به طور کلی چربی شهرت بدی دارد. اما لازم است بدانید همه ی چربی ها هم مضر نیستند. شما امگا 3 را می شناسید؟ هر چقدر که چربی شهرت منفی دارد و چهره اش منفور است امگا 3 یکی از موادی است که به حد زیادی توصیه به مصرف و جذب آن می شود. امگا 6 و امگا 3 چربی های “خوب” هستند
به دلیل اینکه بدن ما برای هضم چربی ها آنزیم خاصی ندارد این مواد در بدن ما سرنوشت های گوناگونی پیدا می کنند. این چربی ها اصولا تاثیرات مختلفی دارند از جمله کمک به رشد فیزیکی، تولید مثل و یا رشد مغز و یا انباشته شدن در گوشه ای از بدن. به همین علت است که دریافت این مواد برای بدن ضروری است و آن ها را جز مواد غذایی ضروری دسته بندی می کنند مانند ویتامین A، ویتامین C یا اسیدهای چرب ضروری که کمبود آن ها باعث افزایش بیماری می شود.
اسید چرب امگا 6
اسید چرب امگا 6 که در مواد غذایی وجود دارد با نام اسید لینولئیک شناخته شده و در روغن حیوانی و روغن گیاهی مثل روغن ذرت، کنجد، سویا روغن آفتابگردان و غیره یافت می شود. گاما لینولنیک اسید (GLA) یکی دیگر از اسید های چرب امگا 6 است که می تواند در طیف گسترده ای از غذاهای معمول، به ویژه گوشت یافت شود. این اسید چرب را نیز در روغن های گیاهی مثل روغن تخم گیاهان مثل روغن تخم گل پامچال، انگور سیاه و روغن گل گاو زبان یافت می شود. در نهایت، اسید آراشیدونیک در رژیم غذایی (AA) عمدتا از طریق مصرف تخم مرغ و چربی های حیوانی به دست می آید.
اسید های چرب امگا 3
دو نوع اسید چرب امگا 3 وجود دارد.این اسید های چرب از منابع گیاهی و منابع غذاهای دریایی تامین می شود. آلفا لینولنیک اسید (ALA) در سبزیجات برگ سبز، جلبک دریایی، و برخی از آجیل و دانه ها و برخی از منابع غذایی شامل کتان، چیا، و شاهدانه. و نیز به میزان کمتر در برخی از روغن های گیاهی یافت می شود. نوع دیگری از اسید های چرب امگا 3 در رژیم غذایی به عنوان زنجیره ی بلند اشباع نشده شناخته می شود. این دسته شامل اسید ایکوزاپنتانوئیک(EPA) و اسید docosahexaenoic (DHA) بوده و از منابع دریایی مثل ماهی و جلبک تامین می شود.
بسیار خب. حالا که با فواید چربی ها و چهره ی مثبت آن ها هم آشنا شدید دیگر لازم نیست از تمام چربی ها متنفر باشید. برخی از منابع چربی ها ضامن سلامتی و تندرستی شما هستند و این بار به جای فرار از چربی ها باید به دنبال دریافت آن ها باشید.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه