آموزش طرز تهیه پِردِه پیلاوی . با این آموزش آشپزی در هفت گنج همراه باشید.
زمان تهیه ۶۰ دقیقه
زمان پخت ۶۰ دقیقه
مواد لازم برای 6 نفر
ماست1/2 لیوان
شیر 1/2 لیوان
روغن مایع 1/2 لیوان
تخم مرغ 2 عدد
بیکینگ پودر 1/2 قاشق چای خوری
نمک 1/2 قاشق چای خوری
آرد 3 لیوان
مواد لازم
برنج 3 پیمانه
کشمش 1 پیمانه
بادام خیس خورده 1/2 پیمانه
گردو 1/2 پیمانه
زرشک 1 پیمانه
گوشت چرخ کرده یا فیله مرغ 3 پیمانه
پیاز متوسط 2 عدد
زعفران 1 گرم
پودر هل 1 قاشق چای خوری
پودر دارچین1/2 قاشق چای خوری
نمک 3 قاشق چای خوری
زردچوبه 2 قاشق چای خوری
پودر فلفل سیاه 1/2 قاشق چای خوری
کره یا روغن جامد 1 قاشق غذا خوری
طرز تهیه
1-ابتدا خمیر را آماده میکنیم.برای این کار تمام موادخمیر غیر از آرد را با چنگال کمی مخلوط میکنیم و کم کم آرد را اضافه میکنیم و ورز می دهیم تا بحالتی برسد که خمیر لطیف باشد و به دست نچسبد.مقدار آرد تقریبی است و لزوما همه ی ۳لیوان آرد استفاده نمیشود.
2-خمیر را ده دقیقه ورز میدهیم تا کاملا یکدست شود.سپس روی خمیر را با یک کیسه ی پلاستیکی پوشانده و در محیط آشپزخانه به مدت یک ساعت استراحت می دهیم.
3-برنج را با ۶پیمانه آب به مدت ۴۵دقیقه می خیسانیم.زعفران را با نصف استکان آب جوش دم می کنیم.
4-زرشک و کشمش را در آبکش ریخته و کمی می شوییم و به همراه گردوی خورد شده در مقدار کمی روغن به مدت ۳تا۴ دقیقه با شعله ی متوسط تفت میدهیم و کنار میگذاریم.
5-پیاز را ریز خورد میکنیم و با مقداری روغن تفت می دهیم تا کمی نرم شود سپس تکه های ریز فیله ی مرغ یا گوشت چرخ شده را اضافه می کنیم؛ زردچوبه ،نمک، فلفل،پودر هل و دارچین را اضافه می کنیم و با شعله ی متوسط تفت می دهیم تا گوشت پخته شود،
6-پس از پخت گوشت زعفران دمکرده و مخلوط زرشک گردو و کشمش را اضافه میکنیم و شعله را خاموش می کنیم.
7-برنجی را که خیسانده ایم چلو کش می کنیم. و پس از چلوکش کردن حدود ده دقیقه صبر میکنیم تا از حرارت آن کم شود.
8-به سراغ خمیر می رویم.روی میز کار را آرد پاشی کرده و با کمک وردنه خمیر را به ضخامت ۲یا۳ میلیمتر پهن میکنیم.کف قالب ساده (قابلمه یا ماهیتابه)را با کره کاملا چرب می کنیم و بادام هایی را که از شب قبل خیسانده ایم کف قالب می چینیم.
9-خمیر را که پهن کرده ایم به آرامی بلند میکنیم و کف قالب روی بادام ها می گذاریم، و اضافه های دور قالب را با چاقو می بریم.بهتر است برای راحتی کار و بلند کردن خمیر آن را دور وردنه تاب دهید و به قالب منتقل کنید.
10-از برنج چلو کش کرده مقداری کف قالب ریخته ، روی آن از مواد گوشتی می ریزیم و دوباره برنج…همین کار را ادامه می دهیم تا قالب پر شود.در آخر با کف دست مقداری روی آن فشار میدهیم تا فشرده و صاف شود.
11-آن مقدار خمیری که باقی مانده را با وردنه پهن کرده و روی برنج را با آن می پوشانیم.سعی کنید دو لبه ی خمیر زیر و روی برنج را با انگشت به خوبی بهم بچسبانید.
12-قالب را در طبقه وسط فری که از ده دقیقه قبل با حرارت۱۸۰درجه سانتیگراد روشن کردیم قرار می دهیم و پس از گذشت یک ساعت چک می کنیم اگر خمیر برشته و خوشرنگ بود برای مدت یک دقیقه شعله ی بالای فر را هم روشن می کنیم تا روی خمیر نیز طلایی شود.
13-برای چک کردن و اطلاع از پخته بودن خمیر زیرین یک سینی روی قالب گذاشته و برمیگردانیم و قالب را برمیداریم،اگر پخته نبود دوباره قالب را روی آن می گذاریم و به کمک سینی برمیگردانیم و باز هم کمی در فر می پزیم.
سایر نکات
1_اصل این غذا فقط برنج ، کشمش و بادام هست که زیاد با ذاعقه ی ما ایرانیا جور نیست ، به همین خاطر تغییرش دادیم که حسابی بشه ازش لذت ببریم.
۲_اگر که فر ندارید میتونید به راحتی مثل بقیه ی پلوها پرده پلو رو روی اجاق به مدت۴۵دقیقه تا ۱ساعت دم بزارید.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه