لباس یکی از دغدغه های دائمی اکثرآدم ها است. طوری که هر مهمونی یا مراسمی بشه، اولین چیزی که خیلی ها به زبون میارن اینه که چی بپوشم؟ در امر لباس پوشیدن، مهمترین مساله مرتب بودن هست و هیچ اشکالی نداره که ما در مجلسی لباس تکراری بپوشیم.
امروزه شیکپوشی و خوشلباس بودن اهمیت زیادی دارد. لباس های شما بیشتر از آنچه که فکر میکنید حرف برای گفتن خواهد داشت؛ بنابراین باید به لباس های روزانهتان اهمیت بدهید و برای انتخاب آنها زمان بگذارید تا همیشه خوشتیپ و شیک به نظر برسید. ظاهر شما نشاندهندهی شخصیت شماست. وقتی خوب لباس میپوشید، به دیگران این پیام را منتقل میکنید که شما به خودتان اهمیت میدهید.
شیکپوشی فرآیندی است که افراد بر حسب تجربه میآموزند. برای این منظور شما بیش از هر چیز باید مشاهده کنید و یاد بگیرید؛ روزانه صدها نمونه از تیپهای مختلف برای یادگیری وجود دارند که از کنار شما عبور میکنند، ولی قبل از اینکه از انتخاب دیگران الگو بگیرید، باید از نگاه به خودتان شروع کنید.
یه پیشنهاد میتونم بهتون بدم و اون اینه که برای پوشیدن لباسهاتون، اگر فکر میکنین تکراری هستن، ترکیب رو عوض کنید. یعنی همیشه یک ست لباس رو باهم نپوشید. یک تاپ رو میشه یه بار با دامن پوشید و یه بار با شلوار و این اصلا اتفاق بد و ناخوشایندی نیست!
کمد لباسهایتان را بگردید و جستجو کنید
در اولین گام و قبل از بیرون رفتن برای خرید لباس جدید، باید لباسهای داخل کمدتان را بررسی و از بین اونها انتخاب کنید.
اگر شما یک فرد بالغ و دارای شغل هستید، حداقل برای این ۳ موقعیت مختلف باید لباس داشته باشید: کار، مناسبتهای اجتماعی و لباس راحتی برای منزل. بعضی از لباسهایتان ممکن است برای بیش از یک موقعیت مناسب باشند. مثلا شلوار جینی که با آن بیرون میروید شاید آنقدر راحت باشد که در خانه، هنگام تماشای تلویزیون هم آن را بپوشید.
خوشلباس بودن با آمادگی داشتن برای مناسبتهای خاص آغاز میشود. تعداد افرادی که درست قبل از حضورشان در یک مراسم، لباس میخرند و در عین حال عالی بهنظر میرسند، انگشتشمار است.
لباسهایتان را بررسی کنید و از خود بپرسید که آیا در حال حاضر برای موقعیتهای مختلفی همچون مراسم عروسی، ختم، مصاحبهی کاری، مناسبتهای رسمی، جشن تولد، فارغالتحصیلی و سالگرد، لباس مناسب دارید؟ به این نکته دقت داشته باشید که این فهرست به هیچ وجه جامع و کامل نیست و ممکن است حتی بعضی از این موقعیتها، به این زودیها هم برایتان پیش نیاید؛ ولی شما به عنوان یک فرد بالغ (به خصوص اگر جوان هستید)، حتما باید انتظار داشته باشید که در طول یک سال، به حداقل دو تا سه مورد اشاره شده در لیست دعوت شوید.
آیا برای تمام این مراسمها لباس مناسب دارید؟ اگر نه، نوع لباسهایی که نیاز دارید را مشخص کنید و برای خرید آنها دست بهکار شوید.
لباس های مارک دار چه فرقی با بقیه لباس ها دارند؟
متاسفانه این فرهنگ اشتباه داره در خونواده های ما شکل میگیره که هرکی لباس های متفاوت تر و مخصوصا مارک بپوشه با کلاس تر و شیک تره. لباس زیبا زیباست. حالا میخواد مارک باشه یا نباشه. جنس مرغوب، مرغوبه و جنس نامرغوب، نامرغوب. حالا میخواد مارک باشه یا نباشه. البته که لباسهای مارکی که در حال حاضر در کشور ما هستن، هیچکدوم اصل نیست و همه تولید چینه. البته چین اگر درجه یک باشه، جنس خوبیه ها. ولی هرچی که هست به نظر من به اندازه ارزشش می ارزه. نه اینکه به خاطر یک برند خاص، قیمتش چند برابر ارزشش باشه.
چی بپوشم؟ که شیک پوش باشیم؟
در هر صورت، همونطوری که گفتم مهم مرتب بودنه و اینه که پوشش ما رو شیک میکنه. در لباس پوشیدن ترکیب رنگهای درست و متناسب رو استفاده کنین که در مرتب بودن خیلی موثره. هرچی رنگهای ناهمخوان بیشتری رو استفاده کنین نامنظم تر به نظر میرسه. اینکه لباس سایز خودتون رو بپوشین هم خیلی به شیک پوش بودنتون کمک میکنه. لباس خیلی گشاد یا خیلی تنگ، برای شما خیلی خوشایند نیست.
تمیز بودن هم یکی دیگه از مسائلی هست که درشیک پوش بودن شما نقش زیادی داره. اینکه مثلا لباستون خاکی نباشه و یا از لباسهای رنگ و رو رفته برای مهمونی استفاده نکنین.
برای هر موقعیتی قواعد و اصول معینی وجود دارد. اگر همیشه حواستان به موقعیت باشد، میتوانید بهترین لباسها را انتخاب کنید. در این قسمت به برخی از این اصول اشاره میشود:
همیشه لباسی بپوشید که کاملا اندازهی بدنتان است. پوشیدن لباسهای آزاد حس خوبی دارد، ولی اگر سایز شلوار شما ۳۶ است و سایز ۳۸ بخرید، شلخته به نظر میرسید. اکثر مردم در انتخاب لباسی که مناسب جثهی آنها باشد، دچار سردرگمی میشوند. هوشمندانه و با دقت انتخاب کنید؛ لباس باید درست همسایز خودتان باشد.
لباسهایی برای پوشیدن انتخاب کنید که در آنها احساس راحتی میکنید!
اگر از شکلی که به نظر میرسید یا از لباسهایی که پوشیدهاید راضی نباشید، حالت طبیعی نخواهید داشت و دائما احساس ناآرامی و بیقراری میکنید. ضعف ظاهری که فکر شما را مشغول کند، دشمن اعتمادبهنفستان است؛ پس همیشه سعی کنید لباسی بپوشید که از آن لذت ببرید و آن را دوست داشته باشید.
وقتی موقعیتهای اولویتدار را مشخص کردید میتوانید به دنبال لباس مناسب برای آنها باشید. مثلا آیا کت و شلوار مناسبی جهت مصاحبهی شغلی یا پیراهنی زیبا برای مراسم عروسی دارید؟ برای موقعیتهای مختلف سؤالاتی از این قبیل از خود بپرسید و سپس به دنبال مدلهای مختلف لباس بگردید.
دقت کنید که لباسهایتان را اصولی و نه بر پایهی حدس و گمان انتخاب کنید. به خودتان فشار نیاورید و پول زیادی صرف خرید لباس برای مراسمی که از برگزار شدن آن مطمئن نیستید، نکنید. برای مهمانی شامی که هفتهی آینده پیش رو دارید به دنبال لباس باشید، یا برای کفشی که هر روز در محل کار باید بپوشید، هزینه کنید.
لباس رسمی بپوشم یا غیر رسمی ؟
لباس های رسمی لباسهایی هستن که مناسب مراسمات رسمی ان و راحت نیستن. لباسهایی هستن که توشون به قولی باید عین عصا بمونیم و نمیشه زیاد باهاشون ورج و وورجه کرد. برای آقایون معمولا کت و شلوار هست و برای خانومها معمولا پیراهن های بلند، کت و دامن یا کت و شلواره. این لباسها مناسب مهمونی های خودمونی و یا بیرون رفتن ههای معمولی نیست و چون راحت نیستن، نمیشه بیشتر از چند ساعت تحملشون کرد و اذیت کننده ان. این لباسها معمولا کیپ تن دوخته میشن.
لباس های غیر رسمی هم اونایی هستن که توی مهمونی های خودمونی و رفت و آمد های دوستانه یا برای بیرون رفتن های معمولی میپوشیم.
زیاد وسواسی نباشید
اگر جز آن دسته از خانمهایی هستید که همواره لباسهای رسمی میپوشید. و دائما به فکر ست کردن لباس هستید به شما یک توصیه اساسی داریم. قوانین ساخته شدهاند تا شکسته شوند! می توانید شلوار جین و یک تیپ اسپرت را نیز امتحان کنید. شیک پوش بودن الزاما با پوشیدن لباس رسمی حاصل نمیشود.
از دیگران و دوستان نظرشون رو بپرسید
هر چه قدر هم در اینترنت جستوجو کنید قطعا به شما نخواهد گفت که لباس تنتان به شما میآید یا نه!
بدن شما منحصر بهفرد است. لباسی که در تن شخصی، عالی به نظر میرسد ممکن است برای فرد دیگری زشت و بیقواره باشد.
بهترین راه برای داشتن یک انتخاب مناسب این است که فردی خوشلباس و قابل اعتماد (که نظر واقعیاش را به شما میگوید) برای خرید همراه خود ببرید. اگر نمیتوانید کسی را پیدا کنید که در این زمینه شما را راهنمایی کند، میتوانید نظر فروشندههای لباس را جویا شوید. البته یادتان باشد زیاد وقتشان را نگیرید و فراموش نکنید که آنها وظایف دیگری هم دارند. همچنین میتوانید از سایتهای اینترنتی فعال در این حوزه نیز کمک بگیرید.
به لباس پوشیدن دیگران توجه کنید. اگر به دنبال لباسی برای محیط کار هستید میتوانید مشابه با پوشش مدیر و همکارانتان لباسهای خود را انتخاب کنید. اگر به مراسم عروسی میروید نباید از عروس و داماد بهتر لباس بپوشید اما سعی کنید با دیگر میهمانان هماهنگ باشید.
اینکه بدانید چه لباسی را کی و کجا بپوشید هم به تجربه نیاز دارد. از تجربیات دیگران استفاده کنید و نظرشان را در این مورد بپرسید.
وبسایتهای مد را دنبال کنید و از آنها الهام بگیرید
وقتی مبانی انتخاب لباس را آموختید، میتوانید به سراغ جزئیات کمد لباسهایتان بروید. برای این منظور سایتها و نشریات تخصصی برای خانمها و آقایان وجود دارند که با دنبال کردن آنها میتوانید لباس پوشیدنتان را بهروز نگاه دارید.
گرچه بهروز بودن بخشی از فرآیند خوشتیپی و شیکپوشی است، اما باید به مدل و نوع لباسی که میپوشید دقت کنید و مد مناسب با شخصیتتان را بشناسید.
سایتهای مختلف سبکهای مخصوص به خود دارند. بنابراین باید به دنبال سایتهایی بگردید که با سلیقهی شما همخوانی و سازگاری داشته باشند. یادتان باشد که هیچگاه در پیروی از مد افراط نکنید، چرا که شیکپوشی محدود به یک مدل خاص نیست. لباسهای شما باید بازتاب سلیقهی شخصیتان و آن چیزی باشد که در آنها احساس خوبی دارید.
با گذشت زمان مهارت شما در انتخاب لباس برای موقعیتهای مختلف زیاد میشود. از این نترسید که مورد تأیید دیگران نباشید. مهم این است که لباس به شما بیاید، خودتان آن را دوست داشته باشید و وقتی خود را در آینه مشاهده میکنید، احساس خوبی دربارهی خودتان داشته باشید.
با این توصیفات هر کسی با توجه به اینکه چه شخصیتی داره و علایقش و منشش چطوره و همچنین با توجه به این موضوع که در چه مراسمی قراره حضور داشته باشه، لباس مورد نظرش رو انتخاب میکنه.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه