آموزش طرز تهیه باسلوق آجیلی . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
زمان تهیه ۱۵ دقیقه
زمان پخت ۲ دقیقه
مواد لازم برای 12 نفر
آجیل دلخواه (بادام، پسته، فندق، گردو) 1 پیمانه
ژله دلخواه ( آلبالو، لیمو، آناناس و..) 2 بسته
پودر نارگیل یا پودر پسته 1 پیمانه
هل 1 قاشق
گلاب 2 قاشق
نشاسته 1/4 پیمانه
شکر 1/2 پیمانه
آب 2 پیمانه
طرز تهیه
1-پودر نشاسته رو با ۱ پیمانه آب سرد مخلوط میکنیم.
2-شکر را با ۱ پیمانه دیگر آب روی حرارت گذاشته تا داغ شده و شروع به جوشیدن کند.
3-ژله را درمخلوط آب و شکر ریخته و هم می زنیم تا کاملاْ مخلوط شود.
4-نشاسته حل شده را اضافه می کنیم.
5-مرتباْ هم زده تا شروع به غلیظ شدن کند.
6-گلاب و هل را می ریزیم.
7-مواد را برای ۲ دقیقه می جوشانیم.
8-از روی اجاق برمی داریم و برای ۱۰ دقیقه در دمای اتاق نگه داشته تا کمی خنک شود.
9-آجیل را اضافه می کنیم.
10-قالب مستطیل، اندازه ۲۰ در ۲۵ سانت را با کاغذ روغنی می پوشانیم.
11-مقداری پودر نارگیل یا پسته در قالب می ریزیم.
12-مواد باسلق را روی پودر نارگیل می ریزیم.
13-بعد از ۵ دقیقه پودر نارگیل یا پسته بیشتری را سراسر سطح باسلق پخش می کنیم.
14-بمدت ۳ ساعت در یخچال قرار می دهیم.
15-به شکل دلخواه برش می زنیم.
سایر نکات
باسلق ( راحت الحلقوم ) نوعی شیرینی و سوغات مراغه، ملایر و اراک است. برای تهیه این شیرینی از دوشاب (شیره انگور)، نشاسته، مغز بادام یا مغز هستهٔ شیرین زردآلو و ادویه استفاده می شود. باسلوق را به جای چیدن بر روی نخ، گرد کرده داخلش مغز گردو میگذارند و در ظروف سفالی می چینند تا شکرک بیاورد. این نوع را سجوق می نامند.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه