آیا می توانید درد آپاندیس را از درد شکم تشخیص داده و در صورت بروز مشکل به پزشک مراجعه کنید؟ البته برای کسی که تجربه ای از درد آپاندیس ندارد تشخیص این مورد کاملا مشکل است. در ادامه ما راه های تشخیص این درد خاص را توضیح می دهیم تا اگر برای تان اتفاق افتاد مانند تعداد زیادی از مبتلایان آن را با درد شکم اشتباه نگیرید و متوجه خطر آن باشید.
آپاندیس چیست؟
آپاندیس یک عضو کوچک در بدن است که مانند یک کیسه بوده و در شکم و به صورت متصل به روده بزرگ قرار گرفته است. هنگامی که آپاندیس بزرگ و متورم می شود به نوعی یک کیسه ی پر از چرک است که درد وحشتناکی را به همراه خود دارد. این عضو در پایین ترین قسمت شکم قرار گرفته و بخشی از روده ی بزرگ است. ما هنوز نمی دانیم وظیفه ی اصلی این کیسه در بدن انسان چیست و چرا اصلا انسان ها آپاندیس دارند اما کاملا روشن است که درد آپاندیس می تواند وحشتناک و غیرقابل تحمل باشد. درد ناشی از آپاندیس بسیار قوی بوده و به طور کلی ادر اطراف ناف شکل می گیرد. با گذشت زمان این درد شدت گرفته و به سمت پایین شکم و سمت راست می رود. این درد می تواند 12 تا 18 ساعت به طول انجامیده و اوضاع را خطرناک کند.
چه کسی ممکن است دچار درد آپاندیس شود؟
باید بدانید که هیچ محدودیتی وجود ندارد و همه بدون توجه به سن یا هر فاکتور دیگری در معرض حمله ی ناگهانی درد آپاندیس هستند. اگر چه آپاندیس بیشتر در افرادی که بین 10 تا 30 سال سن دارند رخ می دهد اما دلیلی برای مصون بودن دیگران حتی افراد مسن یا خیلی کوچک تر، از این حملات وجود ندارد.
علائم و نشانه های درد آپاندیس چیست؟
نیاز به تشخیص فوری آپاندیس در یک زمان کوتاه برای اقدام هر چه سریع تر به درمان کاملا لازم و ضروری است. به همین علت دانستن نشانه های آپاندیس خیلی مهم می باشد. البته این علائم می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. در این مواقع خود بیمار با گفتم سوابق درد هایی که داشته و احساسی که دارد بسیار می تواند در تشخیص موثر باشد. مهم ترین نشانه ی درد های آپاندیسی بدتر شدن لحظه به لحظه ی آن است. این دردها با گذشت زمان آرام که نشده هیچ، بدتر هم می شوند. علائم شایع آپاندیس عفونی عبارتند از: دردی که در اطراف ناف رخ می دهد و به دیگر نقاط شکم به خصوص ناحیه ی پایینی و سمت راست حرکت می کند. این درد با گذشت زمام تمام شکم شما را پوشش داده و غیرقابل تحمل می شود. همچنین در صورت فشار شکم تان درد آن بیشتر می شود. به علاوه بیمار دچار لرز، یبوست و اسهال هم می شود.
علل آپاندیس متورم و دردناک چیست؟
درد آپاندیس علل مختلفی دارد اما شایع ترین آن می تواند انسداد آپاندیس باشد. این انسداد اغلب به علت مشکل در حرکت غذا در روده ها ایجاد می شود. آپاندیس همچنین می تواند یک عفونت گوارشی باشد. مهم نیست چه چیزی این عارضه را ایجاد می کند مسئله ای که اهمیت دارد این است که باکتری ها به سرعت چند برابر شده و به مواد عفونی و چرک اجازه می دهند که آپاندیس را پر کنند. در نتیجه آپاندیس ملتهب و سپس پاره می شود.
در صورت عدم درمان، چه عوارضی ممکن است رخ بدهد؟
در صورتی که آپاندیس به سرعت شناخته شده و درمان نشود ممکن است عوارض خظرناکی در پی داشته باشد. آپاندیس ملتهب و دردناک باید به سرعت توسط پزشک تشخیص داده شده و با عمل جراحی درمان شود. درصورت عدم درمان آن آپاندیس پاره شده و مواد عفونی به شکم جریان پیدا می کنند. این خود می تواند باعث پریتونیت شده و در نهایت کشنده باشد. دیگر عوارضی که ممکن است از درد آپاندیس ایجاد شود عبارتند از آبسه، تشکیل فیستول و یا یک عفونت در منطقه ی آسیب دیده و دردسر های بعدی.
تمام علائم درد آپاندیس در یک نگاه
اگر شما دچار درد شکم به خصوص در اطراف ناف شده و با گذشت زمان شاهد بدتر شدن این درد بودید و همچنین اگر درد در شکم تان حرکت کرده و به سمت پایین و سمت راست شکم رفت و در صورتی که شاهد سفت شدن شکم تان درد وحشتناک هنگام لمس بودید و همچنین اگر دچار اسهال یا استفراغ شدید و هنگام ادرار احساس سرگیجه داشتید و یا اگر درد در قفسه سینه و گردن خود حس کردید و یا اگر خون بالا آوردید باید به درد آپاندیس مشکوک شوید. در واقع درصورتی که شاهد مجموعه ای از این دردها بودید حتما باید فورا به پزشک مراجعه کرده و در خصوص آپاندیس تان به او هشدار دهید.
آپاندیس و خطر مرگ
این اغراق نیست اگر بگوییم که بسیاری از مردم جان خود را در اثر ابتلا به آپاندیس متورم از دست داده اند. افراد زیادی هستند که رفتن به بیمارستان را به تعویق می اندازند و با تصور اینکه فقط یک درد ساده ی شکم دارند سعی می کنند با مسکن یا جوشونده های گیاهی آن را درمان کنند. در این حالت ممکن است آپاندیس پاره شده و تمام اندام های داخلی را آلوده کرده و خطر مرگ را بری شان به همراه داشته باشد.
امیدواریم با خواندن این مقاله دردهای خاص مربوط به آپاندیس را شناخته و در صورت بروز با تشخیص به موقع خودتان و مراجعه به پزشک خطر مرگ یا عوارض جدی بعدی را از خود دور کنید.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه