در اين پست از هفت گنج ، طرز تهيه مربا و مارمالاد گلابي را براي علاقمندان گردآوري كرده ايم. اگر تا حالا از اين ميوه خوشمزه مربا و مارمالاد تهيه نكرده ايد، توصيه ميكنم حتما يكبار امتحان كنيد. با ما همراه شويد …
طرز تهيه مربا و مارمالاد گلابي + نكات مهم
طرز تهيه مرباي گلابي به روش اول :
مواد لازم:
شکر 1 کیلو
گلابی تازه 1 کیلو
آب به مقدار لازم
طرزتهیه:
ابتدا گلابی ها را پوست گرفته و خرد کنید و در ظرف مناسبی به همراه شکر و آب روی حرارت بگذارید تا چند ساعت بجوشد و قوام بیاید و تغییر رنگ بدهد . رنگ گلابی باید قرمز شود. این مربا بسیار خوش طعم است.
تهيه مرباي گلابي به روش دوم ( با زعفران و گلاب و سركه ) :
مواد لازم:
شکر: 800 گرم
گلابی: یک کیلو
آب: به مقدار لازم
آب لیموی تازه: 2 قاشق سوپخوری
زعفران: نصف قاشق چایخوری
گلاب: 3 قاشق سوپخوری
سرکه: 3/1 پیمانه
طرز تهیه:
ابتدا گلابیها را بشویید و پوست آن ها را بگیرید.
گلابیها را خرد کرده و هسته آنها را درآورید.
سپس برای پیشگیری از سیاه شدن گلابیها، آنها را برای مدت نیم ساعت درون آب و سرکه قرار دهید.
گلابیها را از درون آب و سرکه بیرون آورده و درون یک ظرف لعابی بریزید و تا روی سطح آنها را آب بریزید.
ظرف را روی حرارت قرار داده و تا زمانی که گلابیها له نشوند آنها را بپزید.
پس از اینکه پخته شدند، آنها را درون صافی بریزید.
شکر و زعفران را به آب گلابیها اضافه کنید و بگذارید بجوشند و قوام آیند.
شربت را از صافی رد کنید و گلابیها را به شربت اضافه کنید و آنها روی حرارت، قوام آورید.
در آخر گلاب را اضافه کرده و پس از این که کمی جوش زد، از روی حرارت بردارید.
طرز تهيه مربا و مارمالاد گلابي + نكات مهم
نكات تهيه مربا :
● علت کپک زدن و ترش شدن مربا
این حالت در صورتی در مربا و شربت به وجود می آید که مربا یا شربت به حد کافی قوام نیامده باشد. اگر در یکی دو روز اول متوجه رقیق شدن شربت یا مربا شدید آن را دوباره بجوشانید تا قوام بیاید.
● علت شکرک زدن مربا
این حالت در زمانی به وجود می آید که شربت و مربا با حرارت تند جوشیده باشد و آب آن سریع تبخیر شده باشد. در چنین حالتی کمی آب جوش اضافه کنید و شربت را دوباره بجوشانید یا ممکن است میزان شیرینی شربت یا مربا زیاد باشد که بهتر است برای مرباها و شربت های شیرین از کمی آبلیموی تازه استفاده شود.
طرز تهيه مارمالاد گلابي:
مواد لازم:
گلابي ………………………….. 3 كيلو
شكر …………………………… 1.5 كيلو
وانيل …………………………… 1 قاشق چايخوري
ژلاتين …………………………. 3 ورق
آبليمو …………………………. نصف استكان
طرز تهیه:
پوست گلابی را می کنیم و هسته ها و قسمت سفت وسط آن را خارج می کنیم. آنها را خرد می کنیم و در یک قابلمه مناسب می ریزیم. روی آن آب می ریزیم و قابلمه را روی حرارت می گذاریم تا بپزد.
گلابی های پخته را با ماشین یا دستی له می کنیم. سپس شکر را روی آن می ریزیم و می گذاریم چند ساعت بماند. سپس آن را روی حرارت می گذاریم تا به آرامی بجوشد و غلیظ شود. سپس ژلاتین حل شده و آبلیمو را داخل آن می ریزیم و پس از 2 الی 3 جوش، مارمالاد را از روی حرارت بر می داریم.
مارمالاد باید بعد از سرد شدن، کاملاً غلیظ و بدون آب باشد.
نكات تهيه مارمالاد :
در مارمالاد چون زمان پخت کوتاه است عطر و طعم میوه بهتر حفظ می شود.
مارمالاد اگر با دقت و به طور صحیح درست و در شیشه های استریلیزه نگهداری شوند می توان آن ها را به مدت یک سال در یخچال نگهداری کرد.
شیشه مارمالاد را باید از نوعی انتخاب کنید که اندازه آن کوچک و دیواره آن ها صاف و یک دست باشد.
مارمالادها زمانی تغییر رنگ و شفافیت خود را از دست می دهند که:
- در جای گرم نگهداری شوند.
- دوباره جوشانده شوند.
شناور بودن میوه روی شیشه و جدا شدن آن از شیره به این دلایل است:
- ممکن است میوه نارس باشد.
- میوه کمتر از مدت تعیین شده پخته شده باشد.
- زمانی که مارمالاد از روی حرارت برداشته می شود درون شیشه ریخته شود.
زمانی که مارمالاد را از روی حرارت بر می دارید باید آن را حداقل ۱۰ دقیقه هم بزنید تا میوه و شیره به طور یکنواخت با هم مخلوط شوند. اگر کف روی آن جمع شد کف آن را بایک قاشق فلزی جدا کنید.
مارمالادها را بیشتر از یک سال نگهداری نکنید.
شکرک زدن مارمالاد ممکن است به این دلایل باشد
- شکر آن زیاد باشد.
- مارمالاد بیشتر از زمان پخت مقرر پخته شود.
مارمالادها باید در قابلمه لعابی یا استیل پخته شود.
ظرف باید متناسب با اندازه شکر و میوه باشد. به طوری که وقتی شکر و میوه را درون ظرف می ریزیم بیشتر از یک سوم حجم ظرف را نگیرد تا زمان پخت مخلوط از ظرف بیرون نریزد.
جهت مشاهده خواص و مضرات گلابي اينجا كليك كنيد
گردآوري و تنظيم: گروه هفت گنج – اختصاصي
www.7ganj.ir
* كپي برداري بدون ذكر نام و لينك فعال به هفت گنج مجاز نيست.
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه