آموزش طرز تهیه خورش آلبالو باکوفته قلقلی . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
زمان تهیه ۳۰ دقیقه
زمان پخت ۶۰ دقیقه
مواد لازم برای 2 نفر
آلبالو بدون هسته 200 گرم
شکر 2 قاشق سوپ خوری
گوشت چرخ کرده 250 گرم
کره کمی
پیازد 1 عدد
سبزی تازه معطر (جعفری،نعنا،ریحون) 3 قاشق مربا خوری
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
لواشک آلبالو 60 گرم
خلال پسته برای تزیین کمی
روغن به مقدار لازم
مواد لازم برای پلو با ته دیگ ته چین
برنج 2 پیمانه
تخم مرغ (زرده) 1 عدد
ماست 1 قاشق سوپ خوری
زعفران آب کرده 1 قاشق سوپ خوری
کره کمی
طرز تهیه
1-آلبالوهاي بدون هسته را در قابلمهاي با شكر مخلوط كرده، روي حرارت بگذاريد تا يكي، دو جوش بزند و آلبالوها كمي شيرين شوند، بعد از روي حرارت برداريد. لواشك را تكهتكه كرده و در مقداري آب بخيسانيد.
2-پياز را پوست كنده و رنده كنيد. گوشت چرخكرده را همراه پياز مخلوط كرده و ورز دهيد. نمك، فلفل و زردچوبه را اضافه كرده و مخلوط كنيد.
3-به مايه گوشت سبزيهاي معطر ريز خرد شده را افزوده و خوب با مواد ديگر مخلوط كنيد و ورز دهيد. از مايه گوشتي به اندازه يك گيلاس برداشته و در كف دست قلقلي كنيد.
4-همه مايه گوشت را به همين صورت به شكل كوفته قلقليهاي ريز درآوريد و كنار بگذاريد. در قابلمهاي كمي روغن يا كره ريخته و روي حرارت بگذاريد. بعد از داغ شدن روغن كوفتهقلقليها را در روغن سرخ كنيد.
5-در اين فاصله لواشكها را خوب در آب جوش حل كرده و صاف كنيد. چند بار از صافي رد كنيد تا همه تكههاي لواشكها در آب جوش حل شده و به شكل سس درآيد. حالا اين سس را به قابلمهاي كه كوفتهها را در آن سرخ كرديد اضافه كرده و حرارت را كم كنيد تا گوشت بپزد.
6-آلبالوهاي شيرينشده را از صافي رد كنيد. آب آنها را به قابلمه خورش اضافه كرده و دانههاي آلبالو را با مقداري كره تفت دهيد و بعد به مواد اضافه كنيد.بعد از حدود ۱۰ـ۸ دقيقه كه خورش جوشيد، آن را از روي حرارت برداريد و در ظرف مورد نظر ريخته و با خلالهاي پسته تزئين كنيد
7-روش تهيه : پلوي تهچين قالبي
8-برنج را به مدت چند ساعت خيس كنيد و طبق معمول آبكش كردن عمل كنيد. بعد از آبكش كردن يك كفگير از برنج را با زرده تخممرغ، ماست و زعفران مخلوط كنيد.
9-قالب موردنظر را با كره چرب كرده، برنج مخلوط شده با مايه تهچين را در تهقالب ريخته، فشرده كنيد. برنج سفيد را هم روي مايه تهچين ريخته و روي قالب را با كاغذ آلومينيوم بپوشانيد.
10قالب را در فر از پيش گرمشده با حرارت ۱۸۰ درجه سانتيگراد به مدت ۴۵ دقيقه حرارت دهيد تا پلو آماده شود. بعد از اين مدت قالب را از فر بيرون بياوريد و صبر كنيد تا حرارتش را از دست بدهد. بعد قالب را در ظرف مورد نظر برگردانيد.
سایر نکات
با دو قاشق شكر خورشتان ملس (ترش و شيرين) ميشود. اگر ميخواهيد خورشتان شيرينتر شود مقدار شكر را به چهار قاشق افزايش دهيد و در صورتي كه ترش دوست داريد ميتوانيد كلا شكر را حذف كنيد.
از هر سبزي معطر (جعفري، نعنا و ريحان) يك قاشق مرباخوري كافي است.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه