سالانه میلیون ها کودک متولد می شوند که مادران آن ها 9 ماه آن ها را در شکم خود حمل کرده و به آن ها زندگی و سلامت بخشیدند. در این خصوص میزان سلامت نوزاد و جنین به عوامل مختلفی از جمله سلامت و تغذیه ی مادر مربوط است. همه ی زنان به دنبال این هستند که بهترین شیوه ی زندگی را در دوران بارداری پی بگیرند تا ضرر کمتری متوجه آن ها شود و جنین آن ها نیز سلامت بیشتری داشته باشد. در این دوران باید در خصوص غذاهای سالم و مقوی به زنان باردار توصیه های لازم داده شود تا بتوانند از آن ها استفاده کنند. آیا در خصوص خوردن ماست در دوران بارداری چیزی می دانید؟ ماست یک ماده ی لبنی بسیار مقوی و البته بحث برانگیز است چرا که افراد زیادی به ماست نیز مانند دیگر محصولات لبنی حساسیت نشان داده و نمی توانند آن را به خوبی هضم کنند. همچنین ماست با خوراکی های دیگر و در مواقع خاص می تواند شرایط متفاوتی برای شما ایجاد کند. بسیار خب نهایتا خوردن ماست در دوران بارداری خوب است یا خیر؟ برای یافتن پاسخ این سوال با ما همراه باشید.
خوردن ماست در دوران بارداری خوب است یا نه؟
خوشبختانه زنان باردار برای آنکه بتوانند تغذیه ی خوبی داشته باشند گزینه های زیادی پیش روی شان قرار دارد. همه می دانیم که ماست برای بدن فواید زیادی دارد. اما زنان باردار باید بیش از مواقع دیگر به سلامت و تغذیه ی خود اهمیت بدهند چرا که وضعیت بدنی آن ها در شرایط حساس تر و پیچیده تری قرار دارد. همچنین بدن آن ها ممکن است واکنش های متفاوتی نسبت به هر میکروب یا باکتری از خود نشان بدهد.
به طور کلی زنان باردار فقط باید ماست پاستوریزه بخورند. در واقع آن ها تنها مجاز به مصرف محصولات لبنی پاستوریزه هستند. دلیل آن هم این است که محصولات لبنی غیر پاستوریزه حجم بیشتری از میکروب و باکتری را با خود دارند که می تواند به مادر و نوزاد هر دو صدمه بزند. البته برند ماست و محلی که در آن تولید شده هم مهم است اما مسئله ی مهم تر خوردن ماستی است که پاستوریزه باشد.
مزایای بهداشتی و درمانی خوردن ماست برای زنان باردار
1. پیشگیری از پره اکلامپسی
مطالعات انجام شده در تایلند نیز مزایای زیادی را برای خوردن ماست در دوران باردرای به اثبات رسانده است. محققان روی 16.602 زن باردار مطالعه کردند و به این نتیجه رسیدند که یک ارتباط بین میزان کلسیم بدن و تولد زودرس نوزاد و وزن طبیعی او وجود دارد. آن ها دریافتند که تنها مصرف مکمل کلسیم می تواند سبب کاهش خطر ابتلا به پره اکلامپسی و عوارض شایع بارداری در سراسر جهان باشد.
2. استخوان های قوی تر نوزاد و مادر
هدف مادران در سراسر دوران بارداری این است که مطمئن شوند جنین به اندازه ی کافی مواد مغذی و لازم بدن خود را دریافت می کند. ماست نیز مانند تمام محصولات لبنی به علت سطح بالای کلسیم خود مورد ستایش قرار می گیرد. ماست به غیر از تقویت استخوان های مادر می تواند سبب بهبود استخوان بندی جنین نیز باشد.
3. بهبود وضعیت دندان های جنین
مصرف بالای کلسیم ساختار دندان جنین ها را بهبود می دهد. این یافته ها اولین بار توسط گروه تحقیقاتی دانشکده پزشکی دانشگاه فوکودوکا در سال 2012 ارائه شد. بر اساس اطلاعات جمع آوری شده از 315 جفت مادر و کودک آن ها دریافتند که میزان بالاتری از کلسیم می تواند سبب کاهش خطر ابتلا به پوسیدگی دندان در نوزادان شود. آن ها همچنین اشاره کردند که در خصوص سلامت دندان ها پنیر نسبت به ماست اثرگذار تر است.
4. کاهش علائم التهابی
به غیر از کلسیم ماست حاوی مقادیر استثنایی از پروبیوتیک نیز هست. یکی از مزایای مصرف پروبیوتیک توانایی کاهش علائم التهابی بدن است. بسیاری از زنان باردار در طول دوران بارداری خود دچار ورم و التهاب در طول دوران بارداری خود می شوند. خوشبختانه خوردن ماست می تواند در کاهش این علائم کمک کند. در یک مطالعه محققان از مادران باردار خواستند که تا 9 هفته به طور مرتب ماست مصرف کنند. در پایان آن ها دریافتند که مادرانی که این دستور غذایی را اجرا کرده اند التهاب کمتری در بدن خود دارند.
5. جلوگیری از مقاومت به انسولین
یکی دیگر از مزایای خوردن ماست در دوران بارداری تاثیر آن روی کاهش خطر ابتلا به مقاومت نسبت به انسولین است. عمدتا به علت افزایش وزن و دیگر تغییراتی که در بدن رخ می دهد، انسولین بیشتری در خون تولید می شود اما ماست با توجه به مقادیر پروبیوتیک ها کمک می کند تا انسولین در یک سطح مناسب باقی بماند. این روند باعث می شود تا مقاومت به انسولین در مادران باردار از بین برود.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه