پوست یک آینه تمام نما برای انعکاس سلامتی شماست و با نگاهی دقیق به علائم پوستی خود می توانید به بیماری های احتمالی بدن تان پی ببرید. بزرگترین اُرگان بدن انسان چیست؟ مغز؟ کبد؟ قلب؟ خیر، پاسخ درست پوست است. پس باید علائم پوستی را جدی بگیرید. پوست می تواند به راحتی سلامت یا عدم سلامت بدن شما را منعکس کند. نگاهی دقیق به پوست خود داشته باشید تا تمام نگرانی هایتان در مورد سلامت بدن برطرف شود.
پوست خشک و پوسته پوسته شده
اغلب پوسته پوسته شدن پوست به خاطر عوامل محیطی و هوای بسیار سرد است.
یائسگی هم اغلب با پوسته پوسته شدن و خارش پوست همراه است.
واکنش های آلرژیک، حساسیت های دارویی، عفونت های قارچی و بیماری هایی مثل پسوریازیس و اگزما هم می توانند این نشانه را داشته باشند.
اما مهمترین بیماری هایی که گاهی با پوسته شدن همراه هستند شامل ایدز، سرطان و عفونت های باکتریایی می شوند.
علائم پوستی : کبودی پوست
این علائم پوستی بنفش رنگ می توانند به شدت ناخوشایند باشند و خبر از یک وضعیت جدی در بدن بدهند.
ممکن است نشانه بیماری پورپورا یا خونریزی رگ های کوچک خونی زیر پوست باشد و یا از لخته شدن خون خبر دهد. در این صورت فورا به یک پزشک مراجعه فرمایید.
خارش مکرر پوست
خارش های مکرری که با اقدامات عادی مثل کرم های مخصوص و حمام کردن متوقف نمی شوند می تواند نشانه مسمومیت غذایی باشد.
ممکن است دچار بیماری سلیاک باشید و به گلوتن آلرژی داشته باشید. با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید محدودیت در مصرف گلوتن می تواند مشکلتان را حل کند یا خیر.
رنگ و روی زرد پوست
اگر پوست شما به رنگ زرد تمایل داشته باشد ممکن است مشکل در تغذیه و کمبود ویتامین باشد. رژیم غذایی خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید ویتامین مورد نیاز بدن تان را تامین می کنید.
همچنین زرد بودن پوست می تواند نشانه کم کاری تیروئید، مشکلات کلیوی، کم خونی و زخم معده باشد.
اگر سیگاری هستید، زرد شدن پوست تان می تواند نتیجه سیگار کشیدن باشد پس زمان خوبیست که سیگار را برای همیشه کنار بگذارید.
رنگ پریدگی
رنگ پریدگی بیشتر از حد معمولی یکی از علائم پوستی رایج به شمار می رود. دهان خود را باز کنید و لثه هایتان را مشاهده نمایید و ببینید آنها هم رنگ پریده هستند یا خیر. اگر رنگ ناخن هایتان هم کمی به رنگ آبی متمایل است حتما به پزشک مراجعه کنید.
اینها می توانند نشانه کم خونی باشند و کم خونی به مراقبت های پزشکی نیاز دارد اما با تغییر در رژیم غذایی مثل مصرف آهن هم می توانید آن را کنترل کنید.
رژیم غذایی خود را ارزیابی کنید و خواب کافی داشته باشید. اگر علائم پوستی غیر طبیعی دارید حتما با پزشک خود در اینباره مشورت نمایید.
منبع : ogleschool
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه