رییس سازمان غذا و دارو در مورد وجود روغن گیاهی پالم در محصولات لبنی گفت: استفاده از روغن پالم از لحاظ جنبه سلامت موضوع چندان نگران کننده ای نیست و جنبه منفی آن بیشتر در بخش سودجویی منفی است.
نیره پیروزبخت رئیس سازمان استاندارد با اشاره به جای خالی وزارت جهاد کشاورزی در این گفتوگو و تعامل بین دستگاهها برای نائل آمدن به تولید و عرضه محصولات با کیفیت مطلوب گفت: ایمنی غذا و سلامت به صورت زنجیرهای است که دستگاههای مختلفی را درگیر کیفیت مطلوب مواد غذایی می کند.
وی با توضیح عدم کارایی قانون حمایت از مصرف کننده گفت : استاندارد، پایهای بین المللی دارد و بر اساس شرایط خاص هر کشور استاندارد های ملی آن مشخص میشود که با استفاده از نمونه برداری از محل واحد تولید و بازار، این استاندارد اعمال میشود.خوشبختانه سازمان استاندارد و وزارت بهداشت در پژوهشگاه استاندارد خصوصا برای مواد غذایی بسیار هماهنگ شده اند.
مصرف روغن پالم نگران کننده نیست
رسول دیناروند معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در این برنامه با توضیح جریان بازرسیها در مورد وجود روغن گیاهی پالم در محصولات لبنی گفت: مطالعات و نمونه برداریهای گسترده وجود تخلف را تائید میکند اما این تخلف همه گیر نیست. استفاده از روغن پالم از لحاظ جنبه سلامت موضوع چندان نگران کننده ای نیست و جنبه منفی آن بیشتر در بخش سودجویی منفی است که متناسب با شدت تخلف با شرکتها و خط تولید آن محصول برخورد شده است. هر چند که قوه قضاییه اجازه افشای اسامی شرکت های متخلف را نداده است.
وزارت بهداشت متولی سلامت مردم است
حسین علی شهریاری نماینده مجلس شورای اسلامی و رئیس کمسیون بهداشت مجلس نیز ضمن ضرورت افشای اسامی متخلفین برای حفظ صنعت و دیگر شرکتهای درستکار مربوطه، گفت: متولی سلامت، وزارت بهداشت است و تامین امنیت غذایی و بهره مندی مطلوب همه ی مردم از سبد مطلوب غذایی و تامین دارو از وظایف وزارت بهداشت است و مجلس شورای اسلامی جلسات مفید ماهانه ای برای هماهنگی دستگاه های مربوطه و اعلام گزارش برپا کرده است.
وی ادامه داد: نرخ قاچاق در این حوزه بسیار بالاست و حتی گاهی در گمرک هم با مشکل مواجه هستیم. برخی از واردات ما مانند پالم، سموم کشاورزی و مواد اولیه دارویی مرغوب نیست و برای بررسی و کنترل نیاز به رصد کلان داریم.
گردآوري: گروه 7 گنج
www.7ganj.ir
منبع: تسنيم
اضافه کردن دیدگاه
اضافه کردن دیدگاه