آموزش طرز تهیه نان پیتا . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
مواد لازم:
شیر ولرم ……………….. 1 لیوان
آب ولرم …………………. نصف لیوان
ماست …………………… نصف لیوان
روغن مایع …………….. 2 قاشق غذاخوری
خمیرمایه ……………….. 2 قاشق چایخوری
شکر ……………………… 1 قاشق غذاخوری پُر
نمک ……………………… یک و نیم قاشق مرباخوری
آرد ……………………….. حدود پنج تا پنج و نیم لیوان
.
طرز تهیه
برای تهیهی خمیر نان پیتا ، شیر ولرم، آب ولرم، ماست و روغن مایع را در ظرف گود مناسبی ریخته سپس خمیرمایه، شکر و نمک را اضافه کرده و همهی مواد را به خوبی با هم مخلوط میکنیم. آرد را کمکم و با دقت اضافه کرده و مخلوط میکنیم و ورز میدهیم تا خمیر نرمی حاصل شود که به دست نمیچسبد. خمیر را از ظرف خارج کرده و روی میز، حدود 5 دقیقهی دیگر ورز میدهیم سپس خمیر را دوباره درون ظرف قرار داده و روی ظرف را با سلفون میپوشانیم و اجازه میدهیم در دمای اتاق به مدت 35 دقیقه استراحت کند و عمل بیاید. خمیر عمل آمده را کمی ورز میدهیم تا هوای آن گرفته شود سپس خمیر را روی میزِ کمی آردپاشی شده قرار میدهیم و آن را به تکههایی به بزرگی نارنگی تقسیم کرده و چونه میزنیم. با این مقدار از خمیر حدود 11 چونهی خمیر خواهیم داشت. چونهها را روی میز آردپاشی شده، به وسیلهی وردنه، به شکل دایره با قطر حدود 12 تا 13 سانتیمتر باز میکنیم. خمیرهای باز شده را درون سینی فر که کف آن کاغذ روغنی قرار دادهایم، میچینیم. حدود 5 خمیر در هر سینی فر قرار میگیرد. سینی فر را حدود 9 تا 10 دقیقه درون فری که از قبل با دمای 250 درجهی سانتیگراد روشن کردهایم قرار میدهیم تا نون پیتا بپزد و کاملا پف کند و روی آن طلایی شود. باید دقت کنیم که زمان پخت بیشتر از 10 دقیقه نشود و نانها نسوزد.
.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه