آموزش طرز تهیه گراتن بادمجان . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
گراتن بادمجان یا همان موساکا بادمجان از غذای خوشمزه و معروف کشور یونان می باشد و هم اکنون به دلیل طعم و مزه عالی اش در بسیاری از هتل ها و رستوران های کشورمان، این غذای یونانی خوشمزه سرو می شود.
طرز تهیه گراتن بادمجان بسیار ساده و آسان می باشد و اگر به دنبال تهیه یک پیش غذای مجلسی شیک و خوش طعم برای پذیرایی از مهمان های خود هستید، گراتن بادمجان می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
مواد لازم سس
آرد سفید شیرینی پزی 1 قاشق غذاخوری
کره یک قاشق غذاخوری یا 25 گرم
شیر گرم یک لیوان
طرز تهیه سس
1. برای درست کردن سس بشامل یا همان سس سفید مخصوص گراتن بادمجان، آرد را در یک تابه روی حرارت قرار می دهیم و به مدت 2 دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود. مواظب باشید آرد تغییر رنگ ندهد.
2. سپس کره را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا کره ذوب شود و با آرد مخلوط شود. در ادامه شیر گرم را به آرامی و به تدریج اضافه می کنیم و به صورت مرتب با همزن دستی هم می زنیم تا آرد گلوله گلوله نشود. (اگر شیر سرد اضافه کنید آرد گلوله گلوله می شود)
3. بعد از اضافه کردن شیر کمی نمک و فلفل سیاه می زنیم و بعدش به صورت مرتب هم می زنیم تا سس کمی غلیظ تر شود و غلظت آن شبیه غلظت فرنی شود. به هیچ وجه از روغن به جای کره استفاده نکنید چون در این صورت سس علاوه بر اینکه بو خواهد داد، خوشمزه هم نمی شود.
4. پس از اینکه غلظت سس همانند غلظت فرنی شد، سس را از روی حرارت برمیداریم و بعد از خنک شدن آن را برای تهیه گراتن بادمجان استفاده می کنیم.
مواد لازم گراتن بادمجان
سیب زمینی 2 عدد متوسط
بادمجان متوسط 4 عدد
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
پیاز 1 عدد بزرگ
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا به میزان نیاز
سیر دو حبه
روغن مایع به میزان لازم
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز به میزان لازم
طرز تهیه
1. برای درست کردن گراتن بادمجان خوشمزه، سیب زمینی ها را به خوبی می شوییم و بعدش در یک قابلمه با مقداری آب روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد. بعد از اینکه سیب زمینی ها پخت، آن ها را کنار می گذاریم.
2. بادمجان ها را پس از اینکه پوست گرفتیم به صورت حلقه ای برش می زنیم و به مدت نیم ساعت داخل آب و نمک می گذاریم تا تلخی شان گفته شود. بهتر است بادمجان ها را پس از اینکه داخل آب و نمک قرار دادیم یک بشقاب روی آن ها قرار بدهیم تا بادمجان ها به طور کامل داخل آب و نمک بروند.
3. بعد از اینکه بادمجان ها را آبکشی کردیم، صبر می کنیم تا آب بادمجان ها گرفته شود و خشک شود. سپس بادمجان ها را در یک تابه مناسب با مقداری روغن سرخ می کنیم. بعد از اینکه یک طرف بادمجان ها سرخ شد، برمی گردانیم تا طرف دیگرشان هم سرخ شود.
4. حالا تو همان تابه، پیاز را نگینی خرد می کنیم و با مقداری روغن تفت می دهیم تا شفاف و سبک شود. بعدش گوشت چرخ کرده را اضافه می کنیم و تفت می دهیم و در ادامه سیر رنده شده، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز را اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
5. در انتها یک قاشق غذاخوری رب اضافه می کنیم و بعد از چند ثانیه تفت دادن، حرارت زیر تابه را خاموش می کنیم. سپس فر را با دمانی 180 درجه سانتی گراد روشن می کنیم و به مدت 15 دقیقه صبر می کنیم تا فر گرم شود.
6. در این مرحله یک ظرف مناسب برای قرار دادن گراتن داخل فر انتخاب می کنیم. می توانید از یک ظرف پیرکس تا تفلون برای این کار استفاده کنید. حالا کف ظرف مورد نظر خود را با روغن مایع چرب می کنیم و ابتدا سیب زمینی های پخته را کف ظرف می چنیم.
7. در ادامه یک لایه بادمجان سرخ شده می چنیم و روی آن مایه گوشتی می چینیم و بعدش برای لایه دیگر دوباره بادمجان و مایه گوشتی می چنیم و برای آخرین لایه سس بشامل را می ریزیم و در انتها پنیر پیتزا را اضافه می کنیم. در صورت تمایل می توانید از گوجه فرنگی هم استفاده کنید.
8. حالا گراتن آماده شده را داخل فر گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد می گذاریم تا بپزد. پس از اینکه روی پنیر پیتزا طلایی و برشته شد و گراتن به طور کامل پخت، آن را از فر خارج می کنیم و بعدش سرو می کنیم. امیدواریم از خوردن این گراتن بادمجان و سیب زمینی خوشمزه لذت ببرید.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه