در اين پست از 7 گنج ، طرز تهيه شامي گوشت ، نخود و لپه را به علاقمندان آموزش ميدهيم. اين شامي هاي خوشمزه و مقوي ، انتخاب مناسبي براي سفره هاي افطار شما عزيزان هستند. در استان گيلان اين شامي هاي خوشمزه پاي ثابت سفره افطار بيشتر خانواده هاست و طرفداران زيادي دارد …
مواد لازم
گوشت گوسفند بدون چربي ………………….. نيم كيلو
لپه ………………………………………………250 گرم
نخود …………………………………………… 250 كيلو
تخم مرغ ………………………………………. 3 عدد
پياز متوسط …………………………………… 2 عدد
نمك ، فلفل و زردچوبه ……………………….. به ميزان لازم
طرز تهیه :
از روز قبل نخود را خيس كرده و چند بار آب آنرا عوض كنيد تا نفخ آن از بين برود.
نخودها را با نصف پياز بگذاريد تا بپزد. وقتي نخودها نرم شده به آن نمك اضافه كنيد.
گوشت را بشوريد و تکهتکه كنيد و در یک قابلمه متوسط بریزید و با نصف ديگر پیاز ، نمك، فلفل و كمي آب بگذاريد تا با حرارت كم بپزد و آب آن تمام شود.
لپه ها را نيز پاك كرده و نيم ساعت خيس كنيد. سپس آب آنرا عوض كرده و بگذاريد تا با نصف پياز و نمك با حرارت متوسط بپزد.
فقط توجه داشته باشید آب لپه نباید خیلی زیاد باشد؛ ضمنا حرارتدادن را تا زمانی ادامه دهید که علاوهبر پختن لپه، آب آن نیز جذب لپه شود.
بعد از آنکه همه مواد پختند و سرد شدند؛ نخود و لپه را چرخ كنيد.
اگر دوست دايد شامي شما مثل حليم كشدار شود نبايد گوشت را چرخ كنيد. بهتر است گوشت ها را ريش ريش كرده و به مخلوط لپه و نخود اضافه كنيد.
در غير اين صورت گوشت را هم چرخ كنيد. ولي توصيه من ريش ريش كردن گوشت است.
همه مود را مخلوط كنيد و نصف پياز رنده شده، اندكي نمك ، فلفل و زردچوبه را نيز به آن اضافه كنيد.
نكته: توجه كنيد چون براي پخت تك تك مواد از نمك استفاده كرده ايد ، نمك زيادي نبايد به مخلوط اضافه كنيد.
مواد را با هم مخلوط كرده و كاملا ورز دهيد .
نكته : اگر خمير شما شل شد ميتوانيد مقداري آرد نخودچي به آن اضافه كنيد.
نكته : اگر خمير خشك شد تخم مرغ به مواد اضافه كنيد.
حالا در یک تابه گود مقدار زیادی روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ شود. در این فاصله، مقداری به اندازه کمی بزرگتر از یک تخممرغ از مخلوط گوشتی را بردارید و بعد از گلوله کردن، با فشار روی یک دست بهصورت گرد پهن کنید، سپس با انگشت دست مقابل، سوراخی درست در میان این دایره گوشتی ایجاد کنید.شامی را با احتیاط داخل روغن داغ شده قرار دهید و بقیه مواد را هم بههمین صورت آماده کنید.وقتی یک طرف شامیها سرخ شدند آنها را برگردانده، طرف دیگر را نیز سرخ کنید.
بعد از آنکه هر یک از شامیها سرخ شدند، آنها را در سبدی فلزی بگذارید تا روغن اضافی آنها خارج شود.
اگر میخواهید مقدار بیشتری از روغن شامیها گرفته شود، از دستمال کاغذی حولهای آشپزخانه استفاده کنید، به این ترتیب که کف سبد را با دستمال بپوشانید، سپس شامیها را روی دستمال قرار دهید.
نكات بيشتر :
- با توجه به اينكه قرار است نخودها را چرخ كنيد خيلي نگران له شدن آن نباشيد ، تنها كافي است كه نخود كاملا بپزد.
- اين شامي به واسطه وجود لپه و نخود پوك ميشود و احتياجي به جوش شيرين ندارد.
- اگر گوشت شامي زياد باشد ، شامي مزه ي گوشت کوبيده ( آبگوشت ) مي گيرد و خيلي پوک نمي شود .
- مقدار لپه و نخود مجموعا بايد با مقدار گوشت برابر باشد ، در صورت تمايل ميتوانيد مقادير را كم و زياد كنيد و يا يكي را حذف كنيد ولي توصيه من همان مقدار گفته شده است.
- شامي با گوشت گوساله خشک مي شود . در صورت استفاده از گوشت گوساله 2 قاشق غذاخوري کره آب کرده در مايه استفاده کنيد تا شامي خشک نشود
- ميتوانيد مخلوط گوشت و لپه و نخود را بسته بندي كرده و در فريزر نگهداري كنيد و هر بار پس از آب شدن يخ آن ، يك عدد تخم مرغ و مقدار كمي پياز رنده شده اضافه كرده و سرخ كنيد.
نوش جان…
نوشته شده توسط گروه 7 گنج – اختصاصي 7 گنج
www.7ganj.ir
*** كپي برداري بدون ذكر نام و لينك فعال به 7 گنج مجاز نيست.
نه بهنوش جان دور می ریزیم…کلا پیازای اینجوری رو دور می ریزیم
خوب اون پيازى كه باهاش لپه و نخود پخت هم چرخ كنيم