ترش سماق یکی از خورش های مغذی و پر فایده محلی استان مازندران است. در ادامه طرز تهيه اين خورش خوشمزه و مقوي را آموزش مي دهيم….
مواد لازم جهت تهیه ترش سماق:
- سینه مرغ: ۳ عدد
- سبزی خورشت: ۵۰۰ گرم
- پیاز: ۲ عدد
- لوبیا قرمز: یک فنجان
- آبغوره: یک فنجان
- سماق: ۵ قاشق غذاخوری
- غوره: یک فنجان
- سیر: ۵ حبه
- نمک: مقدار لازم
طرز تهیه:
سیرها و پیازها را ریز خرد کنید و درون روغن تفت دهید تا نرم شوند. سپس سینه های مرغ، ۳ قاشق سماق و نمک اضافه کنید و با حرارت ملایم به مدت ۱۵ تا ۱۰ دقیقه تفت دهید تا رنگ مرغ ها تغییر کند. پس از تغییر رنگ مرغ ها می توانید لوبیاها را به همراه ۴ لیوان آب اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا خورشت شروع به جوشیدن کند. سپس حرارت را کم کنید و به مدت ۲ ساعت بگذارید خورشت بپزد.
سبزی ها را ریز خرد کنید و درون روغن به مدت ۱۰ دقیقه سرخ نمائید. سپس یک قاشق سماق را به سبزی های سرخ شده اضافه کنید و خوب مخلوط نمائید و بعد از روی حرارت بردارید.
پس از ۲ ساعت و زمانی که لوبیاها نرم شدند، سبزی های تفت خورده را به همراه آبغوره و غوره ها و یک قاشق باقی مانده سماق را به باقی مواد اضافه کنید. تمام مواد را به آرامی مخلوط کنید و با حرارت کم اجازه دهید خورشت جا بیفتد (به روغن بیفتد) سپس با برنج سرو نمائید.
نکات:
۱- سبزی این خورشت همانند خورشت قورمه سبزی شامل (تره ۱۵۰ گرم + جعفری ۱۵۰ گرم + گشنیز ۱۰۰ گرم + اسفناج ۵۰ گرم + شنبلیله ۵۰ گرم) است، البته اصل این غذا با سبزی معروف شمال (سبزی مرغ ترش) تهیه میشود اما اگر در دسترس ندارید از ترکیب سبزی های گفته شده استفاده کنید.
۲- سماق را بیش از اندازه نریزید چون خورشت شما تلخ مزه خواهد شد.
۳- در صورتی که غوره در دسترس ندارید میتوانید مقدار آبغوره را ۲ برابر کنید.
4- سماق خاصیت درمانی دارد و برای سلامت اندامها مفید است اما همانند زعفران مصرف زیاده از حد آن مضر می باشد.
نوش جان …
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه