ماه رمضونه و بازار زولبیا و بامیه داغه و چقدر خوب میشه آدم خودش تو خونه این شیرینیها رو تهیه کنه. در ادامه طرز تهيه باميه خانگي را به همراه شربت بار به علاقمندان آموزش مي دهيم .با ما همراه شويد …
مواد لازم براي تهيه باميه :
- آرد یک پیمانه =125 گرم
- آب 1 پیمانه= 250 سیسی
- تخممرغ 2 عدد
- روغن جامد یا مایع 2 قاشق سوپخوری
- شربت بار 2 قاشق سوپخوری
- نمک خیلی کم
- وانیل شکری نصف قاشق مرباخوری یا وانیل خالص یک هشتم قاشق مرباخوری
- شربت بار به مقدار لازم
مواد لازم براي تهيه شربت بار :
- شکر 2/5(دو و نیم) پیمانه
- آب 1 پیمانه
- گلاب 1/4 (یک چهارم) پیمانه
- آبلیمو 1 قاشق سوپخوری یا جوهر لیمو 1/8(یک هشتم) قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده 2 قاشق سوپخوری
- گلوکز 2 قاشق سر پر
طرز تهیه شربت بار
* بعد زعفران رو اضافه کنید و اجازه بدین ۴ – ۳ دقیقه دیگه روی حرارت بمونه.
اگه شکر حل نشد با یه قاشق چوبی (نه قاشق فلزی!) اونو هم بزنید.
نكات تهيه شربت بار
- برای تهیه بامیه خوب باید شربت خوبی داشته باشیم. شربت باید کاملاً کشدار و غلیظ و براق باشد و شکرک نزده باشد.
- اگر جایی زندگی میکنید که رطوبت دارد میتوانید داخل این شربت یک یا دو قاشق گلوکز بریزید تا بامیه و زولبیا خمیر نشود.
- با این مقدار شربت میتونید 2 بار بامیه درست کنید.
- شربت بار رو روی حرارت ملایم قرار بدین تا شکرک نزنه.
طرز تهیه باميه
به محض اینکه جوشهای ریزی روی سطح آب اومد تمام آرد رو یک دفعه اضافه کنید.
سریع شروع به هم زدن کنید تا آرد جمع بشه.
همون طوری که در تصویر مشخصه به سطح ماهیتابه کمی از خمیر چسبیده این نشون دهنده اینه که کمکم خمیرمون آماده می شه.
مواد در این حالت سفت است و ممکن در هم زدن آن دچار مشکل شویم اما باید این مدت زمان سپری شود و مواد کاملاً بپزند وگرنه اگر داخل شربت غلیظ هم بریزیم باز بامیه ها خمیر میشوند و حالت پوکی نخواهند داشت.
گاهی حتی 20 دقیقه زمان میبرد تا این آرد پخته شود و نشانه پخته شدن آن صدایی است که از مواد بلند میشود و تقریباً صدای جلز و ولز میدهد.
نکات :
برای سرخ کردن بامیه نباید روغنش داغ نباشه. پس همون اول داخل روغن سرد بریزید و حتماً با حرارت کم سرخکنید.
بعد از سرخ شدن کامل بامیهها، همون طور داغ داخل شربت بار ولرم بریزید تا شهد در اون نفوذ کنه.
معمولاً 3-2 دقیقه بیشتر زمان نمی بره تا شربت در اون نفوذ کنه ولی بهترین روش برای اینکه بفهميد مقدار شیرینی اون کافی هست یا نه، تست کردن اون هستش.
نکات :
- پس در تمامی مراحل بامیه باید حرارت کم باشه.
- نکته خیلی مهمی که در سرخ کردن بامیه وجود دارد این است که وقتی بامیه ها سرخ میشود هنگامی که به هم میخورند صدا بدهند و این نشانه سرخ شدن آنهاست و نباید آنها را خمیر برداریم.
- هرگز خودتون رو مقید به بودن وسایل نکنید اگر قیف و ماسوره ندارید میتونید گوشه یک پلاستیک محکم رو بچینید و به صورت استوانهای بامیهها رو دربیارید درسته شکلش مثل بامیههای بیرون نمیشه ولی مزهاش فرق نداره
سلام خسته نباشید
من درست کردم ولی داخلش کاملا خمیره باید چیکار کرد؟؟؟؟
میشه ب جای گلوکز عسل ریخت داخل شربت
میشه گلم
سلام,من درست کردم خوب شد ولی تهش داخل بامیه خمیر شد, چیکار کنم اینطوری نشه؟
حتما باید گلوکز داشته باشه؟؟؟ بدون اون نمیشه،؟؟ یا جایگزینی نداره؟؟؟
بامیه رو با ارد گندم باید باشه یا آرد برنج ؟
باید ارد گندم باشه. البته من با ارد سفید قنادی درست میکنم.
با درود، بسیار ریز نکات شیرینی پزی را بیان میکنید ،سپاس از زحماتتون
سلام عالی بود با تشکر از راهنمایی هاتون
تشکراز شما ئ . موفق باشید