چگونه می توانیم بر همه موانعی که بر سر راه رژیم کاهش وزن ما قرار دارند پیروز شویم و اثر جنسیت رو بر برنامه کاهش وزن خودمون، از بین ببریم …
ورزش های قدرتی انجام بدهیم
ماهیچه، انرژی بیشتری نسبت به چربی می سوزاند. به گونه ای که حتی وقتی که ماهیچه ها در حال استراحت هستند هم انرژی مصرفی شون از چربی های بدن، بیشتر است. پس ما می توانیم با تقویت بیشتر عضلات، سوخت و ساز و انرژی مصرفی رو بیشتر کنیم. بدین منظور باید حداقل دو تا سه بار در هفته رو به ورزش های قدرتی مثل وزنه زدن بپردازیم.
غذاهای هوس انگیز رو دور از چشم نگه داریم
از قدیم گفته اند که از دل برود هر آنکه از دیده برفت. ما به طور طبیعی و خود به خود به خوردن غذاهایی که در دسترس تر هستند، تمایل داریم. پس اگر به هر دلیلی، غذاهای چاق کننده در منزل داریم، باید تا حد امکان اونها رو دور از چشم و دسترس قرار بدهیم. مثلاً باید در بالاترین طبقات کابینت یا در پشت سایر بسته های خوراکی قرار دهیم. اما راهکار بسیار بهتر این است که به طور کلی از خریداری این غذاها، خودداری کنیم که دیگر مجبور به جاساز کردن و دور کردن اونها هم نباشیم. در ازای اون باید غذاهای سالم تر مثل میوه های تازه رو در معرض دید و در دسترس قرار بدهیم. مثلا باید به جای نوشابه، آب رو در معرض دید بگذاریم تا هم آب بدن تأمین شود، هم از جایگزین بهتر به جای نوشابه استفاده کرده باشیم و هم در مواقعی که ممکن است گرسنگی رو با تشنگی اشتباه کرده باشیم، این اشتباه برطرف شود.
برای خودمون یک دفترچه یادداشت درست کنیم
این نکته خیلی مهم است و بهتر است که تنبلی نکنیم و برای خودمون یک دفتر یادداشت رژیمی داشته باشیم. اکثر ما، فعالیت بدنی خودمون رو زیادتر از واقعیت، برآورد می کنیم و از طرف دیگر، فکر می کنیم که کم غذا هستیم و غذا خوردن خودمون رو دست کم می گیریم. تحقیقات نشان می دهند که یادداشت کردن غذاهایی که می خوریم، کاهش وزن رو دو برابر می کند. حتی اگر مدت کوتاهی به نوشتن غذاهای مصرفی خودمون بپردازیم، متوجه خواهیم شد که واقعاً چقدر غذا می خوریم و به ما کمک می کند که دفعات بعد، عاقلانه تر رفتار کرده و از بدخوری و پرخوری پرهیز کنیم.
اندازه های غذایی مخصوص به خودمون رو درست کنیم
زنانی که با همسران شون غذا می خورند باید حواس شون به اندازه سهم غذای خودشون باشد تا زیاده روی نکنند و فقط به اندازه نیاز بدن یک زن، غذا بخورند.
تکمه ” ایست ” رو در زمان مناسب فشار دهیم
قبل از اینکه هوس خوردن خوراکی به سرمون بزند، باید از خودمون بپرسیم ” آیا من واقعاً گرسنه هستم؟ آیا الان عصبانی هستم؟ آیا مضطرب هستم؟ آیا چون تنها هستم، می خواهم خوراکی بخورم؟ آیا خسته هستم؟ ” ما باید با احساسات خودمون آشنا بشویم تا از پرخوری عصبی و احساسی جلوگیری کنیم و فقط موقعی غذا بخوریم که حقیقتاً گرسنه شده ایم.
خواب کافی داشته باشیم
خواب بیش از حد باعث کم تحرکی و اضافه وزن می شود اما روی دیگر سکه هم این است که اگر دچار کم خوابی باشیم هم ممکن است که دچار اضافه وزن شویم. ما باید هفت تا هشت ساعت خواب شبانه داشته باشیم و نباید بگذاریم که خواب ما از شش ساعت، کمتر باشد. کم خوابی باعث افزایش اشتها و هورمون گرسنگی شده و به پرخوری منجر می شود.
مدیتیشن انجام بدهیم
بهتر است که هر روز یک فعالیت ذهنی و درون گرایانه انجام بدهیم تا بتوانیم بر استرس و احساسات منفی خود که ممکن است منجر به پرخوری احساسی شوند، غلبه کنیم.
از قبل برنامه ریزی کنیم
همیشه باید از قبل، غذاهای سالم و غذاهایی رو که چاق کننده نبوده و برنامه کاهش وزن ما رو بر هم نمی زنند رو برای سفرهای احتمالی و زمان هایی که در منزل نیستیم، فراهم کنیم تا مجبور نباشیم که غذاهای چاق کننده و ناسالم غیر خانگی رو که معمولاً در پرس های بزرگ به عرضه می شوند، مصرف کنیم.
از گرسنگی کشیدن زیاد، پرهیز کنیم
ما باید هر سه تا چهار ساعت یک بار، غذا بخوریم. بنابراین باید وعده های غذایی کوچک اما مکرر داشته باشیم. اگر به خودمون گرسنگی بدهیم، در وعده بعدی غذا، سعی می کنیم که گرسنگی رو با پرخوری و بی فکر غذا خوردن، جبران کنیم.
کمتر افقی بوده و بیشتر عمودی باشیم!
نباید در تمام طول روز، بنشینیم و تحرک نداشته باشیم. باید حتماً پیاده روی کنیم و تا جایی که امکان دارد، مسافت ها رو به صورت پیاده طی کنیم. این کار افزایش ترشح هورمون هایی که باعث بهبود خلق و خو می شوند، مثل سروتونین، اندروفین و دوپامین، رو افزایش می دهد. انجام فعالیت هایی با شدت متوسط مثل پیاده روی به کنترل اشتها و تعادل انرژی، کمک می کنند.
گردآوری و تنظیم: گروه هفت گنج
www.7ganj.ir
منبع: يكا
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه