ته چین گوشت یکی از غذاهای محلی استان مازندران است که در کل ایران طرفداران بسیاری دارد…
مواد لازم:
برنج ۸۰۰ گرم
گوشت قرمز ۴۰۰ گرم
سیب زمینی ۱۰۰ گرم
چغندر ۲۰۰ گرم
پیاز ۱۰۰ گرم
آلوخشک ۱۰۰ گرم
نمک ۱۰ گرم
فلفل ۵ گرم
زردچوبه ۱۰ گرم
طرز تهیه:
۱ – برنج را شسته بعد از کمی خیساندن، داخل آب از قبل جوش آمده ریخته تا به حد آبکشی برسد. اما برای اینکه برنج شل و شفته نشود کمی زودتر از حد معمول و به اصطلاح کال آبکشی میشود.
۲ – پیاز را خرد کرده سیب زمینی و چغندر را قطعه قطعه میکنند.
۳ – گوشت و دیگر مواد را به نمک و فلفل و زردچوبه آغشته میکنیم.
۴ – ته قابلمه را با کمی روغن چرب کرده مقداری از برنج را در ته آن میریزند.
۵ – گوشت خام را روی برنج گذاشته با مواد دیگر سطح گوشت را میپوشانند.
۶ – باقی برنج را روی گوشت و مواد داخل قابلمه میریزیم.
۷ – برنج را به مدت سه الی چهار ساعت روی حرارت ملایم میگذارند تا خوب دم بکشد و گوشت داخل آن بپزد.
خواص ته چین گوشت:
این غذا سرشار از مواد پروتئینی مورد نیاز بدن است.
این خوراک به دلیل داشتن چغندر، پیاز و آلوی خشک بدن را در مقابل امراض عفونی مقاوم میسازد و در بهبود جراحات نقش مهمی دارد.
ته چین اگر چه غذایی برای تمام فصول است اما به نوعی غذای نیمه رسمی عید، عید ماه ۲۶، شب یلدا و تیرماه سیزده شو میباشد.
حضور ته چین مازندرانی در اعیاد مذهبی به ویژه نذریهای انفرادی ماه محرم هم دیده میشود.
نوش جان…
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه