يك متخصص طب سنتی گفت: از نظر طب سنتی ایران، بابونه گرم و خشک است و مقوی مغز و اعصاب و همچنین به عنوان تقویتکننده قوای جنسی به شمار میرود.
دکتر لیلا شیربیگی درباره دیگر خواص این گیاه گفت: «بابونه، مقوی مغز و اعصاب، قوای جنسی، مدر، معرق، محلل ورمها، سنگشکن و قاعدهآور است و مصرف آن ترشح شیر را در مادران شیرده افزایش میدهد.»
وی در ادامه به نحوه مصرف این گیاه اشاره کرد و توضیح داد: «مصرف دمکرده آن به شکل ناشتا مقوی معده، مقوی و بادشکن است و استفاده از بخور دم کرده آن بر روی صورت، باعث شادابی و تجدید حیات سلولهای بشره پوست میشود. علاوه بر این، بخور بابونه با سرکه هم رافع چشم درد بوده و از روغن آن میتوان برای دردکمر، مفاصل و نقرس کمک گرفت یا در درمان سنگینی گوش از آن استفاده کرد.»
البته با وجود تمامی این خواص در بابونه، دکتر شیربیگی به علاقهمندان به مصرف این گیاه هشدار داد که مصرف همزمان آن با داروهای ضدانعقاد، بنزودیازپین، وارفارین، سیکلوسپورین و به طور کلی داروهای رقیقکننده خون و… و همچنین الکل ممنوع است و باید حتما این مساله مدنظر قرار گرفته شود.
این عضو هیات علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران در نهایت هم یادآور شد که «مصرف بابونه در بارداری و شیردهي با آلرژی همراه است و باید از مصرف آن در این دوران اجتناب شود. علاوه بر این، از نظر عوارض جانبی، استفاده از بابونه ممکن است به طور نادر باعث ایجاد واکنشهای خفیف آلرژیک شود و در صورت مصرف بیش از اندازه، علایمی چون سردرد، زخم دهانی، ورم چشم، تهوع و استفراغ و تعریق زیاد ایجاد کند.»
گردآوری و تنظیم: گروه هفت گنج
www.7ganj.ir
منبع: سلامانه
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه