر ولرم، خمیرمایه و شکر را در ظرفی مخلوط کرده و اجازه می دهیم به مدت 10 دقیقه بماند. آب و روغن_زیتون را در ظرف گودی ریخته و مخلوط خمیرمایه را نیز به آن اضافه کرده و مخلوط می کنیم سپس مخلوط آرد و نمک را کم کم به مواد اضافه کرده و مخلوط می کنیم و ورز می دهیم تا خمیر لطیفی حاصل شود که به دست نمی چسبد. روی خمیر را با پارچه ی تمیزی می پوشانیم و اجازه می دهیم حدود یک ساعت بماند تا عمل بیاید. کره را در تابه ای ریخته و روی شعله ی کم اجاق می گذاریم تا فقط ذوب شود و نباید داغ شود و از روی شعله ی اجاق، برمی داریم سپس روغن زیتون را به آن اضافه کرده و مخلوط می کنیم. خمیر عمل آمده را به 4 قسمت مساوی، تقسیم می کنیم. یک قسمت از خمیرها را روی یک سطح صاف آردپاشی شده به وسیله وردنه، بزرگ و نازک، باز می کنیم. سطح خمیر باز شده را کاملا به مخلوط کره، آغشته می کنیم. خمیر دوم را نیز مانند خمیر اول باز کرده و سطح آن را به مخلوط کره آغشته می کنیم سپس یک لبه ی خمیر را به سمت مرکز خمیر آورده و تا می کنیم و روی آن قسمت را به مخلوط کره آغشته می کنیم سپس لبه ی مقابل را کاملا روی لایه ی قبلی تا می کنیم و روی آن را کاملا به مخلوط کره، آغشته کرده و لبه ی بالایی خمیر را به سمت مرکز خمیر و روی لایه های قبلی، تا کرده و سطح آن را به مخلوط کره آغشته می کنیم سپس آخرین لبه ی خمیر را روی تمام لایه های قبلی، تا می کنیم و سطح آن را به مخلوط کره، آغشته می کنیم. این خمیر لایه لایه تا شده را وسط خمیر اولی که باز کرده بودیم، قرار می دهیم و دوباره تمام مراحل تا کردن را مطابق خمیر قبلی، براي این خمیر انجام می دهیم و فراموش نمی کنیم که سطح تمام لایه ها را به مخلوط کره آغشته کنیم. این خمیر لایه لایه را کناری می گذاریم تا استراحت کند و تمام این مراحل را برای دو قسمت باقی مانده از خمیر نیز، انجام می دهیم و خمیر لایه لایه ی دوم را نیز کناری می گذاریم تا استراحت کند سپس خمیر لایه لایه ی قبلی را روی سطح صاف آردپاشی شده( روی خمیر را هم کمی آردپاشی می کنیم)، به وسیله ی وردنه به ضخامت یک سانتی متر، به شکل مستطیل باز می کنیم. سطح آن را به مخلوط کره، آغشته کرده و خمیر را از وسط تا می کنیم و سطح آنرا به مخلوط کره آغشته کرده و دوباره آن را از وسط تا می کنیم و به وسیله چاقو، روی سطح خمیر، برش هایی ایجاد می کنیم. سطح خمیر را با مخلوط زرده ی
دوباره تمام این مراحل را برای خمیر لایه لایه ی دوم هم انجام می دهیم. خمیرها را در سینی فر که کف آن کاغذ روغنی انداخته ایم، قرار می دهیم و درون فری که از قبل با دمای 200 درجه ی سانتی گراد روشن کرده ایم، قرار می دهیم تا نان بپزد و روی آن طلایی شود.
.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه